ŠFM Léto 2022

| Vydáno:
Máte rádi famfrpál, čísla, statistiky? Tak to jste na správném místě. Pojďte se spolu s Denním věštcem podívat na podrobné ohlédnutí za uplynulou sezónou a zkrátit si tak čekání na podzim, kdy přijde sezóna nová. Kdo se letos podívá do profiligy, která kolej má nejstarší tým a máme na hradě hráče, kteří mají vyšší úroveň než 30?

Snaživec roku Saiph Lacaille

| Vydáno:

Saiph Lacaille. Jméno, které určitě minimálně zaslechl každý člen našeho kouzelného světa. Bývalá zmijozelská prefektka, úspěšná exšéfredaktorka Hadího krále, Snaživec roku Léto 2022 či čerstvá držitelka Řádu Salazara Zmijozela. Kde tráví letní prázdniny? Kde bere svou neutuchající energii? Co dalšího Dennímu věštci prozradila, se můžete dočíst v následujícím rozhovoru.

Nováčkovský manuál

| Vydáno:
První dny na nové škole mohou být náročné. My nováčci však máme obrovské štěstí, že je hrad plný milých lidí, kteří jsou ochotni kdykoliv podat pomocnou ruku, vyslechnout a poradit. Avšak pokud se nějaký prvňáček bojí, stydí anebo jen nechce obtěžovat své okolí hromadou dotazů, může i přes veškerou ochotu stran starších studentů zůstat zmatený a ztraceně bloudit po chodbách. A právě pro takové zmatené bloudily je určený tento stručný nováčkovský manuál. Jedná se o několik (snad) užitečných tipů, které by možná mohly někomu pomoci.

Pět tipů na hradní prázdninové aktivity

| Vydáno:
Školním povinnostem odzvonilo, prázdniny jsou v plném proudu a obyvatelé hradu již netrpělivě vyhlížejí svůj zájezd s agenturou C. A. Part a příjezd Kolodějovy pouti. Jestli se této oblíbené letní kratochvíle letos dočkáme, je zatím ve hvězdách, a tak vám Denní věštec přináší další tipy, jak (samozřejmě vedle vydělávání na výuku, popř. psaní nových výkladů) využít volný čas.

Ohlédnutí za Osobností Hogwarts 2022

| Vydáno:
Osobnost Hogwarts je zase pro jednou za námi. Vlastně nevím, jak se k tomuto květnovo-červnovému období postavit. Na jednu stranu jsem napjatá, jak to asi dopadne a kdo to vyhraje. Na druhou je to u mudlů neskutečně náročné období, protože probíhají jedny přijímačky za druhými a práce je, jak by řekl Midar, milion osm. Ale ten pocit, když to všechno dobře dopadne, je lepší než milion osm Midarů. A teď myslím jak práci, tak Osobnost.

Jak se splácí dluh

| Vydáno:
Agentura Žlutá tlapa, která byla v květnu 2022 po téměř tříleté pauze znovu otevřena, vypadá do značné míry stejně, jak ji mají pamětníci zapsanou ve svých vzpomínkách. Z nostalgického rozjímání při sběru červů tak návštěvníka vytrhne snad jenom nepřehlédnutelný ukazatel výše dluhu, který ještě zbývá agentuře splatit. Kdy by se to mohlo podařit a jakému zájmu se Žlutá tlapa po svém znovuotevření těší, analyzujeme dále v článku.