Kvízy pod drobnohledem

| Vydáno:
Na našem hradě je pár míst, která nejsou zrovna hojně navštěvovaná, přestože mají svůj smysl – přináší zábavu, ale také (a to hlavně) poučení. Jedním z těchto míst je i místnost s kvízy. Pojďme si na ně společně posvítit! – posvítí hůlkou do kvízové místnosti –

Že místnost kvízů musela většinou o svou popularitu bojovat, to dokazuje už článek Denního věštce z října 2010 – autorkou byla Elyssea Ellesméry (Mrtvé kvízy?). Už v tomto článku se autorka zamýšlí nad tím, proč není tato součást hradu nijak zvlášť navštěvovaná. Od té doby však uplynulo několik hogroků, počet kvízů se zdvojnásobil, ale hlavně došlo k zásadní změně – mozečky, které za kvízy získáváme, nám přináší možnost získat magíky. V tomto článku se blíže podíváme na statistiku a zeptáme se také na názory obyvatel hradu.

Ke konci roku 2018 je počet aktivních kvízů 714. Tyto kvízy jsou rozděleny do 17 kategorií. Za ryze kouzelnické se dají označit pouze dvě kategorie – Naše Hogwarts a Knihy HP, i když sem tam se kouzelnické téma objeví i v jiné kategorii. Na druhé straně jsou tyto kategorie poměrně hojně zastoupeny. Pojďme se nyní podívat na graf, abychom zjistili, které kategorie jsou zaplňovány nejčastěji:

Všimněte si, že kategoriím zcela bez diskuzí vládne Filmologie – tedy téma, které není zrovna kouzelnické a ani není spjato s žádným naším hradním předmětem. Paradoxně v druhé polovině (a dokonce na samém chvostu) se objevují kategorie jako Mytologie, Astrologie, Bylinkářství či příroda obecně, které se naopak dají propojit s množstvím vyučovaných předmětů. Kouzelnické kategorie Naše Hogwarts a Knihy HP se drží relativně vysoko, i tak ale není číslo těchto kvízů nikterak vysoké. Svědčí to o fascinaci kouzelníků mudly, nebo se neumíme odpoutat od mudlovského světa a stylu života?

Kvízy nás baví a poučují již od roku 2007. V další statistice můžeme vidět, kolik kvízů ročně přibude. V roce vzniku jsme si mohli vyzkoušet téměř stovku kvízů, pravý boom však nastal v dalších dvou letech, kdy vzniklo 228 a 132 kvízů. Následující léta byla na nové kvízy podstatně chudší, přesto však ročně přibude průměrně 20 kvízů – většinou se o ně postarají nově přijati zaměstnanci a profesoři, kteří si takto splní magíka. I tak ovšem zůstává spousta starších mazáků, kteří ještě kvízy nevytvořili, případně jich vytvořili málo.

Další zajímavou statistikou, na kterou se můžeme podívat, jsou kvízy z hlediska jejich autorů. Zaměstnanci a profesoři, kteří se aktuálně vyskytují na hradě, vytvořili 357 kvízů. Ti, kteří odešli, také 357. Je to tedy půl na půl. Celkově se na kvízech podílelo 66 profesorů a zaměstnanců, 38 aktivních, 28 bývalých.

Nyní si ukážeme tři související grafy. Na prvním grafu můžete vidět počty kvízů aktivních zaměstnanců a profesorů, na druhém těch bývalých. Třetí graf pak sdružuje úplně všechny, kteří se na kvízech kdy podíleli.


Absolutní hvězdou mezi aktivními členy sboru je Evangeline Joyce Wynne, která vytvořila celkem 50 kvízů. Abychom zjistili, zda se jednalo pouze o pracovní záležitost, nebo jde o koníček, položili jsme jí několik otázek:

Denní věštec: Ze všech aktivních zaměstnanců a profesorů vedeš suverénně v počtech vytvořených kvízů. Co tě k jejich vytváření vede? Je to čistě pracovní povinnost, nebo tě to baví?

Evangeline Joyce Wynne: Merlin vem kvízní vedení, ty mě v mém věku považuješ za aktivní?! To mi teprve lichotí! – zachrochtá smíchy a hodí si do pusy karkulinku v čokoládě – Mňó jakó, asi bych to neměla říkat, ale David mi za ně posílá krásné lesklé srpečky… Asi tajně, protože by jinak kvízovalo mnohem více mých kolegů a Godrikův Důl by byl přelidněn. – přikyvuje sama sobě a přežvykuje – Do toho svého článku ale radši napiš, že trpím obsedantně-kompulzivní poruchou, takže jsem prostě MUSELA vytvořit 50 kvízů, stejně jako MUSÍM napsat ještě dva semináře a vypsat 16 soutěží – padesátky, stovky a jiné zarovnané počty mi holt dělají dobře. To čtenáři zblajznou, že jo? – nakukuje do poznámek šéfredaktorky –

Denní věštec: snaží se udržet vážnou tvář Kvízy na jaké téma nejraději vytváříš?

Evangeline Joyce Wynne: Nejtěžší je vymyslet tři, čtyři nebo pět možných (a ne úplně pitomých) odpovědí, na to je potřeba pamatovat při vytváření otázky a souvisí to i s volbou oboru. Nejrůznější témata z kouzelnického světa v kvízech už zpracovali kolegové přede mnou, takže jsem se většinově ubírala po stezce mudlovského světa – zeměpis, historie, říše zvířat, rekordy apod. Nejsnazší a nejzábavnější pro mě byly lingvistické kvízy, se rčeními a příslovími, nebo určováním definic cizích slov či pojmů, v nich jsem se totiž mohla pokoušet tvrdit, že se ichtyolog zabývá studiem úchylek a Tezaurus je vymřelý živočich. – spokojeně vycení čokoládové zuby –

Denní věštec: Na druhé straně máš na svém kontě pouhých 6 mozečků – nebaví tě jejich vyplňování? Neláká tě magík?

Evangeline Joyce Wynne: Tady Uršula říká, že máš špatné informace, mozků mám 26 a šest jsem řešila kvízů. – ukazuje pod stůl, kde sedí domácí skřítka a lakuje své paní nehty na nohou – No ale 26 mozků bohatě stačí, spotřebuju většinou jen jeden, takže mám vystaráno na dalších 25 životů!

Denní věštec: s úsměvem poděkuje za odpovědi a snaží se příliš nerudnout nad chybou, kterou udělala


V počtech kvízů následují kolegyni Wynne Filius Orionis se 34 kvízy, Ernie Cihlička s 28, Oliver McCollin s 27, supervizorka soutěží Tydynka Flyová s 22 a Martin Javor s 21. Profesorka Honorová má na svém kontě 20 kvízů a uzavírá tak výčet těch, jejichž počet kvízů začíná dvojkou. V rozpětí deseti až dvaceti kvízů najdeme supervizora kvízů Davida Nekromacera se 17 kusy, profesora Serge Renina s 16 a profesorku Rawenclav s 15. 12 kvízů vytvořil profesor Kilahim a 10 profesor Hasangeki. Ostatní profesoři a zaměstnanci se pohybují od jednoho kvízu do devíti.

Pokud se blíže podíváme na bývalé zaměstnance, jasným vítězem této kategorie je jednoznačně bývalý kolejní ředitel Havraspáru, John Werewolf, který má na svém kontě 119 kvízů, čímž dominuje i celkové statistice. Za zmínku určitě stojí profesorka Raven Maris Gravediggerová s 38 kvízy a profesor George McBrave s 32. Zde je přehled:

Dáme-li obě kategorie dohromady, vypadá to pak takto:

Přejděme nyní od tvůrců kvízů k jejich řešitelům. Nejprve se podívejme na nejúspěšnější kvízolamače v hradních kategoriích.

Fialové vede Filius Orionis, který vyřešil 450 kvízů a obdržel za ně 2333 mozečků. Zároveň je první v absolutním pořadí. Za zmijozelské se na prvním místě umístila Magdarlene di Facittra se 455 kvízy a 2192 mozečky (v celkovém pořadí 2. místo). Mrzimorským dělá čest Emily Moonová (v celkovém pořadí 5. místo). Vyřešila 423 kvízů a získala za ně 1807 mozečků. První místo za nebelvírské obdržela Angie Claire Silvery (v celkovém pořadí 13.), která má na svém kontě 287 kvízů a 1301 mozečků. První za havraspárské je Phillipa O Connel (celkově 20. místo), která vyřešila 253 kvízů a získala tak 947 mozečků.

MAGÍCI
Ke kvízům se váže celkem 6 magíků. Jeden je čistě profesorkýA-Z kvíz (profesoři musí vytvořit 5 kvízů). Pět magíků se týká všech řešitelů. Magík Vědět a umět obdržíte za jeden stoprocentně zodpovězený kvíz. Další čtyři magíci jdou naopak po počtech mozečků, přičemž na počtech vyřešených kvízů nezáleží. Magík Mozkolam je za 500 mozečků, Mozkosběrna za 1 000, Kvízem krážem za 1 500 a Mozeolog za 2 000 mozečků.

Pokud bychom se chtěli podívat na držitele magíků, pak:
A-Z kvíz – 31 profesorů a zaměstnanců (dle grafu)
Mozkolam – 59 řešitelů
Mozkosběrna – 19 řešitelů
Kvízem krážem – 10 řešitelů
Mozeolog – 3 řešitelé

Celkem 23 lidí na hradě má 0 mozečků, z toho 7 lidí nějaký kvíz začalo, ale dokončilo s nulou.


Položili jsme několika řešitelům z první padesátky čtyři dotazy, pojďme si teď přečíst odpovědi na tyto otázky:
1, Luštíte kvízy kvůli magíkům, nebo máte jiný důvod?
2, Jaká kategorie kvízů vás nejvíc baví?
3, Která vás baví nejméně?
4, Ocenili byste více magíků za řešení kvízů?

FILIUS ORIONIS:
1. Momentálně spíše neluštím, dříve šlo vesměs o kombinace magíkové a žebříčkové motivace.
2. Jazyky cizí i vlastní & Naše Hogwarts.
3. Filmologie.
4. Nijak zvlášť.

VERONICA NARCISSA WILLIAMSOVÁ:
1. Zpočátku ano, když jsem byla ještě malý losos, luštila jsem kvízy kvůli magíkům a dokonce i kvůli mozečkům (to aby se v žebříčku na první straně objevilo nějaké lososí jméno).
2. Určitě Knihy HP. Řekla bych, že jsem jich v této kategorii vyluštila nejvíc.
3. Naše Hogwarts nebo Filmologie. Dobrý archivář by ze mě nebyl, herce příliš neznám a na filmy se dívám kvůli obsahu, ne že bych v mezičase stíhala kontrolovat, co se v pozadí ještě děje.
4. Určitě! Neměly by se oceňovat pouze získané mozečky, ale také počet splněných kvízů nebo splnění všech kvízů z nějaké kategorie! (Pokud tedy za to už magíci nejsou.)

MAGDARLENE DI FACITTRA:
1. Kvízy jsem luštila, když jsem byla ještě malý prvňáček, v té době mi to přišlo jako milá zábava, kde se dalo velmi rychle a poměrně jednoduše vyšplhat v žebříčku nahoru. Vyplnění každého kvízů mě posouvalo výš a výš a to mě na tom bavilo. Teď už kvízy neluštím.
2. Nejvíc si pamatuji na kvízy ohledně mudlovských spisovatelů, to mě bavilo si vzpomínat na informace z mudloškoly. 
3. Nejméně asi ty, u kterých jsem byla úplně mimo – Showbusiness nebo Hudbověda.
4. Spíše bych ocenila za řešení kvízů nějakou drobnost – třeba pár drobných, fazolky nebo nějaké předměty, které lze obtížně sehnat.

WENAI LAFAYETTE:
1. Protože mě to baví. Miluju zaklikávání možností, ale přišla jsem na ně právě díky magíkům. To byl ten prvotní impulz, abych se do kvízů zakousla víc.
2. Nejvíc mě baví Knihy HP, protože ty mám přečtené skrz na skrz, tak toho hodně vím (a to mě baví vždycky). A taky zvířata. Mám zvířata moc ráda a pár let jsem strávila jejich studiem.
3. Nejmíň mě baví Filmologie. Protože tam si vždycky myslím, že to budu vědět a ono neeee. 
4. No tak samozřejmě. Ale zrovna teď si nedokážu představit, na co by byly. Za počet mozečků už jsou tři. Možná, když člověk udělá pět z každé kategorie? No, to nechám asi na někom jiném. – směje se –

PHILLIPA O CONNEL:
1. Už dlouho jsem neluštila, ale kdysi byla motivace být mezi dvacítkou nejlepších na hradě. Teďka se sem tam podívám, jeden vyluštím a jdu dále.
2. Procentuálně nejvíce mám vyluštěno v kategorii Mytologie.
3. Filmologie – tam mi přijdou kvízy naprosto uhozené a většinou nesplnitelné bez vedle otevřeného okna s googlem. A pár speciálních kvízů mimo tuto kategorii, kde mi hlava nebere, jak se zde ocitly a z jakého důvodu. Anebo možná tuším, někdy v začátcích kvízů bylo potřeba tam nějaké nasypat a někdo se učil na zkoušku z biologie či medicíny a naházel tam deset kvízů na téma „pokožka“. Hodně kvízů je dost mimo.
4. Ne.

HEKATEA CENTAURIX:
1. Na začátku mě ke kvízům jistě přivedlo lákadlo magíků, ale pak jsem si je zamilovala. Dodnes se mi líbí, když profesor do úkolu zařadí kvíz, zvlášť když v něm nebazíruje na číslech, ale zaměří se na základní myšlenky, podstatu.
V sekci Kvízy mi ale časem došly ty, které mi od pohledu připadaly zajímavé, a merlinužel i čas se jimi probírat a hledat nové přírůstky. Už jsem tam nezavítala déle, než by se mi chtělo přiznávat.
2. Mé oblíbené kategorie by se daly snadno připojit ke „Knihomolství“ v oblasti profesní dráhy. – mrkne – Patří sem mytologie, jazyky, literatura (vždycky mě hluboce zamrzí, když je kvíz postaven na rocích narození a úmrtí daného autora… kdyby šlo o století, neřeknu, ale jaký význam mělo pro jeho dílo, zda se autor narodil o rok dřív nebo později?) a pak také zvířata a taje přírody, historie, všeobecné a nezařaditelné… tato kategorie láká pestrostí zahalenou tajemstvím. – mrkne 
3. Má pozornost se jen zřídka zaměří na gastronomii nebo showbusiness…
4. Nedokážu říct. Zpočátku určitě ano, ale teď, kdy mi postupně dochází lákavá témata i čas si kvízy vyplnit?
Ani stávající magíky, zaměřené čistě na množství, mě nepřiměly vyplňovat kvízy, které mě nezaujaly svým názvem – a tak je splněné nemám ani k jejich získání nemířím.

VICKY CHARMANT:
1. Nemá cenu si nic nalhávat, kvízy pro mě nikdy nebyly nějakým super zdrojem zábavy, lov na magíky sehrál velkou roli.
2. Jednoznačně ty, které se týkají hradu (Naše Hogwarts), hlavně ty žabí kvízy. Zrovna nedávno, v souvislosti se změnou hlášky v Ďáblově jámě, jsem si vzpomněla na ten ubohý kvíz, ve kterém to teď bude špatně. Někde totiž byla otázka, jakým způsobem zjistíte nález čokožabky v jámě. Dříve to bylo jen sovou, nyní to hlásí už přímo jáma. Škodolibě doufám, že na tom ztratí mozečky spousty lidí, já sama je totiž ve velkém ztrácím u seriálů, protože jsem v životě nedokázala shlédnout jediný celý díl Přátel nebo HIMYM. – zašklebí se a pak se rozesměje – Na druhou stranu chápu, že jsem v tomto v menšině a určitě je tady víc lidí, které jistě takové kvízy potěšily.
3, To jsou ty avizované seriály. A nostalgicky také vzpomínám na nějaký kvíz o vrstvách kůže. 
4, Předpokládám, že by mě dříve nebo později (spíš teda později) případní noví magíci do kvízů nahnali (ano, měkké, magíci žijí – už strašně dlouho se mi noví úspěšně vyhýbají, což je jasná známka života!), ale nepovažuji to za nutné.

NARCISSE CINEREA:
1. Dříve jsem luštila hlavně kvůli magíkům a taktéž pro umístění v žebříčku, dnes maximálně pro pocit nostalgie. Přiznám se však, že kvízy mě nikdy příliš nebavily, ty opravdu dobré aby člověk pohledal…
2. Knihy HP, Naše Hogwarts, Jazyky nebo třeba Bylinkářství. Ono ale spíše záleží na tom, kdo kvíz vytváří a jak je pojatý, na jaký typ informací se člověka ptá.
3. Opravdu mě netáhne Filmologie, Hudbověda a Showbusiness.
4. V tuto chvíli už určitě ne. Na hradě je magíků dost, tahle oblast jich má hodně. Navíc mě kvízy nebaví, na tom magíci nic nezmění.

Z těchto několika odpovědí jasně vyplývá, že i když nás luštění kvízů (většinou) baví, nejvíc nás k nim ženou magíci a statistika. Oblíbenými kategoriemi jsou právě ty nejvíc kouzelnické – Naše Hogwarts a Knihy HP, stejně tak jako třeba Mytologie. Paradoxem je, že nejméně oblíbenou kategorií je zrovna ta, která v počtech kvízů vede – Filmologie.
Někteří z dotazovaných byli s počtem magíků spokojeni, někteří by nějaké navíc přivítali – například za počet vyluštěných kvízů v jedné kategorii, někteří (a k tomu odkazuje i návrh v článku Denního věštce z roku 2010) by uvítali drobné občasné (náhodné) odměny za vyluštěný kvíz v podobě svrčků, fazolek, šémů (jako je tomu například u Ďáblovy jámy).


Článek bychom rádi završili slovy toho nejpovolanějšího, proto jsme oslovili supervizora kvízů, profesora Davida Nekromacera.

Denní věštec: V prvních letech života přibývalo kvízů po desítkách, počty šly ale postupně dolů a nyní průměrně přibývá kolem dvaceti kvízů ročně. Je podle vás aktuální počet kvízů (714) dostačující, nebo byste přivítal, kdyby byli profesoři a zaměstnanci aktivnější?

David Nekromacer: Asi by se přímo nabízelo volat po větším počtu kvízů, a tak možná překvapím, když řeknu, že jich máme možná až moc. Samozřejmě je vždy dobré nabízet velmi široký záběr, aby si chvíle, kdy se rozhodne pro nějaké to vzdělání, mohl dopřát každý, nicméně není v současnosti ani poptávka, nebo mi to alespoň tak připadá.
– zaloví v připravených papírech – Průměr letošních (2018) kvízů je pod 10 řešitelů celkově. 2017 překoná 10 jen tak tak. Z roku 2016 je nejstarší kvíz, který nenalákal nikoho.
Tedy, abych odpověděl upřímně, přivítal bych spíše, kdyby profesoři vypisovali kvízy, když se jim bude chtít předat nějaké nabyté znalosti zbytku hradu. Tak jsem totiž kvízy vždy i vnímal, jako prostředek, jak se přiučit něčemu novému, co vypisující vnímá jako zajímavé a rozumí tomu. Rozhodně tedy nejsem nadšen, když se nějaký kolega rozhodne po přečtení stránky na wikipedii, že je expertem na danou oblast a je vhodné z ní mít celou sérii kvízů. To je mi pak vážně příjemnější několik málo, zato přínosnějších.

Denní věštec: Předpokládám, že nové kvízy, které se k vám dostávají ke schválení, bývají na rozličných úrovních. Máte nějaká kritéria, která kvíz musí splňovat, něco, přes co vlak nejede?

David NekromacerTématům se v zásadě meze nekladou, ale již několikrát jsem kolegy popíchl k tomu, že se jedná o téma spíše na seminář, než na kvíz, kdy mi i někteří dali za pravdu.
Obecně by měl být kvíz nějak tematicky ucelený, mít rozumný počet otázek, zejména pokud je vícedílný, tak se často o počtu otázek v jednom kvízu s autory pobavím. Jinak musí samozřejmě dodržovat základní podmínky školního řádu, jakkoliv není přímo součástí výuky.

Denní věštec: Zastoupení kategorií je poměrně nevyvážené. Ze které kategorie dostáváte kvízy ke schválení nejraději? A které kvízy naopak nevidíte moc rád?

David NekromacerDovolím si začít od konce – odpověď je totiž značně jednoduší. Nerad kontroluji cizojazyčné kvízy, a to v jazycích, kterými nevládnu. Tam totiž nějaké supervise připadá v úvahu jen velmi okrajově a často se do správnosti musím spolehnout výhradně na autora, což není úplně ono.
Stran těch, které vidím rád, tak jsou ty, kterým nerozumím po věcné stránce. Povětšinou mne totiž přiučí něčemu novému, co se mi podaří občas i nezapomenout. A jak jsem již říkal, to je dle mého základní účel kvízů – a je k tomu nemusím ani dělat! To je pro mne velké plus. – usměje se –

Denní věštec: Je nějaká kategorie, která vám v seznamu osobně chybí?

David NekromacerS přihlédnutím k tomu, že mohu seznam editovat, tak samozřejmě odpovím, že ne. Byť návrhům se nikdy nebráním a rád se o nich pobavím.

Denní věštec: Zeptali jsme se některých nejúspěšnějších řešitelů kvízů na to, zda by ocenili více magíků. Jen část by nějaké navíc brala. Byl také nápad na to, aby byly kvízy odměňovány drobnými občasnými odměnami (svrček, šém…), jako je tomu třeba u Ďáblovy jámy, což by kvízy trošku zpopularizovalo. Myslíte si, že je do budoucna něco takového možné a že je to vůbec žádoucí?

David NekromacerTo je trochu filosofická otázka přístupu ke kvízům. Mne docela zamrzelo, že se mnou nebyla otázka magíků diskutována už když došlo k jejich zavedení. Dle mého je odměna za dělání kvízů ona nová či osvěžená znalost, pro ty, kteří opravdu holdují nějakému poměřování sil, tu jsou mozečky a žebříček. Magíky mi přijdou, že namotivují k udělání x-kvízů bez té přidané hodnoty, že si vyberu, co mne zajímá a chci o tom něco vědět. Co se týče hmotných odměn, tak pokud by to mělo nějaký smysl, tak proč ne, ale nejsem si jistý, že zrovna já bych v poličce se zadáním opomenul šém či nějaký peníz.

Denní věštec: Plánujete ohledně kvízů nějakou změnu, nebo pokládáte zaběhnuté koleje za ideální?

David NekromacerIdeální zcela jistě s přihlédnutím na zmíněné statistiky z mého pohledu nejsou. Možná se tedy dovolím využít já rozhovor a vyzvat vaše čtenáře k reakci, proč oni kvízy řeší či nikoliv. Stejně jako, zdali sdílejí se mnou názor, že by mělo jít v první řadě o znalosti, případně přátelské klání v mozečcích, či by raději své snahy přeci jen nějak materializovali.
Změny bych rád prosadil aktuálně zejména v adminu, nicméně je to požadavek výhradně pro jednu funkci, tak se musím ozvat v nějakém vhodném hradně-stavebním oknu. Ale budoucím supervisorům by jistě nějaká ta úprava prospěla.

Denní věštec: Kvízy raději řešíte, nebo sestavujete?

David NekromacerJelikož jsem jich většinu schválil, tak jich mnoho neřeším, jelikož jsem je i s odpovědmi viděl. Občas si tedy dám na otestování systému nějaký starší, ale moc se do toho neženu. V této době je tedy raději vypisuji, byť mé aktuální zájmy nepokládám na téma pro kvízy, proto jich z mé dílny také příliš není.

Denní věštec: Prozradíte čtenářům Denního věštce, zda vás osobně oslovil nějaký kvíz či kategorie pozitivně či negativně?

David NekromacerNegativně asi vyloženě ne, na seznam pozitivních se můžete podívat na ty, které jsem řešil. I když to asi není vidět, že? V tom případě to zjednoduším na ty, které mne o nějaké ty vědomosti obohacují, třeba i průběžně, když je někdy projíždím v rámci kontroly.


Děkuji supervizorovi kvízů, Davidovi Nekromacerovi, za odpovědi, a stejně tak i ostatním osloveným.

A co vy, milí čtenáři? Co pro vás znamená kvízová místnost? Ocenili byste nějaké změny? Na vaše názory se těšíme v komentářích!

Pro Denní věštec
Niane z Libelusie

Published by

Niane z Libelusie

Ó velké Mango a občasná redaktorka Denního věštce. Začínala jako šéfredaktorka a redaktorka nebelvírského kolejního časopisu Lví tlapou (6 školních let), po změně barvy hábitu na profesorskou fialovou se zaměřila mimo jiné na výuku šéfredaktořiny. Denní věštec vedla několik let. Je proslulá články, které neberou konce, popíjením niokaa a velkou zásobou obracečů času, které nefungují, takže je věčně v časovém skluzu. Tvrdí o sobě, že má místo hlavy cedník (přeloženo: zapomíná). Nejraději píše čarointerview a reportáže a z pozice čtenáře ji nejvíc baví články ve stylu Lenky Láskorádové a cokoliv, co navodí kouzelnou atmosféru série knih o Harry Potterovi.

Komentáře

  1. Slečno Vicky, nerad bych zklamal Vaši škodolibost, nicméně ta otázka ohledně žabky v jámě byla po změně skutečnosti promptně upravena. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *