Hogwarts a jeho letité poklady

| Vydáno:

Na Hogwarts máme opravdu hodně možností, kterak se obléknout. A pořád máme málo! Sotva ukořistíme jedny šaty, chceme další… tak ukořistíme ještě patery, možná desatery a vlastně ani tahle sukně není špatná, kalhoty se taky hodí a podívejme se na ten krásný klobouček…

KouzlOscar 2021

| Vydáno:

Posledních pár dnů se na hradě nemluví o ničem jiném než o blížících se divadelních představeních v rámci celohradní soutěže KouzlOscar. Ve Velké síni se staví pódium, na Příčné ulici se objevila divadelní kolekce a můžeme spatřit skupinky nejrůznějších studentů, jak ve volných chvílích šijí kostýmy. Pojďme se společně podívat na to, které herce vybraly jednotlivé koleje jako své reprezentanty.

Komu není rady, tomu ani běh nepomůže

| Vydáno:

Že je sportování přínosné pro zdraví kouzelníků? Přinášíme důkaz, že nikoli! Madam Elat a její soutěž Rozběháme hrad odvařila nejednoho studenta. Na hradě se neběhá, nesportuje! Došlo na slova studentky Petromily, která si v koutě masíruje bolavá kolena a přináší další sportovně nesportovní report. Čtěte dál a dozvíte se, jak se malovalo a běhalo.

Oblíbenost oblečení aneb šaty dělají kouzelníka

| Vydáno:

Lidé jsou různí. Kouzelníci také. Nic nového pod sluncem. Právě ta rozdílnost nás dělá jedinečnými. Různé povahové rysy, různá nátura, různé úsměvy, podoba, nejrůznější vlastnosti. To vše dohromady tvoří každého z nás. S vetknutou magií, s touhou být co nejlepším kouzelníkem. Ale kromě této vnitřní části máme ještě zevní schránku. A tu jsme se rozhodly prozkoumat. Jaké oblečení je oblíbené, co na hradě rádi nosíme a jak moc nám záleží na tom, co máme na sobě? Pohodlně se usaďte a pojďte si přečíst něco o módě.

Gita Hrdličková: „Největší slabinou hradu je jeho návykovost“

| Vydáno:

Za celou existenci hradu jím prošlo mnoho osobností. Některé zde působily a odnesl je čas, jiné jsou aktivní. Pak jsou tu osobnosti, jejichž nejaktivnější léta jsou minulostí, ale stále se na hradě ukazují. Osobnost, kterou jsem si vybrala dnes, na chodbách už příliš často nepotkáme, přesto stále publikuje v Denním věštci. Už celých 15 let! Na mé zvídavé otázky odpovídala Gita Hrdličková.