Nová magie z Konga!

| Vydáno:

Expedici kouzelníků, která se před několika týdny vypravila do Konga zkoumat způsoby tamních šamanů, se podařilo narazit na kmen, který používá způsoby, dosud nevídané. Denní Věštec jako mediální partner expedice přináší nejnovější informace přímo z pralesa!

Autor: Andreas z Warwicku

Možná jste si všimli, že poslední týden jsem se v Bradavicích ani jednou neukázal. Proč? Byl jsem přizván k účasti na mnohonárodnostní expedice PZKFF (Pouť za konžskou faunou a flórou), které se podařilo objevit něco skutečně unikátního. Poté, co mi přišla nabídka dělat oficiálního zpravodaje kouzelnického světa, který má právo se o fantastických výsledcích mise dozvědět, neváhal jsem ani chvíli a začal balit kufry. Cesta nebyla zrovna příjemná, protože žádné přemisťovalo nebylo k dispozici a jelikož místo neznám, nemohl jsem se tam přemístit sám. A tak jsem musel v přestrojení využít mudlovských prostředků, které, ač to nerad přiznávám, jsou mnohem rychlejší a pohodlnější než košťata. Nedaleko smetiště (nebo nějak tak se to jmenuje) na mě čekal zástupce PZKFF a já jsem byl dopraven na jejich ústředí do srdce pralesa.

Myslím, že o cestě už jsem mluvil dost a nyní bych měl konečně zmínit, jak k objevu došlo a co bylo vlastně objeveno.

Když se PZKFF před nedávnem vydali do Konga, nikdo nevěděl, co si vlastně od této mise mají slibovat. Primárním cílem bylo zmapovat neznámá uzemí a možná nalézt nové druhy rostlin a živočichů. Těch se podařilo nalézt velmi hodně a i bez onoho nálezu(nechte se ještě chvíli napínat), by se dala považovat za velmi úspěšnou. Pokud Vás zajímá, jaké druhy byly nalezeny, přečtěte si speciální přílohu.

Jelikož si kouzelníci nechtěli vozit všechny potraviny s sebou, rozhodli se, že je vymění s obyvatelstvem za přečarované věci. Na žádném z kmenů je nic neupoutalo a nic neprozrazovalo, že by u nich přebývali čarodějové. Ve chvíli, kdy kmeny z blízkého okolí přestaly mít o směňování zboží zájem, vypravila se malá skupina vědců hlouběji do pralesa. Pátrali po dalších domorodcích a to, co nalezli, jim doslova vyrazilo dech. Na západ od svého sídla objevili kmen, který nejenom ovládal kouzla, ale jejich magie se od té naší diametrálně lišila. Tamní šamani ke kouzlení nepoužívali hůlky, ale jsou nějak harmonicky spojeni s okolním pralesem, ze kterého čerpají svou magickou moc. Byli pojmenováni „Roušigové“ podle zvuku, kterým se navzájem zdraví. Jeden z odborníků na magii Dr. Asilus Plešatý mi k tom řekl: „ To, co vidíte před sebou, je dokonalá ukázka přírodní magie dovedené k dokonalosti. Nikdy jsem nic tak zvláštního neviděl a domnívám se, že tento objev může mít pro svět kouzelníků dalekosáhlé důsledky. Přestože tito kouzelníci vládnou jen zlomkem síly našich nejmocnějších kouzelníků, mají léčitelské schopnosti, které by jim záviděla i Petricia Levandulová. Myslím, že se od nich můžeme spoustu naučit a vzájemný kontakt bode pro obě strany nesmírným přínosem.“

Šamanů je celkem šest a bohužel se nám doposud nepodařilo se s nimi domluvit. Jejich jazyk totiž nemá s naším vůbec nic společného a nepřipomíná ani žádný s námi známých. A tak si budeme na ona zázračná kouzla muset ještě chvíli počkat. Můžeme jen doufat, že lingvisté budou pracovat pilně a že se výsledků dočkáme již do konce letošního roku.

Čím je jejich magie odlišná od té naší? Místo hůlek používají občas rituální předměty s ne příliš velkou mocí, jindy tančí prazvláštní rytmické tence, kterými usměrňují magii. Vědcům se doposud nepodařilo plně pochopit techniky, ale doufají, že rozluštění jazyka jim v mnohém pomůže. Šamani mimo jiné využívají léčivých vlastností rostlin z pralesa, o kterých jsme nikdy dříve neslyšeli. Ovšem i výroba lektvarů pro nás stále zůstává tajemstvím a přesto, že se nepodařilo pochopit některé procesy, expedice stále dopadla nad očekávání a již několik soukromých investorů se s organizátory dohodlo na jejím opakování.

Výprava oficiálně končí zítra a na místě zůstane jen tým pověřený překládáním. Podruhé se odborníci do hlubin pralesa vydají pravděpodobně už za měsíc. Pro velký úspěch se PZKFF přejmenovává na PZKM (Pouť za konžskou magií) a o jejich dalších úspěších Vás budeme informovat.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *