Fam-fr-pál v Lhotce žije

| Vydáno:
Čtenáři Denního věštce již měli možnost seznámit se s fam-fr-pálem v Lhotce. Nyní přinášíme nové informace.


Naše redakce obdržela v minulých dnech dopis z Lhotky. Bohužel se opět nepodařilo zjistit, o kterou vlastně jde.

Tamní hráči jsou zřejmě poněkud zklamaní, že iniciativa Nebelbracha Mechachy a Ywy od Roztodivných Kvidyč rúlz! nemá patřičný ohlas. Doposud se k ní otevřeně přihlásily jen Bilkis Blight a Hekatea Centaurix. Ostatní sympatizanti, jichž jistě není málo, decentně mlčí, což vede oficiální místa k jejímu okázalému ignorování.

Dopis si můžete přečíst zde:


Velevážená redakce Denního věštce,
chceme poděkovat za úžasné články, které Vaše noviny přinášejí. V naší Lhotce jde o nejoblíbenější tiskovinu mezi kouzelnickou populací. Jako svůj výraz vděku a úcty Vám zasíláme sponzorský dar ve výši padesáti galeonů, na který se složili všichni zdejší famfrpáloví (lépe napsáno fam-fr-páloví) hráči.

Občas se nám stávalo, že se během zápasů diváci do Denního věštce začetli natolik, že přestali vnímat, co se na hřišti děje. Proto dnes každé utkání zahajujeme slavnostním předčítáním posledního čísla Vašich novin. Pak se již všichni mohou v klidu věnovat dění na hřišti. A je se na co dívat! Při posledním zápase jsme byli svědky úžasných výkonů. Franta například odpálil míč tak prudce, že přeletěl kopec a zbořil jeho vlastní stodolu. Manželka se s ním kvůli tomu rozvedla, ale jemu to nevadilo, neboť prvořadá je pro něj láska ke sportu. Lojza jeho míči uhnul nezapomenutelným manévrem: vlétl na koštěti do blízké močůvky a skryl se v ní. Udělal to tak dovedně, že se její velká část rozprskla na pole a tím to pohnojil. Mudlovský majitel močůvky nyní žaluje mudlovského majitele pole o náhradu škody, ale s tím si poradíme. Páťa s Karlem na sebe vysílali míč tak dovedně, že mezi nimi přeletěl šedesát osmkrát, než zasáhl Františku, o níž se mimochodem oba ucházejí. Nyní si její rozbitou hlavu dávají vzájemně za vinu.

Je jistě velká škoda, že z těchto sportovních akcí u Vás nevycházejí reportáže. Jde vlastně o jediný nedostatek Vašich novin. V případě zájmu je rádi dodáme.

Dovolte, abychom vyjádřili velké uznání panu Mechachovi, který jako první o famfrpálu referoval, a slečně od Roztodivných, která také pochopila krásu našeho sportu. Připojujeme se k jejich výzvě a věříme, že ani dalším kouzelníkům nezastíní mysl zbytečné předsudky a brzy se k nám přidají.

S pozdravem
fam-fr-pálisti z Lhotky

PS: Věříme, že výslužka ze zabíjačky dorazila v pořádku.

Jak je patrné, ve Lhotce stále udržují svou starodávnou tradici. V dnešní době stižené globalizací a nahrazováním starých věcí novými jde o záslužný čin. Doufáme, že v dohledné době budeme moci přinést reportáž, která nás s fam-fr-pálem seznámí ještě blíže.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *