Požáry: Viník konečně odhalen

| Vydáno:

Pokud jste slyšeli o požárech, které nedávné době někdo založil v archivech Ministerstva kouzel a poté v archivech azkabanského vězení, jistě Vás zajímá, kdo za nimi stojí. Viník byl konečně odhalen.

Autor: Andreas z Warwicku

Včera okolo osmé hodiny ranní zadržela speciální jednotka Ministerstva kouzel Kremhildu Fuiliovou při pokusu o opětovném zapálení azkabanských archivů. Byla podrobena rozsáhlému výslechu a po několika hodinách se přiznala i ke dvěma předchozím požárům. Jednalo se o spořádanou ženu okolo čtyřicítky, které žila sama na malém statku nedaleko Olomouce. Byla ihned zažalována ze žhářství a pokusu o žhářství a vzhledem k obrovským škodám jí hrozí pokuta až 100 000 galeonů a až 15 let vězení. Pokud však bude mít smůlu, bude zločin klasifikován jako vlastizrada, neboť kvůli ztrátě dokumentů mohlo dojít k prozrazení našeho světa. Za vlastizradu by mohla dostat i doživotní trest.

Zločiny páchala pokaždé stejnou metodou: Nakoupila mnoho ohnivých lektvarů, které se prodávají ve dvou oddělených flakónech, poté co se obsah obou nádob smíchá, vytvoří se nesmírně hořlavá směs, která se téměř nedá uhasit. Těchto lektvarů si nenápadně nakoupila obrovské množství. Prý chodila do obchodu téměř denně v přestrojení, posílala tam své přátele a několik jich dokonce namíchala sama. Malé flakónky postupně přelila do velikých lahví, které spolu s kouzelnou rozbuškou umístila do tašky, kterou následně umístila v archivu. Poté se nenápadně vypařila a požár se vznítil sám.

Napoprvé se jí vše podařilo, ale když se o to pokusila podruhé, všiml si vzněcující se tašky jeden ze zaměstnanců a požár včas uhasil.

Dnes se o založení požáru pokusila potřetí a naposled. Protože se jí nepodařilo azkabanské archivy zapálit minule, musela se o to pokusit ještě jednou. Jelikož jí už zásoby lektvarů došly, rozhodla se o velmi zoufalé gesto a požár založila pomocí několika jednoduchých kouzel. Vedení věznice ale již dříve pověřilo dva bystrozory, aby archivy nenápadně hlídali a ti, když spatřili, jak je paní Fuiliová zapaluje, neváhali ani vteřinu a dotyčnou okamžitě zadrželi.

Ptáte se, jak mohla tato nenápadná dáma napáchat tolik škod? Chcete vědět co ji k tomu vedlo?

Za všechno mohla láska. Ano, láska, neboť manžel paní Fuiliové, Petr Fuili byl před dvěma měsíci uvězněn v Azkabanu a zoufalá žena zvolila velmi zoufalé řešení této situace. Zjistila totiž, že kdyby se jí podařilo zničit veškeré důkazy, které proti jejímu muži jsou, musel by být okamžitě propuštěn. A tak neváhala ani chvíli a pokusila se dokumenty, které byly v případě jejího muže hlavním důkazem, zničit. Možná soud přihlédne k této skutečnosti a bude paní Fuiliovou soudit mírněji. Jistotou však zůstává, že se na určitý čas podívá do Azkabanu a trochu zvláštním způsobem si splní své největší přání: Budou zase s mužem spolu.

Doufám, že v této paní nenajde příklad spousta dalších žen a Azkaban nebude brzy úplně prázdný (v případě, že se podaří archivy zničit) nebo plné mileneckých párů. A teď už snad konečně mohu říci větu, kterou jsem v poslední době vídal ve svých snech: Tajemství požárů bylo odhaleno….

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *