„O pár let později jsem své záliby v bodohrotičství trochu litovala,“ připouští nebelvírská legenda Jane Mooren

| Vydáno:

Po svém návratu ze země ledové jsem toužila popovídat si s někým, s kým bych mohla zavzpomínat na staré časy. Napadla mě Jane Mooren, ve své době nejaktivnější červená studentka, která se dnes na hradě objevuje už spíše sporadicky. Bála jsem se, že i proto mi mou žádost třeba hodí na hlavu. Jane chvíli váhala, nakonec ale svolila pod podmínkou, že se nebudu ptát na současné hradní dění, které – jak sama přiznala – už příliš nesleduje. Věřím, že její zcela unikátní upřímná zpověď o působení na Hogwarts (okořeněná léty odstupu) potěší nejen ty, kteří pamatují aktivní léta této lvice, ale bude čtivá i pro mladší aktivní obyvatele hradu.

Rozběháme hrad?

| Vydáno:

Sportem ku zdraví? Někdo souhlasí, jiný ne. Ale co dokáže s naším hradním obyvatelstvem jedna taková běhací soutěž, to jste asi nečekali. Kolik jsme naběhali celkem kilometrů? Kolik studentů běželo? Zúčastnili se běhu i profesoři? A budeme ještě běhat? To a ještě více se dozvíte v našem článku o tom, kolik radosti a zdraví prospěšného sportování přinese jedna malá výzva.

Pokračování deníku jezevčice – 9. díl

| Vydáno:

A jízda pokračuje. Třetí ročník v plném proudu, nové předměty a soubojový klub. Fantastický zážitek z Udílení novinářských cen, slzy dojetí a slzy radosti. Jezevčice bojuje, nadšeně si užívá každé maličkosti a nezdolá ji ani častý pobyt na ošetřovně. Valentýn, bolesti bříška z čokolády a spousty dalších zážitků čekají na vaše přečtení.

Veronica Narcissa Williamsová: „Ze dne na den jsem se stala KŘ“

| Vydáno:

Držitelka Řádu kouzelného pera, kolejní ředitelka Zmijozelu nebo členka Jojo víl. Pod těmito pojmy si můžeme představit Veronicu Narcissu Williamsovou. V roce 2018 úspěšně složila zkoušku OVCE z Čarostavitelství, dostala Řád Salazara Zmijozela a v roce 2020 byla členkou vítězného týmu Bradavické čtyřky. Další rok už jsme ji mohli vidět ve fialovém.

Kolejní funkcionáři pro Léto 2021

| Vydáno:
Školní rok Léto 2021 na přelomu ledna a února po krátkých prázdninách začal psát svůj příběh. Během nich se zraky obyvatel hradu upíraly do správy školy – vymění kolejní ředitelé funkcionáře? A pokud ano, kdo se se svým postem rozloučí a kdo dostane šanci zazářit a zapsat se do dějin koleje i hradu?

Keša z Borové: „Řekla jsem si, že je asi čas posunout se dál.“

| Vydáno:

Každoročně se rozšíří profesorský sbor o nějakého toho nového mladého kolegu. Letos vyhrála konkurz dlouholetá zmijozelská studentka Keša z Borové. Začátků se nezalekla a nejenže má dvě třídy svého vlastního předmětu, vzala si na triko i dva ročníky dlouhodobě vyučovaného Kouzelnického zeměpisu. Co dalšího zajímavého nám o sobě madam Keša prozradila?