Výročie Hogwarts …

| Vydáno:

… očima slečny Lavender dela Spacey, aneb čtvrté kolo sedmiboje

19.06.2004. Obyčajný letný deň, že? Teplo, žiaci sa pripravujú z posledných síl dokončiť ročník. Avšak pre kúzelníkov je to veľmi významný dátum. V tento deň sa prvý krát otvorila škola hogwarts.czechzone.net. Za necelé dva roky sa stala veľmi slávnou a významnou. Z jej dverí vystupujú iba tí najlepší čarodejníci a čarodejnice.
Skúsme teraz trošku zaspomínať na staré časy. Presne 19. júna 2005 sa oslavovalo prvé výročie pôsobenia školy. Radovali sa všetci: študenti, duchovia, profesori, škriatkovia, obrazy, sovy, dokonca občas bolo počuť aj šepkanie stien…
Vo Veľkej sieni sa konala skvelá oslava so všetkým čo k tomu patrí. Nechýbalo občerstvenie, maškarný bál, slávnostné otvorenie niekoľkých nových priestorov hradu, kvízy, nová školská hymna a zástava a ďalšie prekvapenia. Samozrejme gratulácie od profesorov a študentov škole. Bolo ich veľmi veľa skutočne prekrásnych.
Tatokalan Watanka: „Mi to nedá, abych neřekla pár slov. Sice tu nejsem nejdéle, je tomu jen pár dnů přes půl roku, kdy jsem poprvé spatřila zdi této školy. Ale přesto… zdá se mi to už tak dávno… kdybych měla vypočítat, co vše mi tato škola dala, bylo by to na dlouho. Kdybych měla vypočítat, co vše mi vzala, tak také. Ale o tom to je. Nemůžeme jenom přijímat, musíme i dávat. Někdy víc, někdy míň. Nebudu hodnotit uplynulý rok, na to jsou tu jiní, povolanější. Jen chci říct, že můj příchod sem byl obrovská souhra náhod… osud, který mě sem zavál. A já mu za to nikdy nepřestanu být vděčná. Chtěla bych jen několika lidem říct (a věřím, že oni budou vědět, koho mám na mysli) – díky. Díky za vaši práci, za váš čas, toleranci, pochopení, porozumění. Díky za to, že jste…”
Nebude dlho trvať a už o chvíľku tu máme druhé výročie. Ten čas tak letí… Dúfam, že táto škola bude stáť ešte veľmi dlho, bude sa rozkvitať a vychovávať svojich najinteligentnejších a najlepších študentov.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *