Pragocon …

| Vydáno:

… očima slečny Justýny Anny Loukoské, aneb čtvrté kolo sedmiboje.

Velký sjezd všech kouzelníků…Pragocon, se konal ve dnech 10. až 12. února 2006, tedy od pátku do neděle. Zúčastnilo se ho více než sto magičů. =))

Během celého pátečního odpoledne postupně přicházeli a přijížděli další a další účastníci, ukládali si svá zavazadla, shledávali se se známými a seznamovali s novými lidmi. Průběžně po skupinkách navštěvovali mudlovský obchod s potravinami (galeony si samozřejmě vyměnili s předstihem).

Večer se všichni převlékli do společenských hábitů a odebrali se do Velké síně, kde se konalo slavnostní zahájení. Po proslovu pana ředitele následovala volná zábava – povídání, klábosení, další seznamování, bonzování a podobné činnosti. =))
Spát se nikomu příliš nechtělo („Přece nebudeme plýtvat drahocenným časem!“), přece jen se ale většina přítomných nakonec, v brzkých ranních hodinách, přesunula do spacáků.

Ráno se všichni zase patřičně neradi vzbudili a dostavili se znovu do Velké síně, kde jim pan ředitel přichystal malou rozcvičku na Turnaj tří kouzelnických škol (jehož se zúčastnily pouze dvě) – test o dvaadvaceti zákeřných otázkách.
Poté byla vyhlášena jména reprezentantů škol v Turnaji – za naši školu to byli Ewelina Budget za Havraspár ,Lisa Abottová z Nebelvíru, žlutý Ota Galad Felkerion a zmijozelská Klofa Fiona Jonesová.
Pro soutěžící bylo přichystáno šest záludných úkolů, z nichž se ale nakonec stihly jen tři. Nevadí, proklepnutí byli dostatečně. =))
Nejdříve dostali test z mytologie a všeobecné magie, který si mohli zkusit i ostatní přítomní.

Druhým úkolem byla „Jenga“ – věž poskládaná z kostek. Úkolem soutěžících bylo vytahovat kostičky a přidávat je na vrcholek věže tak, aby věž nespadla.
A nakonec přišel úkol na první pohled nejlehčí. Ale zdání může klamat. =)) Zadání znělo: vzít si do každé ruky křídu a zároveň nakreslit kolečko a čtvereček.

Souběžně s Turnajem kouzelnických škol se konalo také klání v pexesu pro všechny ostatní.
Po soutěžích následovaly tři přednášky – o severské mytologii a starodávných runách, o škole HOCZ a o Keltech. Průběžně také zasedalo hned několik rad.
Dalším bodem programu byla tombola a hned po ní slavnost s vyhlášením výsledků Turnaje tří (dvou) kouzelnických škol. Třetí místo obsadila Ginny Molly Weasleyová z HOCZ, kde je primuskou Nebelvíru, druhá byla Lisa Abottová a vítězkou se stala Klofa Fiona Jonesová.

Až do půlnoci se pak hrála akční RPG hra, u které se vyřádili i ti, jimž ještě zbývalo nadbytečné množství energie. Méně odolní jedinci po jejím skončení okamžitě odpadli do spacáků, ostatní si ještě povídali. Kolem páté ranní ale usnulo už opravdu všechno.

V neděli dopoledne, při velkém balení, se pustili účastníci Pragoconu do velkého focení. Toho se ale nezúčastnili všichni, kdo se na Pragoconu objevili, protože spousta z nich už odjela.
Potom, v posledních zbývajících chvílích, se ještě chvíli hrály Prasinky. Zanedlouho byli ale všichni kouzelníci z budovy vykázáni, takže dobalili svá zavazadla, rozloučili se a rozjeli se zpět domů.

Každý, kdo přijel na Pragocon, později litoval, že musel zase odjet. Nezbývá než doufat, že se brzy zase všichni sejdeme. =))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *