Gringottova banka nás okrádá!

| Vydáno:

Autor: Andreas z Warwicku

Ti z Vás, kteří pocházejí z mudlovských rodin, si už asi všimli jednoho rozdílu, který odlišuje Gringottovic banku od těch, které používají mudlové. Samozřejmě, Gringottova banka má trezory, střežené draky, speciálními zámky a bůh ví, čím jiným, ale i když si odmyslíme všechno kouzelnické, stále nám tu zůstává jeden markantní rozdíl. Gringottova banka nám nedává úroky!

Ptáte se, jak je možné, že zatímco peníze uložené v mudlovských bankách se dále množí, ty u Gringotů jen ztrácí hodnotu? Kdo vydělává na machinacích s Vašimi penězi? Denní věštec se vydal po stopě zkorumpovaných úředníků a přináší zarážející informace.

Neexistuje snad žádná mudlovská banka, která by Vám za uložení peněz, nedala alespoň minimální úrok. Proč? Protože v mudlovském bankovnictví panuje tvrdá konkurence a Ti, kteří se svými službami jen na chvíli zůstanou pozadu, brzy pocítí nepřízeň zákazníků a tvrdě dopadnou na zem. Zajímá Vás, proč se tak neděje i u nás? Za vším stojí monopolní postavení Gringottů ve světě kouzel. Jako jediná banka široko daleko si tak může dovolit diktovat si podmínky, se kterými by mezi mudly nepřežili ani týden! A tak se ptám: „Není výhodnější ukládat si peníze k mudlům?“ Zatím bohužel ne, protože i směnu peněz má pod kontrolou Gringottovic banka a ta nabízí velmi nevýhodné směnové kurzy.

Proč, říkám nevýhodné? Přečtěte si článek „Milionářem snadno a rychle“, ve kterém se dozvíte více.

Co se děje za zdmi Gringottovic banky, se nám bohužel nepodařilo zjistit, víme jen, že je majoritním vlastníkem firmy Forcer, kterou po veleúspěšném Forceru 2005 koupila. Kde na to bere peníze? Pravděpodobně finančními machinacemi, ve kterých využívá Vašich peněz a Vy z toho nemáte ani svrček! Jak se k Vašim penězům dostanou, když jsou po celou dobu „bezpečně uzavřeny“ v trezoru? Můžeme se jen domnívat, že buď vlastní jakýsi univerzální klíč a ve chvíli, kdy si jdete k trezoru vybrat peníze, je před Vaším příchodem doplní. Další hypotéza tvrdí, že jsou trezory navzájem propojeny sítí chodeb, která není veřejná a do každého trezoru vedou jakási zadní dvířka.

Mohli bychom tu dále pokračovat ve výčtu možností, kterými může banka nenápadně manipulovat s Vašimi penězi, ale domnívám se, že dva z nich dokonale stačí k tomu, aby vám ukázaly pravou tvář Gringottovy banky. Nezbývá nám než doufat, že se banka chytne za nos nebo že na náš trh pronikne nějaký silný konkurent, který jí donutí služby zlepšit…

Komentáře

    1. Re: – Protože pkud máte i jen základní vklad, překryjí poplatky za vedení účtu úroky. Pokud se ned tímto problémem lépe zamyslíte, dojdete k závěru, že většina obyvatel bradavic jsou studenti a ti mají u několika čaských bank nejen vedení účtu zdarma, ale také jiné výhody jako jsou slevy do obchodů, platební karta, příspěvky na studentské karty typu ISIC nebo Euro26. Takže i na tomto poli vaše banka silně pokulhívá!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *