Drkotání

| Vydáno:

V žádostech o nové předměty se od pana Olivera objevil předmět s názvem Drkotání kostmi, což zní jako něco, kam by se měly zapsat hradní stařešiny. Co se z toho nakonec vyklube? Každopádně dáváme palec nahoru za originální název!

Ari nové předměty

| Vydáno:

Je libo si trochu zabonzovat? Pro všechny malé i velké drbny madam Arietty Liella Minette vypíše (staro)nový předmět Bonzologie, který učíval p. Papulka. K tomu přihodila i Cestování pomocí magie, což je velmi praktická kombinace, pokud se s čerstvým bonzem potřebujete dostat urychleně pryč.

Žádosti o třídy

| Vydáno:

Prázdniny se chýlí ke konci a nový školní rok se nezadržitelně blíží a spolu s ním i výuka. Kabinet inspektorky výuky se plní žádostmi o otevření nových tříd. Zatím to vypadá, že si v zimním období dávají ostřílení profesoři klidnější režim. Doplní chybějící třídy noví profesoři? Jakými předměty nás nakonec překvapí? To, na jaké předměty od upsaných vyučujících se můžeme prozatím těšit, je k nahlédnutí v kabinetu madam Barbary!

Spolky

| Vydáno:

Nové hradní spolky na scéně! Kávový klub pod vedením Midara Kilahima seskupuje milovníky tohoto lahodného nápoje a ty, kteří o něj mají hlubší zájem. Měsíční členský poplatek je stanoven na 2 srpce. Tábory Hogwarts pak spolčuje organizátory letních táborů Hogwarts pod vedením Gregoryho Silvestra Wernera – zajímavé v tomto případě je, že členy klubu jsou už tři lososové duše.

Mrzi vedení

| Vydáno:

Mrzimor do nového roku s novým vedením. Ivy odchází do zaslouženého primusovského důchodu. Její povinnosti převezme aktivní prefektka Rose Daninatali. Uvolněný stříbrný plíšek připne nadšená sběračka bodů a druhačka Petronela Uječená. Mnohem zajímavější změnou je potom jmenování Felicitas Frobisherové, zasloužilé jezevčí studentky dinosauřího věku, do pozice kapitána famfrpálového týmu. Enid se pravděpodobně přesune do role zástupce místo bývalé kapitánky Tery Poe. Všem přejeme hodně štěstí, energie a elánu!

Začátek roku

| Vydáno:

Jste připraveni na rozhovor s Moudrým kloboukem? Dobře si promyslete, co mu řeknete! Promýšlet můžete vesele až do 4. 9., kdy proběhne slavnostní rozřazovací slavnost. Spuštění zápisu do výuky proběhne 8. 9. Kdo už se nového školního roku klepajícího na dveře nemůže dočkat?

Denní bonzák se vrátil na letňák aneb vydělejte si na začátek školního roku

| Vydáno:
Nebyli jste na letňáku? Nevadí. Pokládáte si otázku, co nebo kdo to je Denní bonzák? Je to časopis, který byl účastníkům rozdán a následně nabízen za symbolickou cenu i pro neúčastníky. Nám přijde ale škoda o něj ochudit ty z vás, kteří jste se k němu nedostali. Některé části jste si již mohli v našem časopise přečíst – horoskopy, předpověď počasí a výroční články. Jiné jsme si před vámi ale schovávali! Pokud jste navíc soutěživí, pojďte si zasoutěžit!

Viridis Am Reevesová: „Za celý rok jsem vynechala jen jedinou soutěž na body.“

| Vydáno:

V letošním školním roce zažil hrad jednu z vůbec nejzajímavějších podívaných v oblasti boje o titul Snaživce. Teprve jedenáctiletá žlutá prvačka Viridis jako první hradní potomek zvítězila v boji nad ostřílenou dvojnásobnou držitelkou titulu Bibi Anne o pouhých 150 bodů. Jak tento úspěch vnímá ona? Čím to, že se ihned po vítězství odebrala do mrazivých končin? A co na to její maminka? To vše a mnohem více se dozvíte v našem rozhovoru.

Zápisky z mudlympiády: Poprvé

| Vydáno:
Stejně jako má kouzelnický svět své mistrovství světa ve famfrpálu, tak i mudlové mají ve svých sportech mistrovství. A jednou za čas, konkrétně každé čtyři roky, mají „mistrovství všech sportů“, které nazývají olympiádou. A jak taková klání vypadají? Rozhodl jsem se letos infiltrovat mezi mudly a přinést vám očitá svědectví.