Pokračování deníku jezevčice – 10. díl

| Vydáno:

Třetí ročník je v plném proudu. Co  všechno stíhá jezevčice a jak se jí daří? Zapsala si hodně předmětů. Nepřecenila své síly? Stíhá úkoly? Další díl deníku, další zážitky, a dokonce se dočtete, jak malá žlutá holka začala trochu sportovat. Jak to dopadlo, se dozvíte, když otočíte stránku, kde na vás čeká spousta zábavy a úsměvných chvil.

Statistika zkoušek NKÚ a CKÚ Léto 2021

| Vydáno:

Na dveře nám klepe sice květen, ale venku to pořád vypadá jako v prosinci. Možná i to mohlo být výhodou pro ty, kteří se rozhodli zapsat si letos zkoušku CKÚ nebo NKÚ. Počasí ven rozhodně nelákalo, a tak si jeden krátil chvíle s čajem třeba právě u psaní. Termínem pro odevzdání byl totiž poslední dubnový víkend. A kteří odvážlivci to jsou letos?

Magická zákoutí česká

| Vydáno:

Naše milá, malá kotlinka je plná zajímavých věcí, které stojí za to vidět. Téměř na každém kopci narazíte na nějaký hrad nebo jeho zříceninu. Napadlo vás někdy zeptat se, kdo tam dřív žil? Co se tam dělo? Jaká je jeho historie? V rámci série článků Magická zákoutí se po některých z nich podíváme a uvidíme, co objevíme!

Velikonoční famfrpál

| Vydáno:

Milí čtenáři, víte, občas se může stát něco opravdu neočekávaného. Asi si právě říkáte, že možná i vám se někdy něco takového stalo. Například si nedokoupíte letax, a tak musíte jít pěšky. Nebo zapomenete hůlku cestou do práce, takže všechny věci musíte dělat jako mudla ručně, nebo nedej Merlin vůbec… Anebo se vám taky může přihodit to, že se z famfrpálového tréninku stane přípravný velikonoční kurz. Jak je to možné?

Barvení vajec trochu jinak

| Vydáno:

Zimní radovánky nám dávno skončily a máme tady jaro. Rozkvétají kytičky, létají včeličky a všechno se probouzí k životu. S jarem přišel i jeden svátek – Velikonoce! Pletou se pomlázky, chystají se vědra s vodou, barví se vajíčka a kopa dalších věcí. Dnes však přijde řeč na zmíněné barvení vajec.