Nově objevená konžská fauna I

| Vydáno:

PZKFF nedávno objevila několik nových živočišných druhů, o kterých kouzelníci doposud „neměli ani páru“. Vybrali jsme pro Vás pár nejzajímavějších. Pro lepší pochopení doporučuji přečíst článek „Nová magie z Konga!“.

Autor: Andreas z Warwicku

Stříbrošíp

Za tímto možná trochu poetickým názvem, se schovává zvíře, které s poezii má skutečně jen velmi málo společného. Jedná se o dravý druh žížaly, která se díky magii dokáže pohybovat obrovskou rychlostí. Svou kořist napadá tak, že jako šíp vystřeluje ze země a nebohé zvíře probodne jako skutečný šíp. Z dosud neznámých důvodů jsou kroužky, ze kterých se skládá, celé ze stříbra, což Stříbrošípovi umožňuje provrtat se i velmi tvrdou zeminou. Vydává hypnotické zvuky, kterými obět na chvíli uspí a v klidu ji pak může zabít. Žije ve skupinách po 5-10 jedincích. Nejdelší nalezený exemplář měřil 60cm! Na člověka neútočí.

Slizník

Tento živočich získal jméno díky charakteristickému vzhledu, který velmi připomíná sliz. Jedná se o rosolovitého živočicha, který v klidovém stavu vypadá jako hrouda slizu, ve chvíli, kdy se přiblíží člověk, přemění se v předmět, který člověk potřebuje. Živí se radostí a potěšením, které má člověk z nového předmětu, ale člověk nemá stejné pocity jako při setkání z mozkomorem, akorát z předmětu není tak nadšený, jako kdyby to skutečně byl onen předmět a ne Slizník. Dovede se měnit i téměř v cokoliv neživého a je Roušigy hojně využíván; občas slouží i zvířatům. Velikost je variabilní. Je to samotář a množí se dělením. Největší předmět, ve který se přeměnil, byl stůl, nejmenší nůž. Bohužel bylo objeveno jen velmi malé množství exemplářů, a proto, pokud toužíte po tom, mít jednoho doma, budete si muset ještě hezkou dobu počkat.

Měchura balónková

Jedna ze zástupců nově objeveného druhu, který je charakteristický svým velikým měchem, do kterého ukládá vzduch a jeho vypouštěním přelétává z větve na větev. Samotný vzduch by mu však nestačil, a tak je při letu částečně nadlehčován magií. Žije ve skupinách po 100 a více členech. Tento živočich svým vzhledem připomíná balónek a to nejen tvarem, ale i barvou. Barvy pokrývají téměř celé spektrum a barva určuje postavení v hierarchii tlupy. Nejvýše postavený člen je fialový, nejníže postavený červený. Když nad sebou vidíte přelétat celou skupinu, je to nádherný pohled. Je zajímavé, že barvy jsou uspořádány podle frekvencí; snad se jedná o nějakou magickou schopnost. V nafouklém stavu dosahuje jeho průměr až 30cm, ve splasklém nebyl nikdy spatřen. Nemenší pozorovaný průměr u z části nafouklého zvířete je 12 cm. Živí se hmyzem.

Vrtulník

Tento živočich názvem připomíná jeden z mudlovských vynálezů. Pokud vrtulník neznáte, nevadí, nemá s živočichem kromě vrtule nic společného.
Vrtulník žije ve vyšších patrech pralesa a dokáže, stejně jako Měchura létat. Vypadá jako vrtule a je vždy zelený. Pokud zrovna nelétá, složí své obrovské uši (vrtule) a vypadá podobně jako potlouk. Velikost je také velmi podobná. Dokáže se pohybovat rychlostí až 30 km/h a je skoro nepolapitelný. Živí se hmyzem a menšími pavouky. Dosud se neví, co mu při točení dodává energii, ale předpokládá se, že je to stejně jako v případě Měchury magie.

Toto byl výčet nejzajímavějších živočichů na které jsem v Kongu narazil. Dohromady bylo objeveno asi sto nových druhů, ale pouze tyto 4 druhy se více odlišovaly od známých druhů.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *