Všechna světla pohasla?

| Vydáno:

Poslední dobou jsem věru nebyl spokojen s předčasným zimním spánkem, do něhož díky zblázněnému počasí upadla valná část hradu, a doufal, že brzy přijde nějaké zpestření, které všechny spáče probere.
Nyní konečně přišlo a možná bych byl raději, kdyby se tak nikdy nestalo…


Počínaje třetím termínem jsem měl pocit, že nový školní rok již definitivně přestal být nový, ale pro většinu starších studentů znovu zajel do starých kolejí.
Žáci navštěvují výuku, perou se o semináře, někteří hrotí body, jiní to už vzdali, další vesele schytávají trolly… Sem tam si zahrají famfrpál, ale dle sešlapanosti trávníku lze soudit, že jen málokdy bylo hřiště skutečně naplněno k prasknutí…
Na druhé straně je to stejné – sborovna více či méně spí, oheň v tamějším krbu stále plápolá jen díky pilným přikladačům, profesoři opravují úkoly (v opačném případě jsou pak pokutováni), sem tam vypíšou nějaký seminář….
Školní spolky rovněž vykazují spíše neaktivitu než aktivitu; stejně tak tento stav nepříliš svědčí tisku – jak kolejnímu, tak i CENZURA.

A přesně v takovéto situaci, která již snad ani nemohla být ospalejší, objevil se na nástěnce u hlavní brány hradu pergamen, jehož zmenšenou kopii přikládám:

Ano – nemístný žert. Přesně to jsem si pomyslel také a rozhodl se s tímto studentským vtípkem skoncovat, jednoduše jej strhnout, najít jeho autora a napařit mu trest za děšení mladších studentů…
Jaké však bylo mé překvapení, když jsem ve svém plánu narazil na nepřeskočitelnou překážku… Výhružka, nebo snad varování před prokletím, byla na nástěnku přichycena kouzlem trvalého přilnutí… A ani se nehnula.

Ve Velké síni mezitím dochází k míšení dvou nálad… Hysterie některých studentů je překřikována frajerskými komentáři jiných, podle kterých se například můžeme těšit na skvělou oslavu v Předvečer všech svatých… Profesoři na konkrétní otázky odpovídají víceméně vyhýbavě. Nikdo netuší, na čem jsme… Pokud pisateli onoho vzkazu šlo v první řadě právě o zasetí tohoto semínka nejistoty mezi naše řady, pak musíme konstatovat, že jeho počínání bylo úspěšné.

O dalších informacích ohledně tohoto případu Vás bude DV nadále informovat!

Pro Denní věštec
Anonym

Komentáře

  1. – Administrátor len uverejňuje, čo mu príde do redakčnej pošty. Ale že už DV uverejňuje aj články od anonymných prispievateľov, to ma udivuje.
    Keby aspoň utajených – že redakcia má meno, ale pisateľ si želal ostať v anonymite, to by bolo iné.

  2. – Pokud mi do redakce přijde anonymní článek, o němž se domnívám, že má veřejnosti co říci a že je vhodný k uveřejnění, nemám problém s jeho vydáním.

    Ve chvíli, kdy jeho autor není stálým členem redakce (nebo to minimálně není jisté), nevidím důvod, proč pod článek redakci podepisovat.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *