C.A. PART opět u nás!

| Vydáno:
Již sedmým rokem nám během letních prázdnin nabízí své služby Cestovní Agentura PART, kterou nejeden obyvatel našeho hradu dobře zná a toužebně vyhlíží, jakmile skončí klopotný shon při závěru školního roku. Pojďme si říct, co si pro nás letos C.A. PART chystá, než nám v pátek 10. července úderem 18. hodiny otevře dveře své kanceláře.

Ve srovnání s loňským rokem nám C.A. PART letos nepřináší žádné nové destinace, kam bychom se mohli podívat, ale i tak máme na výběr z celkem 11 různých zájezdů, což znamená, že mimo brány Hogwarts si s C.A. PARTem může zajet odpočinout až 110 čarodějek a kouzelníků, pokud se všechna místa obsadí (což je, troufám si tvrdit, téměř jisté). Samozřejmě na odpočinek mohou mimo zdi hradu vyrazit i ti, na které by se v agentuře PART nedostalo, ti však, jak se říká, musí cestovat „po vlastní ose“.

A kam že se to můžeme podívat, kdy a za kolik?

  • 13. – 19. července: Druidské putování (trvá 7 dnů, cena 1 galeon)
  • 18. – 24. července: Ramsesův orienťák (trvá 7 dnů, cena 1 galeon)
  • 20. července – 9. srpna: 1. TŘÍDA Hon na olgoje chorchoje (trvá 21 dnů, cena 2 galeony)
  • 27. července – 2. srpna: Divoký západ (trvá 7 dnů, cena 1 galeon)
  • 2. – 8. srpna: Athény – Řecko (trvá 7 dnů, cena 1 galeon)
  • 4. – 10. srpna: Skautský tábor (trvá 7 dnů, cena 1 galeon)
  • 7. – 13. srpna: Po stopách Baby Jagy (trvá 7 dnů, cena 1 galeon)
  • 10. – 16. srpna: Merlinovo moře (trvá 7 dnů, cena 1 galeon)
  • 16. – 22. srpna: Japonsko (trvá 7 dnů, cena 1 galeon)
  • 20. – 26. srpna: Výlet do Karibiku (trvá 7 dnů, cena 1 galeon)
  • 24. – 30. srpna: Bermudské blaho (trvá 7 dnů, cena 1 galeon)

V poplatku za dovolenou je vždy zahrnuto nějaké to přemístění do určité lokality, různé typy ubytování (kamenné rakve, levitující kolébky, srub či luxusnější hotel pro náročné kouzelníky), stravování (All explosiv znamená, že… ale to se ostatně dozvíte sami), vstupné do různých památek a také pěkný suvenýr, abyste na svou dovolenou nikdy nezapomněli.

Jelikož tu máme čerstvé nováčky, připomenu pár známých faktů, protože se na ně každým rokem někdo ptá. Věřím, že tak ušetřím našim nejmladším nejednu ošklivou vrásku na čele a možná i nějaký srpec v měšečku.

Když jste na dovolené, JSTE na dovolené po celou dobu trvání zájezdu, tj. rozhodně nemůžete být současně na chodbách naší školy. Ti starší z nás by vám jistě řekli, že týdenní absence na hradě často překvapivě ukáže, jak moc jsme závislí na našem kouzelném světě, který na Hogwarts máme. Týden mimo je ale zdraví prospěšný, to mi věřte! Jeden si pak hned víc váží toho, co považoval za samozřejmé, např. jídla bez příměsi pavučin či prachu z omítky nebo měkkého lůžka, které vás nestudí a netlačí do zad a ani s vámi nehází ze strany na stranu.
Jestliže se člověk zapíše k nějakému zájezdu a pak si to rozmyslí, objednávku lze zrušit. Pokud mě ale paměť neklame, vynaložené srpce se vám už zpět do měšce nevrátí. Jestli se ale pletu, prosím ty s lepší pamětí, aby to případně ujasnili v komentářích.

A co je dobré vzít si s sebou na cesty? Rozhodně dobrou náladu, touhu po něčem novém a nevyčerpatelnou zásobu trpělivosti, protože těm, kdo mají Hogwarts opravdu rádi, se může týden zdát delší než měsíc!

Pokud by vás zajímaly podrobnosti o jednotlivých zájezdech a suvenýrech, které si z cest s C.A. PARTem dovezete, můžete nahlédnout do těchto starších článků Denního věštce, předem ale upozorňuji, aby si je nečetli ti, kdo chtějí být svým zájezdem překvapeni.

Letem světem s C.A. PARTem I.
Letem světem s C.A. PARTem II.
Letem světem s C.A. PARTem III.
Letem světem s C.A. PARTem IV.

Přeji všem zájezdů chtivým rychlou ruku při objednávání a pěkné zážitky vám všem, ať už vás léto zavane kamkoliv! Hezké prázdniny!

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *