Fleutýnce na stopě

| Vydáno:
Vánoční strom stojí ve Velké síni už pár dní. Otázkou zatím je, jestli se objeví i něco pod ním. Minimálně od roku 2009 jsme nikdy zkrátka nepřišli. Vybavujete si, čím vším nás v minulých letech Fleutýnka obdařila? Pojďte s námi zavzpomínat…


Vánoce jsou svátky klidu a pohody. Na Hogwarts až možná příliš velké, protože po Vánocích se většinou nikdo nemá ani k napsání shrnujícího článku o hradní vánoční nadílce. Kolejní časopisy, byť mnohé z nich v posledních letech vydávají nejrůznější vánoční speciály, si všímají především svých vlastních dárků. Proto nakonec pátrání nebylo tak jednoduché, jak jsem si původně představovala, když jsem se upsala pro tento článek…

Vánoce 2009

Vždycky jsem o sobě tvrdila, že jsem dítě štěstěny. A taky že ano, registrovat se na hrad jen o školní rok později, přijdu o úplně první kolekci kebuláčků! Ta slavila ohromný úspěch. Na mě tenkrát z krabice vybafnul Kreativní kebuláček, spolužáci rozbalovali třeba Kočičího kebuláčka nebo Kebuláčka s třešní. Zkrátka nepřišli ani méně dětinští hradníci, jen od Chytráka jsme mohli za kebuláčka vysomrovat galeon a nějaké drobné. U Chytráka se kebuláčci stejně dlouho neohřáli, číhala na ně možná půlka hradu. Kebuláčci vládli trhu ještě hodně dlouho.

Vánoce 2010

Fleutýnka opojena úspěchem z minulého roku přinesla novou sérii kebuláčků. A neostrouhala! Opět začal hon na vetešnictví i Chytráka. Dnes jsou kebuláčci spíše vzácným artiklem. Hojně se ale objevují v tombolách, nedávno byl také jeden k mání ve Vánoční dražbě. Tito kebuláčci už neušli ani hradnímu tisku, pěkně pospolu je najdete v článku Fleutýna nadělovala i u nás na Hogwarts v Corvinu Declaratio. O úspěchu kebuláčků svědčí i fakt, že byl vyroben i speciální Halloweenský kebuláček.

Vánoce 2011

Že by do třetice všeho dobrého? Kdepak, Fleutýnka se tímto heslem neřídila. Dárky tehdy houkaly, protože se v nich nacházely sovy. Já jsem si z krabičky vysvobodila bělouška střeleného, jiní třeba vločku mrňavou. Ne pro každého byla ale sova praktickým dárkem. Sběrači, kteří nutně potřebovali shromáždit všechny druhy, to měli o poznání těžší než s kebuláčky – sovy totiž vetešník nevede. Jejich cena se tak šplhala třeba i k 5 galeonům.

Vánoce 2012

Vypadá to, že v sudé roky je Fleutýnka unavená na vymýšlení zbrusu nových dárků. I tehdy si dala repete a pod stromečkem jsme opět našli hlučné balíčky. Naše sovince tak nově mohli okupovat třeba kalous zvonilka, výr fleutýn nebo výřík koledník. Nebyly to ale jen Vánoce, kdy se na hradě rozšířily nové druhy ptáků. S oslavami dne zlatonky se v roce 2013 na hradě objevily zlatonosky. S příjezdem cirkusu v roce 2014 si ti movitější z nás mohli pořídit i nějaké exotické ptactvo.

Vánoce 2013

I sov už bylo dost, usoudila nejspíš Fleutýnka. Minule se vrátila ke starým dobrým plyšákům, kteří byli rozděleni do dvou sad, Buksíků a Puppolepetálů, z nichž největší pozornosti se těšila Plyšová kočičičočka. Všechny hračky minulého roku si můžete prohlédnout v článku Nerys Heliabel Ghostfieldové Podivuhodná vánoční nadílka. Tato sbírka ale hrad tolik neokouzlila, hračky se válí ve vetešnictví dodnes. No… darovanému koni na zuby nehleď!

Zatím zůstává nezodpovězenou otázkou, jestli zdvižené nosíky některých nenaštvaly Fleutýnku natolik, že se na nás letos vykašle…

Krásné a pohodové Vánoce!

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *