Tajemství Merlinova moře – 4. kolo

| Vydáno:
Dnes naposledy se můžete s Denním věštcem vydat za Tajemstvím Merlinova moře. Jste zvědaví, jaké poslední lokace na vás čekají? Pak čtěte dále.

Také v tomto kole se může zapojit kdokoli, kdo jen bude mít trochu chuti. Připomenout si, oč přesně jde, můžete v v tomto úvodním článku, pravidla si ovšem jako obvykle připomeneme zde:

Pravidla

1. V každém ze 4 kol budete mít na výběr 3 různé směry, kudy se vydat, 3 různé překážky, které prověří vaše odhodlání i myšlení. Vy si můžete vybrat právě jednu z nich, o jejímž překonání nám podáte důkaz. (Překonat můžete všechny tři, chcete-li, ovšem hodnoceni budete pouze za jednu, druhými dvěma si můžete ověřit správnost řešení.)

2. Řešením překážky vždy bude slovo či úsloví, které vám otevře cestu k vybranému ostrovu. Co na vás na daném místě čeká, se dozvíte záhy po jeho vyslovení.

3. Pro úspěšné procestování kola je třeba odevzdat vždy 1 překonanou překážku (vyluštěný rébus) a tvořivou část vázanou k ostrovu, který k dané překážce patří. (Tj. pokud překonáte překážku č. 2, budete tvořit podle toho, co na vás čeká na ostrově č. 2, nikoliv např. na ostrově č. 1.)

4. Máte na výběr 5 druhů tvořivého vyžití, v nichž nám předložíte vaše zážitky z určitého ostrova, které pak uveřejníme v článku zde v Denním věštci. Podmínkou však je, že každý druh můžete v celém putování použít pouze jednou. (Tj. pokud budete v prvním kole básnit o tom, co vás potkalo na ostrově č. 2, v dalších třech kolech už básnit nemůžete.)
Jednotlivými druhy tvorby jsou:
● text v rozmezí 200 až 500 slov
● báseň/píseň
● kreslení/malování (jeden výjev, který ale může být složen z více scén) + krátký komentář
● focení (fotografie i koláž snímků) + krátký komentář
● tvorba (modelování, skládanky atp., na záznamu může být více jednotlivých kousků) + krátký komentář

5. Obě části (rébus a tvorbu) vždy zasílejte do sovince tajemstvimerlinovamore@gmail.com a nezapomeňte se podepsat svým kouzelnickým jménem. Klást případné dotazy můžete tamtéž, popř. pod tímto článkem v komentáři.

6. Abyste objevili skryté tajemství, páté slovo, je třeba projít všemi čtyřmi koly. Je ovšem na vás, kolik kol a kdy absolvujete. Hodnoceni však vždy budete za „práci“ vykonanou v patřičném čase. (Tj. pokud se do hry zapojíte například během 2. kola, odevzdávejte vypracování 2. kola. Můžete ovšem překonat i překážku kola 1., jestliže chcete odhalit kousek tajného slova.

7. Za překonanou překážku získáte automaticky 1 bod. Za tvořivou část můžete získat 1 až 3 body dle kvality a celkového dojmu. Za odhalené tajné slovo získáte v závěru putování 6 bodů.

Nyní nezbývá, než společně vyplout k posledním ostrovům Merlinova moře.


´4. KOLO

Poslední úsek vám nabízí plavbu na západ, východ a jih.

Západní dálavy => Chci vyplout!

Dnes to nebudete mít snadné. Cestu k loďce vám zastoupil jeden z pirátů, který má moc rád slova. Pustí vás jedině, pokud znáte autory těchto slavných myšlenek, přesněji jejich příjmení.

1) „Máte statečné srdce a smysl pro spravedlnost. A to je právě to, co dělá člověka člověkem.“
2) „Neselhal jsem 10000krát. Našel jsem 10000 způsobů, které nefungují.“
3) „Lidem nechybí síla, ale vůle!“
4) „Život je plný zklamání a je to celkem v pořádku. Maso chutná nejlíp po hladu a postel je nejměkčí po těžké cestě.“
5) „Brány svého vězení si neseme každý v sobě.“
6) „Povaha člověka je jeho osudem.“
7) „Odborníka pokaždé dopálí, když laika napadne něco, co by odborníka jaktěživ nenapadlo.“
8) „Poušť je krásná právě tím, že někde skrývá studnu.“

Jižní odlehlé ostrovy => Chci vyplout!

Molo k loďce si tentokrát musíte sami postavit, ale pozor – správně! Kapitán přístavu má rád barvu duhy nad oceánem, proto do ní skryl tajenku, jež vás dovede k loďce. A má také rád pořádek, proto vězte, že všech 9 písmen se musí objevit v každém řádku a sloupci jen jednou, stejně tak v každém z 9 čtverců mola musí být zastoupena všechna písmena jen jednou (princip sudoku).

Východní pustiny => Chci vyplout!

„Mysl je počátek,
chytrost další díl,
však ani jedno ti
nezaručí cíl.

Rozumět sám sobě,
druhým, světu dost,
k tomu ti pomůže
královna ——-.“


Nezapomeňte si sestavit tajné slovo ze čtyř písmen, která jste našli v průběhu čtyř kol rébusů.

Na vaše rozlousknuté rébusy (či odpověď na hádanku) a na tvořivé zpracování vašich zážitků z vybraného místa se už nyní těšíme v sovinci tajemstvimerlinovamore@gmail.com. Pokud jste během všech čtyř kol objevili tajné slovo, připište nám ho prosím také. Vše můžete posílat až do středy 2. 9. včetně. Přejeme zajímavé zážitky!

Pro Denní věštec
Družina mořeplavců

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *