Famfrpálová sezóna Léta 2018

| Vydáno:
Famfrpál je neodmyslitelnou součástí hradního dění. Nejinak tomu bylo i v roce Léto 2018, který přinesl nové zápasy, které dnes již píší historii našeho Školního famfrpálového mistrovství. To, která kolej si odnesla pohár a jak se celá sezóna vyvíjela, se můžete dočíst v následujícím souhrnném článku.

Nový rok před nás znovu postavil otázku, zda budou famfrpálová vedení stejná, nebo se nějakým způsobem změní. V některých kolejích se zdá, že bylo už od začátku jasno. Například nebelvírská famfrpálová kapitánka Esmeralda Milagrosa si céčko ponechala, nejinak tomu bylo v Havraspáru, ve kterém čekal v pořadí třetí rok ve funkci Ayu Watanabe. Ani Andra Tigers se po loňském vítězství poháru nevzdala svého postu, a tak jediná změna na kapitánovi proběhla v Mrzimoru. Místo Saurinne Arlen přebrala chytačka Jenny Layla Gilesová.

Na postu zástupce kapitána změn proběhlo o poznání více. Jediný, kdo si písmeno A na dres připnul znovu, byla Angela QuickBow. V Nebelvíru vystřídala novou hráčku profiligy Angie Claire Silvery nebezpečná odrážečka Theresa Brendi, ve Zmijozelu se místo střelkyně Samanthy Aileen Massey usmálo štěstí na chytačku Magdarlene di Facittru a novopečená kapitánka Jenny si místo po svém boku vyhradila pro Eivli SSelene, která kdysi zástupcovala už Chrisovi Jericho. Zástupce tak opustil Aaron Livingston.

Famfrpálová vedení pro Léto 2018 vypadala následovně:
Aya Watanabe, Angela QuickBow
Jenny Layla Gilesová, Eivli SSelene
Esmeralda Milagrosa, Theresa Brendi
Andra Tigers, Magdarlene di Facittra

Začátek sezóny byl datován na sobotu 17. února, což je přesně o jeden měsíc a jeden den dříve než před rokem ve stejnou dobu. Jako první tuto možnost využil Havraspár. V polovině února byla taktéž zveřejněna data zápasů, které se měly odehrát již tradičně v soboty během května a června. Spousta hráčů se těšila na slibovanou novou generaci zlatonek a na další případné změny, jejichž příchod vypadal slibně po článku Johna Werewolfa v Denním věštci.

První zápas se odehrál 12. května mezi kolejemi Zmijozel a Mrzimor. Zmijozel se do letošní sezóny pustil s ambicí obhájit loňské vítězství, zatímco Mrzimor ukázat vzrůstající kvality nového týmu a zazářit novotami, které mezi žlutou letku přinesla jeho nová kapitánka. Ta v tomto zápase skutečně zazářila, neboť si odnesla svou vůbec první zlatonku. I přes zásah Jenny Layly Gilesové v 56. minutě však Mrzimor prohrál. Zmijozelští střelci dokázali nastřílet dostatek gólů, a díky tomu vyhráli těsně 160:150. Jména hráček, které tento zápas ve skutečnosti vyhrály, tedy jsou: Andra Tigers, Hannabell Cavanaugh a Samantha Aileen Massey.

Druhý zápas přinesl možnost ukázat se dalším dvěma kolejím, neboť v bitvě z 19. května se proti sobě postavil Nebelvír s Havraspárem. Zatímco Havraspár svůj poslední pohár získal v předloňské sezóně a na tento úspěch mohl zkusit navázat, Nebelvír si své poslední vítězství pamatuje až z roku Zima 2016. Celé utkání trvalo s přesahem 42 sekund jednu hodinu, což potěšilo všechny famfrpálové nadšence, a na jeho konci si Havraspár mohl gratulovat k suverénnímu vítězství, neboť tabule hlásala výsledek 0:290, a to jak díky chytači Edmundovi Heusingerovi, tak střelkyním Arietty Lielle Minette a Eleanor Blackfoot, které obě vstřelily po šesti gólech.

26. května se na famfrpálovém hřišti odehrál poslední květnový zápas, do kterého nastoupil Mrzimor s Nebelvírem. Obě koleje na kontě měly jednu prohru, Mrzimor však s výhodou chycené zlatonky. Tentokrát byl hrad svědky kratšího zápasu, neboť trval jen necelých 36 minut, během kterých oba týmy vstřelily po pár gólech, jenže zlatonka byla jen jedna – a tu chytila kapitánka Esmeralda Milagrosa, zastavila skóre na 40:230 a získala tak pro Nebelvír první, ale také poslední letošní výhru.

Nejvíce očekávaný a napínavý zápas se i letos čekal mezi Zmijozelem a Havraspárem. Dojít k němu mělo hned 2. června. Obě koleje měly na kontě jednu výhru a výsledek zápasu měl opět hodně vypovídat o tom, která kolej bude mít největší pravděpodobnost získat pohár. Na klíčové utkání dorazily oba týmy v plné zbroji se spoustou náhradníků, zápas však nepotěšil nikoho z nich. Nadaná střelkyně Hannabell Cavanaugh vstřelila první gól a všichni se těšili na další podívanou, tu však ukončila legendární Magdarlene di Facittra. Na první průlet chytila zlatonku, což se jí podařilo už podruhé v kariéře, a zápas tím ukončila – 0:160. Zdá se tedy, že nová generace zlatonek se zastavila někde na půli cesty k hradu.

Hned další zápas, který se odehrál 9. června, potvrdil to, o čem si do té doby všichni jenom šeptali. Zmijozel v téměř hodinu a půl dlouhé bitvě udolal Nebelvír a bylo tak jasné, že i tentokrát bude vítězem Školního famfrpálového mistrovství. Skóre v tomto zápase však zdaleka neodpovídalo počtu střel, neboť se v něm předvedla neuvěřitelným výkonem brankářka Emma Ellie Lewis, která pochytala vše, co mohla. Ani to však Nebelvíru nebylo nic platné, protože Magdarlene di Facittra zlatonku nakonec znovu polapila. Zápas skončil 240:60 a Zmijozel mohl začít slavit. Do konce sezóny však stále zbýval poslední zápas.

I ten přinesl kvalitní podívanou. V utkání Havraspáru s Mrzimorem se totiž Mrzimoru podařilo něco, co už hrad nějakou dobu neviděl – Mrzimor se počtvrté v hradní historii umístil na druhém místě v celkovém pořadí. Povedlo se mu to v prvních dvou letech existence hradu, naposledy pak v roce Léto 2011. Na první místo však žlutá kolej stále ještě čeká. 16. června však tento tým ukázal, že rozhodně má co nabídnout, protože zápas skončil porážkou Havraspáru 120:200. Zlatonku chytil chytač Chris Jericho, gólově zazářila Wronka Zabloudilová a objevila se ještě jedna hvězda, kterou byla odrážečka Sherly WildDragon-CumberBee. Ta během zápasu shodila hned 4 hráče, což se v této sezóně podařilo už jen Loralei Silwerin v prvním zápase právě proti Mrzimoru.

Odkazy na podrobné reportáže z jednotlivých zápasů je možné rozkliknout si níže:
Zápas, ve kterém rozhodli střelci
Favorit nezaváhal
Každý chvilku…
Ani jsme nemrkli
Pro změnu delší zápas
Chytači zajistili Mrzimoru pozici vicemistra

Tabulka, která ukazuje konečné pořadí týmů v sezóně Léto 2018, je k nahlédnutí zde:

Tým Z V P VG OG R ChZ
1. Zmijozel 3 3 0 26 6 20 2
2. Mrzimor 3 1 2 9 36 -27 2
3. Havraspár 3 1 2 26 6 20 1
4. Nebelvír 3 1 2 14 27 -13 1

Tím je famfrpál pro poslední z dvojice školních roků 2018 definitivně uzavřen. Další zajímavé počiny na nás čekají až v roce Zima 2019, do té doby je však možné plně využívat nabídky individuálního hřiště. Nezbývá než doufat, že do nových časů vykročíme se změnami, na které se všichni velkou měrou těší, což je například konečné vyřešení situace kolem zlatonek. Pokud by k tomu totiž došlo už dříve, mohla být bitva o pohár v tomto roce mnohem napínavější.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *