Jeden den očima paní Norrisové

| Vydáno:

Mysleli jste si, že paní Norrisová si žije jako v bavlnce?
Jste na omylu! Bradavičtí studenti jí dávají pěkně zabrat.

Autor: Ewelina Budget

No táááák, Filchi, koukejte vstávat. Už deset minut tu mám mít snídani. Dneska vážně nemám náladu na lovení myší. A ty přidrzlé parchanty o hladu sledovat prostě nebudu.
Hmm, Filchi, to vás snad mám budit? To nemyslíte vážně, že ne?
„Mňaaaau, mňaaau.“ Povedlo se, bude snídaně! No nejsem dokonalá?

***

„Dneska se neučí, budeme muset pořádně hlídat, miláčku.“
„Mrrr, mňaaaau.“ Já si na ně počkám. Začneme u Velké síně.
Prváci mě ještě neznají, tak dneska půjdem na ně. Když to vyjde, mohla by být k večeři zase rybička.
Ono co jiného tady pořád dělat? Celý hrad je nechutně studený, zebou mě z té podlahy tlapičky. Všude by měli dát koberce.
Ááá, támhle někdo je a čmárá křídou po zdi. Jde se pro Filche!

***

„Mňááááááu,“ už zas mě nějaký neviditelný pitomec nakopnul.
To by mě zajímalo, kolik jich tu je. A že si dávají záležet, vždycky se rozplácnu o protější stěnu nebo letím přes půlku chodby. Ještě párkrát a někde tu vypustím tu svou ubohou kočičí dušičku. Hlavně se ten ignorant nedá pronásledovat, když se sotva belhám. Kdybych ho aspoň viděla…

***

Fajn, projdu si třetí patro, tam by to mohlo být v klidu.
Dneska si začínám připadat jako největší naivka pod sluncem. Potkala jsem Blacka. Ano, přesně, toho namyšlenýho nebelvírskýho primuse. On mě normálně čapnul za ocas a zavřel mě do brnění. Zarazila jsem se přesně na rozkroku toho brnění. Myslela jsem si, že jsem na dva kusy. Asi po deseti minutách se mi podařilo sesunout se do jedné nohy. A jak teď ven? Nakonec jsem porazila celé brnění, rozsypalo se po celém patře. Stihla jsem vylézt právě v okamžiku, kdy kolem procházela zmijozelská prefektka Leenová a ze schodiště právě vyběhl Filch. Aspoň něco z toho.

***

Přišla jsem na to, že ti, co si nejvíc hrají na svatoušky, jsou ti největší hnusáci.
Loňská primuska Mrzimoru, Elerin Portmenová, mi nabarvila na hlavě pruh na červeno a ještě mi to nagelovala, takže vypadám jako pankáč.
Jen má holka blbý, že si dneska taky nabarvila tu svojí dutou makovici, takže jí to jen tak neprojde. Bude trestík, se těšim.

***

Na světě není zas tak hrozně. Sice mi dali dneska zabrat, ale zase díky mně padly dva tresty. Filch mi určitě dá tu slibovanou rybičku.
Jen aby ho nenapadlo mi tu hlavu vydrhnout!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *