V Dívčí umývárně se zabydlel mýval

| Vydáno:
Slečny a dámy se už ani v Dívčí umývárně nemohou cítit bezpečně. Jako by nestačilo, že se sem tam objeví Ufňukaná Uršula a zlije vás od hlavy až k patě. Teď se v umývárně zabydlel i mýval.

Jak jsem brzy zjistila, mývala dosud nikdo nespatřil, ale všichni o něm mluví. A co hůř, píšou o něm na zdi a ničí tak majetek školy a skončí v pekle… No dobře, také jsem něco připsala, ale nikomu to neříkejte!

Nikdo (= já) vlastně neví, jak to začalo. Jednoho dne, pár týdnů zpátky, se prostě objevil a všichni si ho zamilovali. Dokonce o něm začali skládat básně.

MÝVAL MÝVAL MÝVALA
URŠULA SE DÍVALA

Ani chudák Uršula tedy nebyla mývala ušetřena. No aby ne, vždyť byla do mývala zblázněná stejně jako my, jak mi potvrdil vymyšlený důvěryhodný zdroj.

Po několika dnech se někteří z nás snažili svést debatu jinam, konkrétně na výměnu žárovky. Ale mýval se nenechal jen tak odbít! (Ano, měkké i není chyba! No nemyslete si, na ono místo chodí i kluci. Přece nebudou chodit ven, fuj!)

MÝVAL MÝVAL ŽÁROVKU

Hned se objevily spekulace, jak to s tou žárovkou vlastně je. Jestli ji mýval míval a autor je gramatický blbec anebo mýval opravdu mýval žárovku a popálil si tlapy. Odpověď přišla vzápětí.

LEČ MÝVAL JE NEVZDĚLANÝ,
ŽÁROVKU SI KLIDNĚ MYJE,
A SVOJE PRACKY ZAŠPINĚNÝ
SI ANI, PRASE, NEUMYJE

Fanoušci hned začali mývala bránit.

hele není mýval jako prase

A pak se z prasete stal mývalův věrný společník.

mýval míval jednou prase

pak mu prase uteklo

Změna ředitele školy nepřinesla tak velký poprask jako mývalovo možné úmrtí. Ale nebojte se, všechno dobře dopadlo.

ba-ne-mýval-žije-dál upr

Do umývárny očividně chodí i kolegyně profesorky, protože jedna nám pěkně vynadala, že píšeme po zdech. Udělala bych to už dávno sama, ale měla jsem plné ruce mývala. Kolegyně byla dokonce tak nemilosrdná, že nás vykázala ven.

učitelka

Asi za deset minut jsem si uvědomila, že jsem vlastně taky profesorka a že je tam chudák mýval sám, tak jsme se nasáčkovali zase zpátky. Snad mi na to kolegyně nepřijde…

Ale mýval se někam ztratil. Asi ho vyděsil student, který vyznával lásku zdi, anebo pan Inkar, na kterého prasklo, že je prase, což pohotově dosvědčili další dva pisatelé, a navíc vyšlo najevo, že pan Inkar nechává špinavé ponožky ve dřezu (co se člověk všechno nedozví).

tarkis je prase

inkar je prase 2

Hvězda pana Inkara však vyhasla rychle. Přesněji ve chvíli, kdy se opět objevil mýval. A jeho uctívači se opět rozjeli.

o mně se již také psalo

o kom

mýval je všude

mýval je dokonalej (pozn.: Zde jest počátek Církve Svatého Mývala!)

mýval sem mýval tam

nudíte se kupte si uršulu

Zdní tamtamy prozatím umlčelo nějaké prase.

prase

Sledujte dále osudy Svatého Mývala!

Pro Denní věštec
Anseiola Jasmis Rawenclav

Published by

Anseiola Jasmis Rawenclav (Z)

Autorka je kousavá potvora, která občas překoná svou lenost a něco napíše. To, že se blíží, poznáte podle jejích vrzajících kostí. Historici stále marně pátrají po jejím rodném listu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *