Nový druh zvířat?

| Vydáno:

Byl vyšlechtěn nový druh zvířat. No, vyšlechtěn. Spíš vytuněn či vymutován. Jeho příslušníci nesou děsivé jméno – marvenečkové.

Autor: Iris Habibi

Marvenečkové jsou středně velcí živočichové matoucí jménem i tělem. S mravenci totiž mají společného pramálo. Jsou větší než mravenci, mají chlupaté nožky a obří kusadla. V podstatě připomínají zvětšenou verzi zmutovaného mravence nakříženého s geneticky upraveným pavoukem, kterému chybí tři nohy. Jde o velmi nebezpečný, ale přesto užitečný druh zvířat.

Dle dostupných informací byli původně šlechtěni pro jejich odolnost a předpokládalo se jejich využití v zakázaném lese proti zdejším zbojníkům (včetně Jánošíka) a lupičům, kteří ohrožují a děsí studenty, vypravivší se na výpravu. Nasazení marvenečků v lese shledalo úspěch (Jánošík zavražděn), jenže nad nimi byla ztracena kontrola a byla objevena jejich nová schopnost. Rychle se množí.

Marvenečkové se začali množit nehledě na příbuzenské vztahy a ještě k tomu rychle, takže je les přeplněný zmutovaných marvenečků, kteří mají v kusadlech dost veliké dávky silného jedu. Objevilo se dokonce několik případů útěku těchto zmutovaných marvenečků z lesa. Hledajíce potravu, vypravili se právě do zoo (viz. rozhovor v článku „Studenti chtějí do zoo?!“), čímž ohrožují zde ubytované studenty naší školy.

Co vlastně jejich kousnutí udělá?
Napadenému člověku změní kůže barvu na křiklavě zelenou. Po nějakém čase se objeví sytě růžové bradavice na různých částech těla (pravidlem je jedna velká na nose), které třetí den zčernají a začnou produkovat velké množství marveneččího jedu, jenž se vylučuje do těla oběti. Oběť většinou zešílí, což je pro ni lepší, než kdyby podstoupila děsivou smrt při plném zdravém vědomí. Šílená oběť zemře buď na následky šílenství, nebo otravy jedem. Po smrti jed začne působit na vnitřní orgány stejně jako pavoučí jed a rozpouš… to už jsou vlastně podrobnosti, kterými vás nebudu zbytečně děsit.

Ministerstvo vás proto našimi ústy varuje: „Dávejte si na ně pozor. Jsou nebezpeční. V zoo buďte ostražití. Po setmění nevycházejte z domů. Kdo se bojí, nesmí do lesa.
V našich spřízněných laboratořích Irha (podotýkám, že toto není reklama v můj prospěch a že na mé laboratoře ministerstvo upozornilo zcela bez mého donucení a dobrovolně :D) už v plném proudu probíhá výzkum protijedu proti jedu marvenečků, ale ještě nebyl dokončen, takže pokud vás kousnou, nemůžeme vám zatím nijak pomoci…“

Pes: Bližší informace získáte u hlavního lesníka (nevěřte mu, když bude říkat, že o marvenečcích nic neví).

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *