Letem kulturním čarosvětem III. – Londýnské neštěstí!

| Vydáno:
Vítám všechny kulturychtivé. Opět jsem zpět a přináším další zprávy z kulturního čarosvěta. Jistě jste zaznamenali, že byl Hallowen. Alespoň doufám, že ano, protože halloweenský speciál Denního věštce snad přehlédnout nešel! A kam jsem se tedy podívala o halloweenském čase? Tentokrát jsem nemusela ani tak daleko… ale to si přečtěte sami.

Zjistěte svou budoucnost!

| Vydáno:
Jsme za půlkou školního roku a někomu možná docházejí síly. Budou Vánoce a s nimi jistě i spousta otázek. Teď je ta pravá chvíle na to, abyste zjistili, co vás čeká a nemine! Další z našich předních věštců tu je pro vás a vy tak máte jedinečnou příležitost na zjištění své budoucnosti!

Statistika zkoušek – Zima 2018

| Vydáno:
Není žádným překvapením, že i tento rok došlo na možnost se zapisovat k různým zkouškám. V letošním roce jich bylo vypsáno celkem 132, a to jak těch postupových, tak těch nástavbových. Pojďte se s námi podívat, které zkoušky byly vypsány, jak hojně si zapisovaly jednotlivé koleje a případně i profesoři. A víte, které předměty se řadí mezi nejvíce žádané a kteří fialoví mezi nejvytíženější? My ano!

Jak vychovat šampióna?

| Vydáno:
Na našem hradě se čím dál víc rozšiřuje chov mazlíčků. Ať už krys nebo žabek, které jsou dostupné i nejmladším studentům, nebo zvířátek trochu náročnějších, jako jsou žabky exotické, hafoni nebo dokonce závodní šneci. Čas od času se na našem hradě objeví mazlíček, který se stane šampionem v některé disciplíně. Anebo rovnou ve všech třech! Co je k tomu třeba? Talent? Píle? Trpělivost? To jsem zjišťovala u samotných majitelů našich hradních zvířecích šampionů.

Listopadové luštění

| Vydáno:
Milí naši čtenáři,
listopad už se překuluje přes svou půli a na četných místech lze spatřit holé větve stromů, jak hrozí mrakům ženoucím se po nebi. Přestože většina listí už opadala, jehličky na smrku či modřínu se stále hrdě zelenají. Vyznáte se v takových stromech, porazili byste ve znalosti jejich názvů zkušené herbomágy? O tom se přesvědčíme při listopadovém luštění!

Poznávání kmenů

| Vydáno:
Dnes se vydáme za Masaji. Masaje určitě znáte, jsou to takoví ti dlouháni, ale možná nevíte, že jsou to i kouzelníci. Vydáme se za nimi do Afriky a uvidíme, jak si žijí, a s pár z nich si i popovídáme. Zjistíme informace o šamanských kouzelnících a poznáme jejich umění.

Velký návrat: John Werewolf

| Vydáno:
Jak běží léta, prochází hradní branou desítky, možná i stovky čarodějů a čarodějek. Někdo zmizí tak rychle, že jeho existence na hradě zůstane nepovšimnuta, jiní svou usilovnou a kreativní prací zanechávají svůj nesmazatelný otisk  více či méně výrazný. A mezi nimi pak jsou ještě tací, jejichž odkaz zůstává tak významný, že bez ohledu na to, jestli jsou přítomni či ne, jejich jméno stále zní. John Werewolf, jeden z nejvýraznějších stavitelů našeho hradu, legendární kolejní ředitel Roweniny koleje, se vrací…