"Snadný průvodce zápasy Mistroství ve Famrpálu, aneb klidně to zaspěte…"

| Vydáno:

Se třetím kolem sedmiboje si slečna Klofa Fiona Jonesová poradila právě takto:

Úvod, aneb usínejte o kus dále…

Vítejte u shrnutí zahajovacího zápasu Mistrovství Světa ve Famfrpálu, mezi týmem Zmijozelských dorostenců a týmu Nebelvírsští lvi. Utkání proběhlo 1.7. 2006, v čase bradavickém 12:00. A pro všechny nepřítomné diváky, či fanoušky je zde tato brožura- kapesní průvodce zápasem. Příjemné pročtení tímto průvodcem Vám přeje,
Firma KloFaJo a.s.

Famfrpál je naše druhá rodina…


HISTORIE MISTROVSTVÍ SVĚTA VE FAMFRPÁLU

První zápasy mistrovství v historii se odehrály roku 1800. Frederik Augustus Fenddri, tehdy velmi žádaný rozhodčí po celé Anglii navrhl uspořádat veliký turnaj mezi jednotlivými týmy. Každý kraj v Evropě a dalekém okolí měl vybrat pouze jeden tým, celkem se dostavilo 22 týmů z celého světa a mistrovství trvalo celý měsíc. Výsledkem byl, krom 35 zlomených košťat, 53 rozbitých, rozlomených, nebo rozšlapaných camrálů, 10 rozbitých potlouků, 15 zatoulaných, nebo rozbitých zlatonek, i jeden vítězný tým, tenkrát se jmenoval „Výběr Bradavické čtyřky“, byly to studenti Bradavické školy, starší 15-ti let, na jejich počest v dnešních mistrovstvích zahajují a končí zápasy exstudenti této školy, tedy „potomci“ prvního vítězného týmu. Pro zápasy mezi nimi je určen speciální pohár, vítězné družstvo tohoto „malého mistrovství“ si nakonec zahraje i s vítězem „velkého mistrovství“…

PŘÍPRAVY NA MISTROVSTVÍ VE FAMRPÁLU 2005

Přípravy na mistrovství světa ve famfrpálu byly v běhu již 2 měsíce před jeho zahájením. Hledalo se vhodné místo, stranou od všech slídivých očích, uší a jiných orgánů mudlovských obyvatel. Vhodným místem se prokázala být propast Macocha.

„Jde o velmi známé a turisticky navštěvované místo, jak tedy může být stranou?“,
mohl by se zeptat jeden, ale organizátoři s tímto počítali a s odpovědí nečekali. „Mudlové se koukají jen seshora, to můžeme zamaskovat falešnou iluzí, je lepší maskovat jen ze zhora, než ze všech stran. Na víc je zde přístup po vodě, což uvítají někteří zámořští přátelé.“ Uvedl věci na pravou míru Pepa Groczek, jeden v velitelů organizačního týmu. Nezbývalo nic než našim organizátorům věřit, což se nám vyplatilo a to mnohonásobně…

PŘEDMLUVA K ZÁPASU

Čest, „pokřtít“ halu, dostaly týmy Zmijozelských dorostenců a Nebelvírských lvíčat. Tyto týmy společně s týmy Havraspýrských vran a Mrzimorských superjezevců jsou tzv. „potomci“ onoho „Výběru Bradavické čtyřky“. O zápasu prvním zápasu se dočtete dále…

KOMENTÁŘ

Komentáře se zhostila, dříve famfrpálové legenda, dnes legenda komentátorů tohoto sportu, James „Střelec“ Wright, tento impozantní muž, za svojí kariéru nastřílel něco přes 1000 golů a drží tak stále světový rekord.

Asistenčního komentátora mu dělal, „Ukecanej“ Monty, vlastním jménem Henry Vergillio Santo Luciano Publo Monty. Tento chlapík je znám svými jadrnými a bezvěcnými proslovy. I přesto ho diváci zbožňují a při jeho komentování se hala třese smíchy. Společně s Wrightem jsou jako plus a mínus, v podstatě úplně nesourodí, ale ve výsledku dokonalý pár, vzájemně se doplňující a žertující. Nad jejich občasnými hádkami se často smáli, až se za břicha popadali („a z košťat zpadali…“ jak dodal Monty), i sami hráči, díky tomu se nastřílelo nemálo gólů. „Zkuste si chytat, když máte z toho smíchu křeč v břiše…“, okomentoval jeden z brankářů s úsměvem na líci.

ZÁPAS

Přesně ve 12:00, bradavického času, za nadšeného pískotu a vřavy nastoupily týmy k exbičnímu zápasu. Zmijozelští dorostenci ve složení : Hamilton – Wasczek – Kovalchuk – Rychloruka – Maledivová – Raprová – Vokoun. Nebelvírská lvíčata pak: Vrtichvost – Friezenová – Malkovichová – Rabín – Jankovičová – Muslim – Hnilička.
Skóre otevřeli Zmijozelští bravurní kličkou kapitáne Roye Hamiltna, který se dokázal prosmeknout mezi obranou Nebelvírských, jejich brankář poté doplatil na svůj špatný odhad Hamiltnovi otočky a gól byl na světě. Asi za 10 minut se útočnici Friezenové podařilo dostat z obrvovského chumlu hráčů přejícího se o camrál, k bráně. Aniž by jí někdo bránil, ladným švihem vyhodila camrál, dřív než brankář Vokoun dovedl zareagovat. Tím Nebelvírští lvi dorovnali a začal opět lítý boj o vedení.

Po hodinovém trvání zápasu se skóre proměnilo v obdivuhodných 100:80 ve prospěch
Nebelvírských. Rozhodčí vyhlásil pauzu kvůli zranění jednoho z diváků rozběsněným potloukem. Za 15 minut se mohlo opět pokračovat, obě družstva se opět zhostila zápasu s obrovskou vervou a zapálením pro hru.

Hamilton-Kovalchuk-Vrtichvost-Malkovichová-Maledivová, to jsou nejlepší střelci druhé hodiny trvání zápasu. Ten byl opět přerušen kvůli na krátkou dobu 15-ti minut, kvůli jednomu z hráčů Nebelvírské strany, který dostal holí Zmijozelského odražeče do obličeje. Medikové se činili a tak po chvíli mohl být zápas opět zahájen. Po 13 minutách jsme mohli vidět Vronského fintu, kterou ukončil zápas zmijozelský chytač Rychloruka. Ten v poslední chvíli vyrovnal a vysloužil si tak nejen obdiv nadšeného publika, ale i pochvalu od hráčů na hřišti, tedy krom zraněného chytače Nebelvíru, jeho násada od koštěte zůstala zaražena na dlouhou dobu v zemi. Rychloruka může být na sebe pyšný, v jeho mladistvém věku se mu finta povedla víc než dobře.
Stav zápasu po chycení zlatonky 300:140 ve prospěch týmu Zmijozelských dorostenců.

ROZHOVOR

Nejlepším střelce zápasu a hrdinou byl, podle redakce, Roy Hammilton, kapitán Zmijozelských dorostenců. Připravili jsme pro Vás krátký rozhovor s touto hvězdou.

Redakce : Royi, jaký je to pro Vás pocit být letošní sezónu kapitánem?

Roy Hamilton : Pocit je to báječný, miluju ten pocit, že vše můžu změnit, že sem něco jako „Pán osudu“. (smích)

R: (smich) Když už o tom mluvíte. Jak plánuje svou budoucnost?

RH: Dejme tomu, že zatím čekám na vhodnou příležitost v tom správném týmu. Už jsem dostal pár nabídek, ale týmy mi nic neříkali, doufám že po tomto mistrovství se již zařadím do I. Máslový Ležák ligy.

R: Máte nějaký vysněný tým, ve kterém by jste chtěl hrát?

RH: Ano, teda pokud smím říkat názvy, není to propagace?…(smích)… Chtěl bych do týmu Smrtijedů, ale cesta tam není lehká, jak určitě víte…

R: Myslíte slavný tým Smrtijedských kanibalů?! No, ale cesta tam je také plná extravagandnosti, jak chcete vyřešit toto?

RH: Přemýšlel jsem o novém jménu pro náš tým, Zmijozelské třešničky. (smích)

R: Rayi, a naše závěrečná otázka, co chcete vzkázat svým fanouškům a že jich není málo:

RH: Především jim chci poděkovat za podporu, kterou mi každý zápas dávají najevo. Také za ty hordy dopisů, díky kterým můj dům nazývají sovincem Anglie a pak ať jsou i nadále se mnou, jsou hvězda v mém srdci, stejně jako jsem pro ně, doufám, já. A přijďte se opět dívat na naše zápasy 🙂

R: Děkujeme Royi, Vaše rozhovory umějí jak úsměv na líci, tak slzu na krajíčku. Na shledanou v brzké době.

Brožurka „Snadný průvodce zápasy Mistroství ve Famrpálu, aneb klidně to zaspěte…“

Vydalo nakladatelství KloFaJo a.s

Praha, 2006 (mírné zpoždění žhe)

Doporučená cena 10 srpců (V rámci svázaného výtisku brožurek cena : 10 galeonů)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *