Ohlédnutí za rokem Léto 2018

| Vydáno:
Další školní rok utekl jako voda a celý hrad má před sebou dvouměsíční prázdniny Připomeňme si před nimi, jaký uplynulý školní rok byl a co vše přinesl. Chcete-li zavzpomínat, nebo zjistit, co se dělo, pokud jste během roku na hrad nezavítali, pokračujte ve čtení.

Školní rok Zima 2018 byl definitivně zakončen tradiční závěrečnou slavností 25. ledna. Na pořádný odpočinek ale nebyl čas, protože již prvního února byli do kolejí zařazeni nováčci, kteří se sotva rozkoukali, a již 4. února byl zahájen zápis na výuku, druhý den pak již výuka samotná. Do ní se opět zapojili profesoři Oliver McCollin, Evangeline Joyce Wynne a Midar Kilahim.

Hrad si společně připomněl 6. února Den kouzelnického tisku, tedy den, kdy byl založen Denní věštec a den, kdy již počtvrté proběhla Slavnost udílení novinářských cen. Krátce na to hrad opustil  mrzimorský kolejní duch Magrápa Česneková.

Návrat oněch tří profesorů ale nebyl jediným závanem dávných časů, již během prvního termínu výuky nastaly komplikace s kontinuem času, které řešilo samotné Ministerstvo kouzel. Dokonce hrozilo, že by náš hrad mohl zmizet kvůli takzvané „časoprostorové kotvě“. Toho se zalekl i samotný principál Cirque du Magique, který se pro tentokrát Godrikovu Dolu obloukem vyhnul. Místo toho ale na nedalekých školních pozemcích byla 26. února dokončena stavba Arény Sedmiboje. 7. března pak bylo vylosováno z dvaceti kandidátů dvanáct sedmibojařů, kteří letos nebojovali jen za sebe či svoji kolej, ale za celý hrad, který se pokoušeli při plnění svých úkolů zachránit. Hned první příležitost měli při zmizení Godrikova Dolu, který se vrátil do stavu, kdy tato kouzelnická vesnice byla jen pláckem kolem tamního jezera. Příjemným aspektem časoprostorové trhliny ale byl Sedmistánek, který se letos rozrostl o další část, ve které bylo možné zakoupit za sedmibojařské mince i historické zboží jako starou uniformu nebo vánoční dárky.

Mezitím, co sedmibojaři plnili své praktické a kreativní úkoly, ubíhal život na hradě klasickým tempem. Jedna termínová neděle střídala druhou, probíhaly zkoušky, soutěže a samozřejmě boj o pohár. Ten byl letos poměrně jasně rozdělen tak, že dvě spodní příčky držel Mrzimor se Zmijozelem a první dvě o desítky tisíc bodů lepší NebelvírHavraspárem. Tak jak se boj o pohár rozběhl, tak i skončil, bez dramatických změn v pořadí kolejí. Mezi tím vším obyvatele hradu potěšily svátky jako Valentýn, Velikonoce, nebo Mezinárodní den Hůlky, Den obrazů, či Mezinárodní den trpaslíků.

Živo nebylo ale jen na hradě a v aréně, ale také na famfrpálovém hřišti, kde se rozběhla famfrpálová sezóna a po tréninkové přípravě sehrály koleje vzájemně šest zápasů. Zmijozel si zajistil další famfrpálový pohár třemi vítězstvími, ostatní koleje se z výhry radovaly jen jednou, druhé místo a nejlepší umístění v historii zajistila Mrzimoru zlatonka chycená navíc v prohraném zápase. Nebelvír, který společně se Zmijozelem po uplynulé sezóně získal nejvíce famfrpálových pohárů si pak zopakoval poslední místo, stejně jako v minulé sezóně.

Před závěrem školního roku proběhla tradiční volba Osobnosti Hogwarts a Slavnost založení, kdy si hrad připomínal své čtrnácté narozeniny. Než jsme se nadáli, byla tu další závěrečná slavnost, která definitivně ukončila školní rok Léto 2018 a ze které vám přineseme reportáž.

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *