Paměti předmětů: Přeměňování

| Vydáno:
Další díl série, v níž rekonstruujeme vývoj jednotlivých předmětů na Hogwarts, je zasvěcen Přeměňování – předmětu, který mě vlastně k celému cyklu článků inspiroval. Natolik jsem totiž chtěl sdílet vzpomínky na své první krůčky na hradě, v nichž právě Přeměňování hrálo zásadní roli…

Brk sympatie a tipovačka

| Vydáno:
Udílení novinářských cen se blíží mílovými kroky, a tak je mi ctí vám představit nejenom poslední seznam nominací, a to v kategorii Brk sympatie, ale také tipovací soutěž, kde si budete moci přijít na hezkou finanční odměnu. Jaká jména jste nakonec do této kategorie navrhli? A jak se můžete zapojit do tipovačky?

Paměti předmětů: Lektvary

| Vydáno:
V článku otevírajícím sérii Paměti předmětů jsem avizoval, že nejdříve prozkoumáme historii předmětu, jehož první stupeň nalézají studenti v nabídce výuky bez přerušení již od školního roku Zima 2005 (letos tedy již poosmatřicáté!). Jde o unikát, kterým se žádný jiný předmět pyšnit nemůže. Zajímá vás, jak se podoba Lektvarů v průběhu let proměnila? Čtěte dál…

UNC 2022 – nominace v odborných kategoriích

| Vydáno:
Ke stolu zasedají odborníci ve svém oboru, na hradě ti nejpovolanější z nejpovolanějších, a dávají hlavy dohromady. Názory se bijí, přesto se každý snaží hodnotit dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Subjektivita střídá objektivitu, listuje se horlivě časopisy. Neznáme přítele, neznáme nepřítele. Vybrané absolutní špičky za každý časopis srovnáváme a porovnáváme mezi sebou, abychom se dopátrali těch, kterým v žilách opravdu proudí nefalšovaná novinářská krev, a ocenili je.

UNC v číslech

| Vydáno:
Udílení novinářských cen za rok 2022 se blíží, a tak tu máme něco pro milovníky statistik. Jaká jména se v průběhu všech ročníků objevovala nejvíce? Které ze čtyř kolejí kralují jednotlivým kategoriím? Pokud vás odpovědi na tyto otázky zajímají, ale nechce se vám výsledky počítat, je tento článek právě pro vás.

UNC se vrací již podeváté!

| Vydáno:
Největší novinářský svátek klepe na dveře! Volejte sláva a tři dny se radujte! I letos se zcela jistě máte nač těšit. Redaktoři, šéfredaktoři, grafici, korektoři… ti všichni (a nejen oni) celý rok tvrdě pracují, aby hradní obyvatelé měli co číst. UNC je pro ně jakési vyvrcholení. Pojďme se mu společně podívat na zoubek.