Přezažené nosy vs. Berounští krtci

| Vydáno:

Druhá polovina příspěvku slečny bibi střeštěnky ze třetího kola sedmiboje.

(Jedná se o přímý přenos v kouzelnickém rádiu.)

Dámy a pánové, vítám vás na finálovém famfrpálovém zápasu mezi Přeraženými nosy a Berounskými krtky. Pohodlně se usaďte u svých radiových přijímačů a vychutnejte si přímý přenos famfpálového zápasu. Co nám před začátkem ještě zbývá? No přece představit hlavní aktéry dnešního dne. Dovolte mi představit obhájce loňského titulu Přeražené nosy. Kapitán družstva a odrážeč Buran Bouboch, hned za ním druhý odrážeč a jeho mladší bratr Bořek Bouboch. A teď už na hřiště přilétají střelci Tonda Topič, Standa Suchdol a Míla Mouda, brankář Láďa Lapač a chytač Pekr Pendolíno. Jak jistě slyšíte, potlesk není moc vřelý. Přeražené nosy, vítězové loňského finále nemají mezi diváky příliš oblibu, vždyť přesně před rokem vyhráli jen díky tomu, že všichni protihráči se během několika minut ocitli na ošetřovně.
A nyní již přilétá tým plný nových mladých hezký prostě sexy tváří, Berounští krtci. Jako první nastupuje kapitánka mužstva a střelkyně Melodie Narrolová, a hned za ní Judit Klínová a Anlop Bolník. Dále jsou tu odrážeči Renda Soukolín a Čenda Dundík, brankář Karlík Líska a chytač Vojtěch Zoubek. Jak jistě slyšíte je to tu jako v kotli. Diváci šílí křičí tleskají dupou, no prostě šílenství.

Jako poslední přichází na hřiště rozhodčí Kulajda Kukulín, kdo se o famfrpál trošku zajímá jistě ví o neblahé aféře, která před několika měsíci celou famfrpálovou ligu postihla. Ale dnešní den se tím zabývat nebudeme, dnešní den patří jen a jen férovému sportu.
A už je to tady. Míče jsou ve vzduchu, zlatonka se nám okamžitě ztratila z dohledu a hra začíná. Míč má Narrolová, přihrává Bolníkovi, ten letí přímo na branku, chce střílet a… Tak ne byl to blafák, příhrál Klínové, ta střílí a je to gól.

Berounští krtci vedou 10:0, ale co se to děje na druhé straně hřiště? Vojtěch Zoubek zahlédl zlatonku. Tak brzy? Je to možné? Ano, ano je to tak, letí přímo vzhůru a.. To ne, to je jasný faul. Buran Bouchač odpálil potlouk přímo na Zoubka a ten padá z koštěte na zem. Doufám, že je v pořádku, že se mu nic nestalo. Takový fešák to je ;).

Zvedá se a vypadá to, že bude hrát dál. Ano je to tak, ukazuje směrem k tribunám zvednutý palec a nasedá na koště.
Kukulín však nařizuje trestné střílení a Narrolová ho proměňuje v další gól. Berounští krtci vedou 20:0. Ale co to zlatonka je tu znova, vypadá to jako by se schovávala mezi diváky. Ano je to tak :D, pokoušejí se ji chytit i diváci, ale na to je příliš rychlá. Zoubek za ní letí a v závěsu za ním Petr Pendolíno. Jej Zoubek se jen tak tak vyhnul letícímu potlouku, odkud se tam asi vzal? A zlatonka je zase v trapu. Zápas však pokračuje dál.

Camrál má teď Standa Suchdol, ajaj pokusil se o Chitin chyták. Naznačil, že poletí přímo nahoru a chtěl pak camrál upustit přímo do rukou Tondy Topiče. Avšak střelci Berounských krtků to prohlédli a Klínová Topiče předběhla, pak bleskově přihrála Narrolové a je tu další gól. Berounští krtci vedou 30:0.

Hra pokračuje camrál má Bolník, letí na branku, ale co to. Bratři Boubochové ho vzali mezi sebe, ajaj to nevypadá dobře. Bolník radši camrál upusti. Se mu ani nedivím. Ale divím se tomu, že již potřetí během dnešního zápasu vidím zlatonku, ano je to tak. Jako první se po ní vrhl Pendolíno, ale Zoubek ho bleskově dohání a teď se mírně hodně strkají. No jo, vypadá to spíš jakoby se fackovali. A zlatonka je zase v tahu.

Camrál je však dál ve hře. Přeražené nosy se snaží Berounským krtkům zabránit v jejich tvrdě vydřené taktice, ale moc jim to nejde. Ale teď přece. Topič oklamal Bolníka, má camrál, letí na branku a ano střílí gól. Je to 30:10 pro Berounské krtky.

No to je náhoda. Zlatonka je opět tady. Přímo za brankou Přeražených nosů si tam jen tak poletuje. Oba chytači se po ní tvrdě vrhají a srážejí se, protože letěli přímo proti sobě. Zlatonka je zase fuč.

Hra je neuvěřitelně rychlá. Bolník! Narrolová! Topič! Klínová! Suchdol! Mouda! Narrolová! Klínová!

ÁÁÁÁÁ Zlatonka je tu zase. Ta holka chce být dnes chycená. Oba chytači po ní chňapají a Zoubek je však rychlejší. Ano už ji má, už ji drží.

Ovšem vypadá to, že Přeraženým nosům se to nelíbí. Kukulín však nekompromisně odpískává konec zápasu. Berounští krtci vítězí.

Rozhovor s Vojtěchem Zoubek chytačem Berounských krtků

bibi střeštěnka: Dobrý den Vojtěchu, jsem moc ráda, že jste se uvolil udělat s naším rádiem rozhovor, tedy vlastně se mnou :). Nejdříve vám však musím pogratulovat k vítězství.

Vojtěch Zrůta: Díky moc, byla to opravdu dřina ;).

bs: To vidím, jste úplně zpocený a jak se vám ten dres lepí na tělo. Hups já úplně zapomněla, že vysíláme na živo :D, ve vaší společnosti je tak snadné zapomenout. Ale teď seriozněji. Kdy podle vás přišel okamžik, který o zápase rozhodl.

VZ: Upřímně musím konstatovat, že Přeražené nosy stále upřednostňují taktiku přerazit nos nejen sobě, ale i spoluhráči. Naštěstí sama můžete všem posluchačům potvrdit, že u mě se jim to nepodařilo. Ovšem tady veškerá jejich taktika končí. Naši skvělí střelci v čele s Melodií Carrolovou je jednoznačně přehráli a bylo jasné, že je vítězství naše.

bs: Ano, ano mohu všem vašim fanynkám potvrdit, že váš obličej je stejně pohledný jako před zápasem :). Hned na začátku zápasu vás však Buran Bouboch srazil potloukem z koštěte, bolelo to?

VZ: Na bolest se profesionální hráč jako já musí připravit. Vlastně jsem ještě neměl čas zajít za týmovým lékouzelníkem, aby mi to vyléčil.

bs: I když byl zápas hrán zcela v režii vašeho týmu, proč vám v uvozovkách, trvalo tak dlouho chytit zlatonku? Vždyť se během pouhé půlhodiny, kdy zápas trval objevila hned 5x?

VZ: Nešlo o to, že bych ji neviděl, ale jak jste sama řekla Buran Bouboch na mě hned na začátku zápasu poslal potlouk. Mohu říct, že až do chvíle, kdy jsem ji svíral v ruce jsem se ho nezbavil.

bs: Řekněte jaký je to pocit držet Famfrpálový pohár nad hlavou?

VZ: Je to něco úžasného. Podobný pocit jsem zažil, když jsem poprvé letěl na koštěti.

bs: Co říkáte na to, že zápas rozhodcoval Kulajda Kukulín, který byl nedávno zproštěn obvinění z úplatků.

VZ: Úplatky jsou velmi špatné, vždyť famfrpál se má dělat pro zábavu. Ovšem, když ho Kouzelnický soud osvobodil, pak měl nejspíše dostatečné důkazy o jeho nevině.

bs: Velmi diplomatická odpověď. Neuvažujete po skončení kariéry o dráze diplomata?

VZ: (smích) Že by? Myslíte, že by mě někde chtěli? To asi ne, nehodil bych se na to a navíc neumím řeči.

bs: Uvažujete již nyní co byste tedy chtěl dělat po skončení kariéry chytače?

VZ: Jistě. Na takové plány není nikdy dost brzy. Člověk musí myslet i na budoucnost. Rozhodně však chci zůstat u famfrpálu, takže nejspíš na postu trenéra nebo rozhodčího :).

bs: Máte tedy v Honzovi Hopkálkovi, trenérovi Berounských krtků, učitele a vzor? Ve famfrpálových kruzích se říká, že nemáte právě ideální vztah.

VZ: 😀 To máte pravdu náš vztah opravdu ideální není, ale můžu říct, že se navzájem respektujeme.

bs: Vím, že jste mi to hned na začátku zakázal, ale dovolte mi jednu poslední osobnější otázku. Máte nějaké děvče? :).

VZ: Před zápasem jsem si myslel, že ne, ale… ;).

bs: Heh tak to vám moc nerozumím, ale i tak vám děkuji za rozhovor a snad budu mít ještě někdy příležitost se s vámi setkat.

VZ: Není zač, i já děkuji. Co se té příležitosti týče, nemáte dnes večer čas? Třeba byste se mi mohla kouknout na tu modřinu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *