Rádio UNC – nominace

| Vydáno:
Vážení čtenáři,
čas kvapí doslova mílovými kroky a my se hodinu za hodinou přibližujeme k hodině H – k udělení historicky prvních novinářských cen! Je načase se posunout o krůček dál – seznámit Vás s nominacemi ve čtenářských kategoriích. Pojďme směle na to!


První kategorií, ve které máte hlavní slovo Vy, čtenáři, je REDAKTOR ROKU. Každý šéfredaktor nominoval za svůj časopis dva redaktory, kteří jsou podle jeho mínění ti nejlepší a odvádějí největší kus práce. Kromě nominace ke každému redaktorovi přidali i jeden článek, který ho charakterizuje a který Vám může pomoct při spravedlivém hlasování.
K nominacím!

Corvinus Declaratio
Dunstan Merryweather ze svého ansámblu vybral skutečně kvalitní redaktory, jejichž články se vždy těší oblibě. Něžné pohlaví reprezentuje slečna Any Dawson, která se Vám nyní představuje článkem „7 důvodů, proč miluji termínovou neděli“, pánská část je zastoupena panem Edmundem Heusingerem, který do hradní novinařiny skočil doslova po hlavě. Jeho práci si můžete připomenout článkem „Rosmerta slaví úspěch“.

Denní věštec
Nominovat z toho velkého množství redaktorů pouhé dva není vůbec lehká záležitost. Nakonec jsem se rozhodla vsadit na ženskou sílu a posílám do boje za Denní věštec dvě velmi kvalitní redaktorky: Bilkis Blight a Vicky Charmant. Slečna Bilkis Blight se Vám připomene prosincovým článkem „Mikulášské mlsání: Žabky, fazolky, slimáci“ a Vicky Charmant článkem „O poztrácených nováčcích“.

Hadí král
První nominovanou je Lily „Lajka“ Angelina Johnsonová, kterou se zastupující šéfredaktorka Barbara Arianne Lecter rozhodla prezentovat článkem „Jak hrotit a nezbláznit se“. Druhým nominovaným redaktorem je Trevor Ztřeštěný. Toho do redaktorského boje doprovází místo štítu článek „Co to straší v kuchyni“.

Lví tlapou
Šéfredaktorka Olivie Windy vytáhla do boje s mužským osazenstvem. Reprezentovat Lví tlapou za kalendářní rok 2014 budou Michael Jones a Nebelbrach Mechacha. Pan Padouch Michael se Vám představí článkem „Fantom jménem Soví pošta“ a pan Nebelbrach je reprezentován článkem
„Zlato ztrácí hodnotu“.

Žlutý Trimeles
Šéfredaktorka Žlutého Trimela, Draggita Lea Ostrodrápková, stejně jako kolegové z Hadího krále a Corvina Declaratio vsadila na smíšený pár. Hájit redakční žluté barvy budou Tess Boneová, můžete si ji připomenout článkem „Matthew Whitecrow, nemocný zdravotník“, a Andrew Uroboros, kterého bude reprezentovat článek

„Lze najít tajemství zapadlá v čase? Althalus“.

Druhou čtenářskou kategorií je kategorie ČLÁNEK ROKU. V této kategorii volíte z deseti článků ten nejlepší. Kritéria mohou být různá. Někdo z Vás dá možná přednost článku, který ho rozesmál, jinému z Vás se zase může líbit zpravodajská novinařina a tak dále. Hlavní je, abyste volili dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
Zde tedy deset nominovaných hradních novinářských klenotů:

Corvinus Declaratio:
1. Ďábel je lakomec – autor: Mariella de Nebe
2. Nestvůrní obyvatelé temných zákoutí: Děsí nás krvechtivé příšery, nebo jen vlastní strach? – autor: Nicole Landin

Denní věštec:
3. Godrikův Důl – město duchů? – autor: Cerridwen Lowra Antares
4. Letem světem s C.A. PARTem I. – autor: Nerys Heliabel Ghostfieldová

Hadí král:
5. Co na hogu neuslyšíte – autor: redakce Hadího krále
6. Online zpravodajství: Škrkní invaze – autor: redakce Hadího krále

Lví tlapou:
7. Nebelvírské obludárium – autor: Betelgeuse Orionis
8. Nechceme žetony aneb Oslavujeme Nebelbracha – autor: Nebelbrach Mechacha

Žlutý Trimeles:
9. Lze najít tajemství zapadlá v čase? Althalus – autor: Andrew Uroboros
10. Tahání nudu zahání? – autor: Nazarea Cuthbert

Jak vidíte, není snadné si z těch úžasných článků vybrat! Přeji Vám, aby ten výběr šel jako po másle…

Přesuňme se ale k poslední – třetí – kategorii, která se týká Vás, čtenářů. Je to kategorie ČASOPIS ROKU. V této kategorii byste měli dát hlas tomu časopisu, který dle Vás odvedl v kalendářním roce 2014 nejvíc kvalitní práce.

Na konci hlasovacího lístku najdete kolonku pro vepsání svého kouzelnického jména. Vaše jména budou zařazena do slosování. Vylosovaný získá odměnu 1 galeon.

Zde naleznete hlasovací lístek:

– vzít ze stolu hlasovací lístek –

Prosím, hlasujte svědomitě. Tyto ceny nejsou cenami oblíbenosti a přátelství, ale jsou odměnou pro pracovité a šikovné redaktory a ti si rozhodně zaslouží spravedlivé hlasování bez podvádění. – mrkne –

Rádio UNC se Vám ozve již brzy v článku, ve kterém budou oznámeny nominace pro odbornou porotu.

Pro Denní věštec
Niane z Libelusie

Published by

Niane z Libelusie

Ó velké Mango a občasná redaktorka Denního věštce. Začínala jako šéfredaktorka a redaktorka nebelvírského kolejního časopisu Lví tlapou (6 školních let), po změně barvy hábitu na profesorskou fialovou se zaměřila mimo jiné na výuku šéfredaktořiny. Denní věštec vedla několik let. Je proslulá články, které neberou konce, popíjením niokaa a velkou zásobou obracečů času, které nefungují, takže je věčně v časovém skluzu. Tvrdí o sobě, že má místo hlavy cedník (přeloženo: zapomíná). Nejraději píše čarointerview a reportáže a z pozice čtenáře ji nejvíc baví články ve stylu Lenky Láskorádové a cokoliv, co navodí kouzelnou atmosféru série knih o Harry Potterovi.

Komentáře

  1. Galeon – O galeon bude určitě lítý boj. Lístků přibývá +nakukuje do kanceláře šéfky Niane+

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *