Škola, kde dnes již znamená zítra (nebo snad včera?)

| Vydáno:

Ano, vážení je to tak. Pravidelní čtenáři Denního Věštce již vědí o experimentech s časoprostorovou magií. Ani naše škola se jim nevyhnula …

Autor: Leitha de Kweron

Abychom vůbec s tímto typem magie mohli začít, musely být do školy nainstalovány dvoje hodiny. Mylně jste se domnívali, že slouží obyvatelům hradu k lepší orientaci se v čase. Po několik dní bylo vše v nejlepším pořádku. Problém ovšem nastal ve chvíli, kdy hodiny na severní věži začaly jít o dvě hodiny jinak. Jinak používám záměrně, protože dodnes nebylo oficiálně potvrzeno, zda šly napřed nebo pozadu.

Běžní obyvatelé hradu si s časovým posunem nedělali žádné velké starosti (hrad je přece rozlehlý; dá rozum, že se nevejde do jednoho časového pásma) kromě sázení se, které hodiny jdou dobře.

Ovšem vedení školy začalo řešit vážný problém: Je dnes nebo už zítra? A není náhodou včera? Toť podstatná otázka pro vývoj lidstva. Avšak z kamenných výrazů členů rady byste mohli vyčíst jen tolik, že o tom vědí to, co vy (ale nepřiznají se k tomu). Ke konzultaci byl tedy přizván profesor astronomie Epans Mc Broom, který měl jistojistě určit, který den vlastně je. Marně se snažil přesvědčit členy rady o tom, že je dnes a dnes by bylo, i kdyby bylo zítra, protože je to pořád dnes. Když ale z jednací síně školní rady vyběhla šokovaná Anseiola Jasmis Rawenclav a hned za ní Letitia te Tiba se stejným výrazem a tvrzením, že je zítra, ztuhl profesorovi astronomie úsměv na rtech. Hodiny šly sice dozadu (alespoň to několikrát neochvějně opakoval), ale zmíněné dámy promluvily k projednávaným tématům v čase zítřejším. Teorie profesora Mc Brooma o dnešku se zbortila jak domeček z karet. Proslýchá se, že na obě profesorky zanevřel a že s nimi promluví jedině v případě, až uznají, že dnes je dnes.

Ale zde rozhodně nekončíme, milí čtenáři. Jistě se k vám dostala informace, že ctihodný arcimág je v současné době na služební cestě v Mrazákolandu. Jen nikdo neví, proč. Nikdo, kromě Denního Věštce! Získali jsme exkluzivní informace o tom, že čas byl na chvíli vrácen do svých kolejí (to když po nich projel osobní vlak soukromé železniční společnosti), a že se o to významným způsobem zasadil právě pan ředitel Nimrandir Elénére. Ano, to on mocným kouzlem podle neoficiálních zdrojů řídil onen vlak. Bohužel ale byl vlak údajně vcucnut vzniklou časovou prasklinou, a tak se nyní ředitel Bradavické školy čar a kouzel nachází neznámo kde. A s ním i část vedení Nebelvírské a Havraspárské koleje. Po pohřešovaných se aktivně pátrá. Ředitelskou agendu přejal pan Nekro the Gravedigger.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *