Dežo je zpátky. A silnější než kdy dříve

| Vydáno:


Vzpomínáte si? Ještě aby ne. Dežo, pro některé známý pod jménem Nimrandir Elénére, ďábelsky vychytralý obchodník se vším živým, ale i mrtvým. Spíše neživým. Dnes 12. července 2006 se Dežo zase vrátil, aby dokončil, co začal, ale o stupeň výše. Jsme zvyklí na to, že Dežo s oblibou čas od času ukradne Denního věštce a pokouší se ho prodat na Budget trhu, odkud mu Denní věštec vždycky uteče a Společenstvo šutru a makrely (členy jsou Dežo, Kai Black a Lisa HappyMealová) se ho marně pokouší přemluvit, aby se nechal prodat.

Ale pojďme již k tomu, co se stalo dnes. Dnešek (abyste věděli, je 12.6.2006 – dvě šestky v datu, buďte v klidu, dýchejte, ufff) začal nenápadně, klidně, skoro. Ráno, jak to bývá zvykem, je všude ticho. Bylo by asi i dnes, kdyby Dežo včera nezavřel Johna Werewolfa do sklepení. A znáte Werewolfa, nic nespraví, jen se baví. Jelikož mu všichni obyvatelé hradu děsně hafec moc chyběli a chtěl se s nimi bavit, vymyslel skutečně chytrý způsob, jak s nimi komunikovat. Posílal huláky. Předtím než šel spát (no, tvrdil, že vůbec nespal) rozeslal 30 huláků. Ráno adresáti přicházeli do sovince s úmyslem vyzvednout si poštu. A co je nečekalo, že? Werewolfův hulák na ně začal ječet. Paráda, to vám řeknu. Ale musíte si to umět užít. Třeba taková Yoko O‘ Connon z toho byla lehce zmatená. No nedivme se jí, když na ni hulák zařval: „Dvacátej devátej. :D“ Takže jste určitě pochopili, že se ráno občas objevil hulák a udělal si tu pařbu. Jinak bylo vše v pořádku. Potom přišlo odpoledne. Bum, bim, bam. Dežo se zmocnil (úplně sám, bez pomoci Jouzy Blacka a Trubky Abottová – HappyMealové) chudáka Denního věštce (počítá někdo pokolikáté už?) a tentokrát i celých Hogwarts. Katastrofa. Takové osobnosti jako profesor Midar Kilahim a bezvýznamná kolemjdoucí č. 2 Jocelynn Elsie Firth byly vyhozeny na ulici. Ne, nebylo to jako loni, kdy Dežo všechny varoval, že hodlá sebrat Hogwarts a že máme vyskákat z oken, dokud nějaká budou. Tentokrát byl rychlejší, někteří nestačili vyskočit a dosud visí. Nevíme za co, neptejte se, nebo budete taky viset.

Něco po osmé hodině večer. Denní věštec i Hogwarts jsou zpátky. Dežo je opět nezvládl prodat na Budget trhu, poněvadž ho přepadla madam Ansí (člověk aby se bál chodit do redakce.)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *