Konec upírů, nebo lidí na Hogwarts?

| Vydáno:

Jdu si takhle jednou po chodbě, když v tom před sebou uvidím novou soutěž. Jdu si ji tedy hned přečíst. Hmm, zajímavé, říkám si, týká se to upírů. Musím sehnat seznam všech upíru na škole, no a odměna je také vysoká. Už začínám psát, málem soutěž odešlu, když v tom mi to dojde…
Autor: Lunnen Donersnová

Na první pohled je to jen obyčejná soutěž jako každá jiná. Když se nad tím člověk ale trochu zamyslí, tak zjistí, že ten, kdo tuto soutěž vyhlásil ten seznam z nějakého neznámého důvodu potřebuje. Tuším, že to je pan profesor Serge Renine, kdo tuto soutěž vyhlásil. Už podle toho, jakou za to dává odměnu, lze poznat, že se asi nejedná o obyčejnou soutěž. Šest srpců za jedno jméno, na tom si jde vydělat i několik desítek galeonů…

Takže již víme, že to není nějaká bezvýznamná soutěž, ale teď nastává otázka: „Proč? Proč to pan profesor potřebuje vědět?“ Není lehké nalézt na tuto otázku odpověď, ale můžeme si rozebrat všechny možné i nemožné možnosti toho, co zatím je, nebo není. Stačí se jen trochu zamyslet, vždyť tato „nevinná“ soutěž by mohla zakončit existenci upírů, ale také lidí na hogwarts a v okolí.

První a velice, ale opravdu velice pravděpodobnou možností je, že pan profesor nemá upíry moc v lásce, tedy ehm… bojí se, aby ho nějaký nekousnul a sám se nestal upírem. Dá se to říct tak, že si jednoduše přeje, aby na hogwarts už nepřebýval ani jediný upír a chce se všech upírů zbavit. A tak ho prostě napadlo, že mnozí studenti jsou jaksi chudší, a když mají možnost si tak lehce vydělat, tak pro to udělají opravdu cokoli. Právě tohoto pan profesor zjevně využil. Bez jakékoliv námahy bude mít seznam všech upírů na škole, bude hledat důkazy toho, že daní upíři někoho kousli nebo mu cokoliv udělali. A nakonec možná i sepíše petici o vyloučení všech upírů ze školy, kterou samozřejmě všichni s radostí podepíšou.

Další možnost je jakýmsi protikladem té první, ale také se nevylučuje. Je totiž také možné, že sám pan profesor je upír. To by vysvětlovalo to, že hledá zrovna upíry, protože jistě chce poznat někoho, kdo je jako on, a může se s ním klidně bavit o tom, koho naposledy kousnul a podobně. Samozřejmě nejen to, možná se s nimi chce spolčit a chce, aby upíři ovládli hogwarts. Možná chce vyhodit ty, kteří upíry nejsou nebo je alespoň nakazit, aby se také stali upíry.

Potom tady jsou ještě méně pravděpodobné možnosti jako třeba to, že se pan profesor nechce upírů zbavit, ani sám není upírem. Ale co není, může být. Je možné, že hledá upíry proto, že se sám chce stát upírem a chce se o tom s nimi poradit a popřípadě se nechat kousnout.
Ještě existuje jedna možnost, a to ta, že pana profesora jen z čisté zvědavosti zajímá, kolik upírů tato škola vůbec má, což je ale docela nepravděpodobné.

Zatím nikdo, tedy až na pana profesora, který vyhlásil onu podivnou soutěž, nemůže s jistotou říci, jak to bylo. Já osobně jako poloupírka upírka doufám, že tohle neznamená počátek konce upírů, vždyť upíři jsou normální civilizované bytosti jako ostatní… Ale čí to bude konec, jestli to teda konec vůbec bude, to se vidí v dalších dnech. Pokud vás zajímá to, co se s námi vlastně bude dít, a to by mělo, neboť i vy můžete být upíry, počkejte si na příští reportáž…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *