Kouzelnická společnost mládne!

| Vydáno:

Nejnovější průzkumy dokázaly, že naše společnost mládne.

Autor: Andreas z Warwicku

Podle agentury Remaco kouzelnická společnost mládne. Na rozdíl od mudlů mají totiž rodiče čím dál více dětí. Vede je k tomu pravděpodobně příznivá ekonomická situace, která tu dlouho nebyla. Mladí kouzelníci také cítí potřebu zachovat svět kouzel a nenechat jej rozpadnou kvůli nízké porodnosti. Nejčastěji mají děti rodiny kolem pětadvacátého roku života. Tímto trendem se náš svět výrazně odlišuje od většiny civilizovaných mudlovských států, ve kterých porodnost stále jen klesá. Nejzajímavější na celé situaci je fakt, že ročníky, které teď mají děti nejsou ani moc silné, ale patří spíše ke slabším. Průměrný věk jednoho kouzelníka je 33 let a dále klesá.

Agentura tvrdí, že na každou čarodějku připadá 2,1 dítěte a to je velmi příznivý výsledek. Uvážíme-li i fakt, že čáry a kouzla se učí i studenti z mudlovských rodin a porodnost stále stoupá, můžeme předpokládat, že náš svět brzy čekají velká modernizace a rozkvět, které přinesou nové generace. Jednou z věcí, která značně ovlivňuje počet nově narozených dětí, je to, že současné celebrity se zamilovaly do módy velikých rodin a jejich fanoušci jejich příklad rádi následují.

Podle současných prognóz bude nárůst populace pokračovat nejméně do roku 2020, kdy věštci předpovídají kulminaci. V té době by již na jednu matku mělo připadat 3,7 dítěte! Porodnost roste již asi 15 let, ale letos poprvé jsme mohli zaznamenat větší nárust. Důkazem je i neustále se zvyšující počet studentů na prestižní Škole čar a kouzel v Bradavicích. Ta bohužel nestíhá splňovat poptávku, a tak se na tento institut podaří dostat jen těm nejlepším z nejlepších a možná je to tak dobře.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *