Slavnostní večer UNC za rok 2021

| Vydáno:

Psal se den 16. června a lehce před šestou hodinou večerní do Velké síně sebejistě vkráčel skřítek vláčeje pytel plný dekorací. Všichni byli ohromeni jeho výzdobou, která dodávala slavnosti zcela unikátní atmosféru. Místo svíček osvětlovaly prostor rozzářené pergameny, brky a kalamáře vznášející se nad hlavami hradních obyvatel. Na druhý pokus se našemu pomocníkovi dokonce podařilo vybudovat i stupínek pro naše skvělé moderátorky Amandu Wright a Simelii Mallorny, které se s nadšením a mírnými obavami ujaly mikrofonu a přivítaly všechny přítomné. Zahájení osmého ročníku Udílení novinářských cen tím začalo!

„Je mi jedno, kdo to chytí, ale už to chyťte.“

| Vydáno:

V neděli 12. 6. se brzy před devátou hodinou ranní začaly plnit tribuny fanoušky famfrpálu, kteří se přišli podívat na zápas mezi Nebelvírem Zmijozelem. Na obloze svítilo slunce a slibovalo krásný teplý den. Rozespalí fanoušci se navzájem zdravili, vtipkovali a připravovali si mávátka, vlaječky a třásně. V té době ještě nikdo netušil, že se před jejich zraky brzy odehraje prozatím nejdelší zápas této sezóny.

UNC 2021 – Brk sympatie

| Vydáno:

V předchozích dnech vám kolegyně Niane a Aya již pečlivě naservírovaly čtenářské i odborné kategorie, ale jeden druh ocenění nám až dosud chyběl. A tak vám ve středu 8. 6. od redakčních sov Denního věštce v rukou přistály hlasovací lístky k nominacím na Brk sympatie. Jak vaše hlasování dopadlo? Kdo z nominovaných postupuje do dalšího kola? Pojďme se na to podívat!

A je to!

| Vydáno:

Stejně jako v pohádce o Patovi a Matovi jsme dnes na zápase zažili docela nečekaný konec. Nechybělo ani klasické potřesení rukou – nejvíce jich dostal zajisté snad skoro hrdina zápasu Theodor Mudd, který dokázal zvrátit převahu Nebelvírských. Jediný rozdíl v porovnání s pohádkou byl, že červená a žlutá si navzájem nepomáhala, ale postavila se v zápase proti sobě. Pro tentokrát si vítězství přivlastnila zářivě žlutá 150:70.

Dvě výhry v jeden den? Pro Havraspár žádný problém

| Vydáno:

Letošní první famfrpálový víkend bych nazvala opravdu velmi náročným. Nabitý byl především pro hráče Havraspáru, kteří odehráli v sobotu 4. 6. rovnou dva zápasy, ale i jejich protivník, tedy Nebelvír, se ukázal na hřišti dvakrát – akorát že jednou v sobotu a jednou v neděli. Výkonům to ale na kvalitě neubralo, atmosféra byla přátelská a Havraspáru se nakonec podařilo i v druhém zápase sobotního dne zvítězit se skóre 380: 50.

UNC 2021 – nominace v odborných kategoriích

| Vydáno:

Ať už zastáváme v hradních časopisech jakoukoliv funkci, většinou toužíme po tom, aby se to, co předkládáme čtenářům, líbilo. Toužíme, aby se k naší práci čtenáři rádi vraceli a třeba ji i cíleně vyhledávali, protože to je jedním z ukazatelů, že to, co děláme, děláme správně. Někdy se ale ptáme, zda svou práci děláme kvalitně. A na to nám přináší odpověď nominace v odborných kategoriích.

UNC 2021: Nominace ve čtenářských kategoriích

| Vydáno:

Hrad nepochybně netrpělivě očekává další články k Udílení novinářských cen, které se letos uskuteční v netradiční dobu, téměř o půlrok později než normálně. Věříme, že čtenářům za to to čekání stálo, neboť lepší pozdě než nikdy a u UNC to platí dvojnásob, jelikož práce (šéf)redaktora není jednoduchá a měla by být oceněna. Jsme rádi, že vám nyní můžeme představit ty, o jejichž ocenění budete v letošním UNC rozhodovat vy – čtenáři.

Udílení novinářských cen (UNC) je zpátky

| Vydáno:

Rok se s rokem sešel a pak ještě s dalším půlrokem a za dveřmi naší novinářské kuchyně to opět začíná vřít! Ti, co vládnou brkem, namíchali ingredience, ilustrátoři a grafici novinářský pokrm okořenili a korektoři nám ho v oku lahodící podobě naservírovali. Které z jídel nám ale v roce 2021 chutnalo nejvíc? Které nejvíc polechtalo naše čtenářské buňky? Zůstaňte s námi a dozvíte se víc!