Famfrpálová sezóna Zimy 2018

| Vydáno:
I letošní školní rok zpestřoval famfrpál hradní dění. Všechny čtyři týmy poctivě trénovaly, aby následně mohly změřit síly během šesti utkání Školního famfrpálového mistrovství. Mnohdy rozhodovala nejen připravenost, ale také určitá dávka štěstí. Zavzpomínejme společně na tuto famfrpálovou sezónu souhrnným článkem!

Během tohoto školního roku se jako obvykle obměnila část famfrpálových vedení. Kvůli povýšení Zuzany Malron na primusku ji bylo nutné nahradit na postu famfrpálového kapitána. Této úlohy se skvěle zhostila původní zástupkyně Zuzany – Andra Tigers. Změnu na nejvyšší pozici vedení famfrpálu zaznamenal i Mrzimor – Dariu Renawalti nahradila Saurinne Arlen. V Zimě 2018 své týmy i nadále vedly Esmeralda Milagrosa a Aya Watanabe.

Menší změna se udála i na postu pravé ruky kapitána. Andru Tigers na této pozici během prázdnin vystřídala Samantha Aileen Massey, která tak po celou sezónu nové kapitánce vypomáhala s krocením zelených na hřišti. Všichni ostatní zástupci si své pozice udrželi z předchozího školního roku.

Famfrpálová vedení byla tedy v následující sestavě:
Aya Watanabe, Angela QuickBow
Saurinne Arlen, Aaron Livingston
Esmeralda Milagrosa, Angie Claire Silvery
Andra Tigers, Samantha Aileen Massey

Famfrpálová sezóna byla letos zahájena nezvykle brzo. Pan ředitel ji vyhlásil již 2. 9. 2017 a první kolejní trénink se uskutečnil 5. 9. Na konci září byla zveřejněna i data všech famfrpálových zápasů, ty však jako obvykle začínaly s příchodem prosince.

První letošní zápas se odehrál až tři měsíce po začátku sezóny. Síly mezi sebou změřily týmy Zmijozelu a Mrzimoru, a to první prosincovou sobotu, konkrétně 2. 12. Přestože v tomto zápase měli navrch hadi převážně na střelecké pozici, kdy z 21 bojů o camrál jej získali vždy pro sebe a 11× se jim podařilo překonat brankáře, zlatonku nakonec chytil Chris Jericho, a tím ukončil zápas ve prospěch Mrzimoru. Zápas tak skončil po 43 minutách a 4 vteřinách a žlutí mohli slavit. Zápas tak skončil výsledkem 150:110 ve prospěch Mrzimoru.

Druhý zápas se odehrál hned o týden později – 9. prosince, a soupeřily týmy Zmijozelu a Havraspáru. I v tomto zápase měli hadi převahu na postu střelce, ale modrým se dařilo získat potlouk v 70 % případů. O vítězství Zmijozelu se postarala ve 23. minutě Magdarlene di Facittra, která v utkání chytila svou úplně první zlatonku. Zmijozel na Havraspárem vyhrál 180:0.

16. 12. se uskutečnil zajímavý zápas mezi Mrzimorem a Nebelvírem. Během něj většinou camrál drželi střelci z Mrzimoru. V tomto zápase se ukázala jako velmi schopná brankářka Emma Ellie Lewis, která dokázala Mrzimoru chytit více než polovinu střel mířených na její obruče. Kontrola potlouků byla mezi oběma týmy poměrně vyrovnaná a zlatonku nakonec v 59. minutě chytila kapitánka Nebelvíru Esmeralda Milagrosa. Nebelvír si tak ve svém prvním zápase mohl připsat také první vítězství při konečném stavu 160:110.

Velmi vyrovnaný a zajímavý zápas se udál na konci loňského kalendářního roku – 30. 12. Síly měřil Nebelvír tentokrát s Havraspárem a modrý tým měl během utkání jen mírnou převahu na všech postech. Nakonec však zlatonku po 33 minutách a 46 vteřinách chytil Edmund Heusinger, který se tak postaral o vítězství svého týmu s konečným bodovým stavem 190:30.

Nejkratším famfrpálovým zápasem letošní sezóny byl ten předposlední mezi Zmijozelem a Nebelvírem. Týmy spolu téměř nestačily změřit síly na jiném postu než na tom chytačském, neboť zlatonku po dvou minutách a 23 vteřinách chytila Magdarlene di Facittra, která se tak nejen postarala o vítězství svého týmu, ale zároveň o nejkratší famfrpálové utkání v historii našeho hradu.

Délku předposledního zápasu jsme si však mohli vykompenzovat tím zcela posledním mezi Havraspárem a Mrzimorem. Ten se konal 13. 1. a kvůli spadnutí našeho hradu se natáhl na 2 hodiny, 22 minut a 27 vteřin. V držení camrálu měl navrch po celou dobu zápasu tým Mrzimoru, žluté střely byly také úspěšnější. Přestože Havraspár měl lehce převahu v kontrole potlouků, nepodařilo se modrým odrážečkám srazit ani jediného hráče. Naopak žlutá Eivli SSelene srazila modré hned 3×. Po téměř dvou a půl hodinách chytil Edmund Heusinger zlatonku a zápas tak završil celou sezónu stavem 190:110.

Pokud byste měli zájem, můžete si podrobněji jednotlivá utkání připomenout v těchto článcích:
První zápas ŠFM Zima 2018 aneb Střílet netřeba
Ranní ptáče dál doskáče… a stihne celý zápas
Famfrpálový zápas napínavý až do konce
Chytačský zásah opět rozsekl zápas
Dvě minuty dvacet tři sekund
Poslední zápas: Divadlo, či hra?

Konečná tabulka letošního mistrovství vypadá takto:

Tým Z V P VG OG R ChZ
1. Zmijozel 3 2 1 14 0 14 2
2. Havraspár 3 2 1 8 17 -9 2
3. Mrzimor 3 1 2 22 16 6 1
4. Nebelvír 3 1 2 4 15 -11 1

Letošní sezóna byla zcela jistě napínavou a zajímavou podívanou. Všechny týmy ukázaly, že se s nimi v boji o pohár musí počítat a nikdo se nenechal porazit bez boje. I tento rok však chycení zlatonky rozhodlo o zápase, a tak nezbývá než se těšit na další ročník, který by snad mohl přinést změny v této famfrpálové tradici. Gratulujeme Zmijozelu za zasloužené vítězství a děkujeme všem zbývajícím týmům za skvělou podívanou! Nezbývá než si během krátkých zimních prázdnin odpočinout a nabrat síly na sezónu další. Doufejme, že bude také tak zajímavá jako ta letošní.

Pro Denní věštec
Arietty Liella Minette

Published by

Arietty Liella Minette

Zvídavá pisatelka, která se nad věcmi ráda zamýšlí a neodmítne příležitost ke sdílení svého názoru s ostatními. Na lidech dokáže ocenit jejich přátelskost, kreativitu a odhodlání. Mimo psaní má spoustu jiných koníčků, ale k novinařině se vždy ráda vrací.

Komentáře

  1. Moc povedený článek, krásně jsi to celé shrnula! =) Myslím, že se všichni shodneme, že letošní famfrpálová sezóna byla opravdu zajímavá, především těch pár posledních zápasů =D

  2. Letos snad nebyl jediný zápas, kde by se nestalo něco zajímavého! Arinko děkuji za shrnutí, gratuluji vítězi a děkuji celkově za sezonu 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *