Záhada ve vetešnictví

| Vydáno:

Myslíte si, že pozlátko je jen pojem? Myslíte si, že kouzlo Mamochtíče je tak profláklé, že ho nikdo nepoužívá? Chyba lávky, důkazem může být událost konce tohoto týdne.

Neznámý pachatel se vetřel do obchodu pana Rumanuse Kšeftaře a zapředl s ním hovor. Ten mu v dobré víře vyprávěl o nesnázích svého podnikání, když tu podvodník obtočil kolem nebohého obchodníka slova zaklínadla a kyvadlovými pohyby svých, jak Rumanus Kšeftař neopomněl ve své výpovědi několikrát zmínit, zánovními briliantovými hodinkami uvedl svou nebohou oběť do stavu hypnózy. Vyšetřující úřad ÚPBPU (Úřad pro bezpečnost Příčné Ulice) uvedl, že útočník pak vhodně volenými slovy vtiskl své oběti nutkavou potřebu vykupovat fialová trika a sám mu pak také jedno prodal. To si zřejmě útočník za tímto účelem přinesl již s sebou. Doličný předmět se dosud nepodařilo jednoznačně identifikovat, ošálený pan Romanus Kšeftař totiž zcela propadl oné vášni a do příchodu ÚPBPU vykoupil dalších 89 obdobných trik od kolemjdoucích chodců. A to za, nyní se podržte, neskutečných 14 galeonů za kus! Dle vyjádření poškozeného nabízel dokonce v ojedinělých případech i 25 galeonů za jedno triko! To potvrzuje i nemocnice U svatého Munka, která dnes za dosti studeného počací hospitalizovala 70 případů nachlazení (zajímavostí je, že všichni poškození byli bez trika).

Zdálo by se, že ony výdaje nutně musely nebohého obchodníka přivést na mizinu, ovšem není tomu tak. Jak se ukázalo, omámený Rumanus Kšeftař omylem sáhl do druhého šuplíku a vyplácel Serrické galeony. Ty, jak všichni víme, po několika hodinách nenávratně mizí. To, kde zmíněný obchodník získal tyto iluzorní zakázané napodobeniny kouzelnické měny se šetří. ÚPBPU se k této skutečnosti odmítá vyjádřit, každopádně můžeme říci, že Kšeftaři alespoň prozatím zachránily živnost.

Kdo byla ona neznámá postava? K čemu potřebovala ony peníze za prodané triko? A co její zánovní briliantové hodinky? Kde sebral Rumanus Kšeftař iluzorní Serrické galeony? Pan Rumanus Kšeftař si nic nepamatuje. Vyšetřování stále pokračuje.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *