Komorní slet na Krkavci

| Vydáno:
V neděli 12. února se tři odvážlivci pod vedením paní profesorky Eillen McFir Elat vydali na Krkavec, „takový malý kopec v Plzni“, jak by jistě madam řekla. No kopec byl trochu větší, než skupinka očekávala, ale zato si užila vedle kopce chůze i kopec srandy. Přesvědčte se sami!

Paměti předmětů: Úvodem

| Vydáno:
Na Hogwarts se v průběhu let vyučovalo úctyhodných bezmála 200 různých předmětů. Zatímco některé se s železnou pravidelnosti otevírají prakticky každý rok, další jsou pro studenty přístupné pouze občas či výjimečně. V této sérii článků se zaměříme zejména na ty první z nich: u vybraných předmětů totiž na stránkách Denního věštce přiblížíme jejich historii a vývoj, jimiž do dnešních dnů prošly.

„Teď musíme se sjednotit, za jeden táhnout provaz“ aneb rozřazovací slavnost Léta 2023

| Vydáno:
Nejen nováčky netrpělivě očekávaná rozřazovací slavnost se uskutečnila 29. ledna 2023. Již dvě minuty po 18. hodině se ve dveřích Velké síně objevil pan ředitel, což početné obecenstvo odměnilo nevěřícnými a uznalými pohledy na věžní hodiny. Síň se ještě chvíli poté dál plnila obyvateli hradu.

Grace Annabeth Reatcher: „Zas to spolu poriadne roztočíme a ukážeme hradu, zač je toho loket!“

| Vydáno:
Grace Annabeth Reatcher je na hradě již docela známé jméno. Pamatovat si tuto nyní již mladou dámu můžeme jako účastnici B4, pokladní domovské havraspárské koleje a nově posledního půl roku i jako profesorku, která vede dva populární předměty – Pokladničení a Taje času. Horkou novinkou však je, že od letošního roku jí přibude ještě jedna, doufejme milá povinnost – bude zastávat post nové kolejní ředitelky Havraspáru.