Proto jsem si pro vás připravila něco mňam pro každou letní příležitost.
K zchlazení i zahřátí, prostě na pohodu.
Takže nejprve něco pro zchlazení. Co třebááá…
TŘEŠŇOVÝ KOKTEJL
Třešně už jsou krásně přezrálé, tak co jiného s nimi, že?
Budete potřebovat:
– hůlku
– kotlík
– hrst třešní, které přemluvíte, aby se zbavily pecek (nebo je vypeckujte sami)
– 180 g smetany, která zakysala po poslední bouřce (prostě zakysanou smetanu)
– vanilkový cukr – kolik chcete
– 10 ml třešňového sirupu
Postup:
Všechny ingredience dáte do kotlíku. Postavíte se do vzdálenosti zhruba jednoho malého kroku, uchopíte hůlku a začnete vysílat na kotlík lechtáky v desetivteřinových intervalech.
Tři minuty budou stačit. Lechtáky způsobí, že se ingredience v kotlíku promíchají.
Na prvních deset lechtáků ale dejte pořádný důraz, aby se třešně smíchy rozmělnily, jinak vám v koktejlu zůstanou jejich kousky.
A ještě něco pro zahřátí…
HORKÁ SMETANOVÁ ČOKOLÁDA
Už jen když vidím ten název, sbíhají se mi sliny… A jak umí takováhle dobrota jednoho rozehřát!
Budete potřebovat:
– hůlku
– kotlík
– 200 ml smetany, která se ráda vaří (prostě smetana na vaření)
– jeden balíček vanilkového cukru
– 400 ml mléka
– 100 g hořké čokolády
Na dozdobení:
– čokoládové hoblinky
– 100 ml smetany, která se ráda směje (smetana ke šlehání)
– mletou skořici
– cukr – podle chuti
Postup:
Čokoládu nakrájíme na kousky, nejlépe použitím modrých blesků. Dají čokoládě takovou tu lehce pikantní příchuť. Mléko požádáme, aby se smíchalo se smetanou, která se ráda vaří. Chechtací smetanu ulechtáme lechtákem v hustou šlehačku.
Smetamléko přivedeme třemi ohnivými střelami k varu. Přidáme kousky čokolády a vanilkový cukr. Zlehka promícháváme lechtákem, dokud se čokoláda nerozpustí, potom vše vylechtáme do pěny.
Horký čokoládový nápoj nalijeme do šálků, ozdobíme šlehačkou, mletou skořicí a kousky čokolády.
Podáváme horké. Každý stolovník si smetanovou čokoládu podle chuti přisladí.
– No, teda hned jak se dostanu ke třešním tak to zkusím 🙂 Nebylo by tam něco i s malinama?:-)