Do nebíčka … do peklíčka II

| Vydáno:
Už je to tak. Pokračování článku Do nebíčka … do peklíčka je tu a nyní se můžete pozastavovat nad pár důvody, které vedly k některým rozsudkům v minulém článku.

Nejdříve se podíváme na zoubek panu Zpýťovi, který v soutěži zazářil jako padlá hvězda a jeho cesta v drtivé většině případů směřovala do pekla. Vůbec nechápu, jak se to mohlo stát. Pan Zpýťa je na první pohled takové zlatíčko.

Jeho cesta do pekla:

Zmijozelský student, který sice patří do nebe, ale on by se tam nudil. Je to totiž anděl s ďáblem v těle, takže prostě musí do pekla. Navíc je v pekle tolik pokladů, že jedině tam může být šťastný (pokud by tedy měl v plánu někdy odejít ze Zmijozelu).

Ten už snad prodal svou duši i ďáblu, jen aby měl o srpeček víc.

No, asi je vám jasné, že už jeho jméno podněcuje k této kategorii. Navíc jeho ďábelské umění nabízet k prodeji i svou rodinu… já nemám více slov!

Vždycky na nás používal tak přísná pravidla a donucovací prostředky, abychom poslali nějaké ty galeony na konto Zmijozelu. Stačilo si koupit v Prasinkách nějakou dobrotu a hned jste ho měli naštvaného za sebou. Jeho vláda pokladníka byla dosti pekelná.

Protože ten by jim tam sice asi zavedl daně a poplatky asi tak ze všeho (už to vidím, poplatek za pronájem kotle, poplatek za poskytnutí topiva, pokuta za překročení únosné hranice tepla, …), ale za ty poplatky a vydřidušství v našem světě si to zcela zaslouží.

Někteří se snažili najít i něco dobrého a poslat ho nahoru, ale bohužel jejich snaha byla zcela marná.

Neuvěřitelně hodný, ochotný a skromný člověk, který všem pomáhá a pro ostatní by se snad i rozkrájel. Jednoznačně nejhodnější osoba na hradě. Z toho důvodu patří do nebíčka.

Pan Zpýťa je pro peklo přímo stvořený a je možné, že po ukončení studia jim tam půjde dělat manažera. Popravdě bych se tomu vůbec nedivila, jelikož má pro tuto práci vlohy a dokázal by jim tam zvednout produktivitu práce.

Do pekla by si zasloužila jíti i kolegyně Any, tedy spíše její horší polovička Dawsonka. Ale na jednu stranu se tak krásně doplňují a vyvažují, že by je v pekle ani v nebi nechtěli.

Peklo – Slečna Any patří do pekla za to, že píše tak hříšně skvělé semináře, to je jistě pekelné nadání. A taky za to, že nám opět chce vyžrat veškerý volný čas králíčkovskou soutěží, ale já odolám, protože já patřím do nebe!

Peklo – Straší studenty, že je termínovka, klidně uprostřed týdne. A ještě schovává kafe…

Peklo – Víte, že peklo bylo zřízeno právě kvůli této slečně? No jo, nekecám, ta tam patří jako nikdo jiný. I sám Lucifer by se jí bál, ten uteče, až se tam slečna Any s Dawsonkou objeví. Důvody asi uvádět nemusím, každý ví, jaká Dawsonka je.

Nebe – Ta dobrá polovička slečny Any Dawson je velmi pozorná ke svému okolí, nápomocná a ochotná. Kéž by se té Dawsonky zbavila.

Nebe – Že jste ji v této kategorii nečekala? To asi nikdo! Ale už jsem jí jednou říkala, že ač její pověst jí předchází, já to vidím jinak. Podle mě je strašně skvělá, hodná a ochotná. Se vším poradí, ráda pokecá o čemkoliv. Ani když, podle ní, vystrkuje růžky Dósnová, nemám prostě pocit, že by jí patřila kategorie „do peklíčka“.

Nebe – Jediný člověk, co může oficiálně nosit svatozář. Vždy milá a usměvavá.

Tím největším zlatíčkem, které si zaslouží jíti do nebe, byla dle průzkumu slečna Bibi Anne. Nebyl to sice čistý průchod, ale získala si největší přízeň.

Má sice ránu a z koštěte vás shodí na první odpal, ale jinak je to mírumilovná duše, která by neublížila ani mouše. Nade vše na světě miluje svého pejska, pro kterého dělá první poslední a je z toho každý den nadšená, zkrátka se raduje z maličkostí, je vděčná za každý hezký den a snaží se z každého dne udělat den hezký i ostatním, což je obdivuhodné.

To je úžasná, svědomitá osoba, která vždycky dokáže zpříjemnit den. Bibi určitě budou chtít v nebi. Je neskutečné, kolik toho zvládá a jak si v poslední době mákla, aby pomohla koleji. Těchto skutků si nebe určitě cení.

I když chodí do Zmijozelu, je tato čarodějka bytostí opravdu dobrou. Je přátelská, hodná a ochotná. Nedělá ani žádné rozdíly. A k tomu všemu je navíc i snaživá a laskavá.

Je podporou každému ve zmijozelské koleji. Neustále má úsměv na tváři a její úmysly jsou jen a jen andělské.

Dalšími adepty s nejvíce body na nebíčko byla slečna Mischel Binghum či pan ředitel.

Slečna Mischel:

Co bychom s touto holkou v pekle dělali! Ona nepatří do pekla, ona patří do nebe! Vždy milá, ochotná… umí neuvěřitelně povzbudit a pomoct všem okolo. Ona by nám peklo rozbila, takže ji raději šoupneme do nebe, ať svítí tam.

Je moc hodná a pro kolej udělá první poslední. Je mi sympatická a určitě bych ji poslala do nebíčka.

Pan řídící:

Protože by mě zavřel do sklepení, kdyby se dozvěděl, že jsem si snad jenom odvážil myslet, že by měl skončit v peklíčku. Což jsem si samozřejmě vůbec nemyslel, nemyslím a vlastně ani vůbec nevím, co to peklíčko je!

Jednoduše, kam jinam by měl jít člověk, který oživil a opravil celý náš hrad? Až ho z toho čarostavění jednou trefí, v nebíčku bude mít jistě vyhrazenou pohodlnou lenošku…

Jelikož příspěvků bylo tentokrát velké množství a je tu ještě více pekelníků a nebíčkářů, můžete se těšit ještě na jeden poslední článek s výběrem z této série, kde budou zveřejněny další perličky. Přeci jenom jsou tu i další studenti či zaměstnanci, ke kterým jste zaslali vyjádření, a vaše slova, co si zaslouží zveřejnění a případné pozastavení.

Pro Denní věštec
Selena Enail Smithová

(Pozn. red. Barvy u obyvatel ponecháváme dle toho, k jaké koleji či skupině obyvatel dotyčný v době soutěže patřil.)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *