Vzpomínáme: Halloween na Hogwarts v průběhu let

| Vydáno:
Letos na našem hradě slavíme 14. Halloween. Za ty roky se prostřídala spousta strašidelných kolekcí, vydlabala spousta hrůzostrašných dýní a zajisté se mnoho z nás bálo u strašidelného povídání. Jedno je ale jasné, Halloween patří mezi hradními zdmi společně s Vánocemi k nejoblíbenějšímu období. Proč? Myslím, že na to si musíte odpovědět sami, ale pojďte si společně s redakcí Denního věštce připomenout, co se během let dělo v tento strašidelný den na našem hradě.

Halloweenský hlavolam – vyhodnocení

| Vydáno:
Věřte, nevěřte, když jsme spustili kratochvilný halloweenský hlavolam o pátku třináctého, domnívali jsme se, že jen ti odvážní se do boje s hříčkou pustí a že jen ti přešťastní se dožijí vyhodnocení soutěže. Jak jen jsme byli překvapeni, když se zúčastnilo dokonce hned 14 pokušitelů a všichni došli ve zdraví a v nadšení až do sovinců, aby nám svá řešení odeslali! A co se pod kloboukem záškodnické dýně vlastně schovávalo? Pohleďte sami!

Bez kostýmu ani ránu!

| Vydáno:
Půlnočním frontám na Příčné ulici z přelomu 30. a 31. by se málokdo divil. Každoroční otevření podniku U Veselé dýně, která umožňuje nákup exkluzivního tematického zboží, je událost plná strachu, napětí, křiku a pláče. A není divu, vždyť je Halloween! Den, kdy ženy mohou vyjít ven nečesané a nenamalované a ještě sklidí obdiv, jak perfektní masku mají. Pánové mohou strašit své spolužačky bez hrozby, že za to dostanou školní trest (až na případy, kdy omylem vyděsí profesorku Olson v domnění, že je doposud zmijozelskou primuskou). Letošní rok je ale něčím ozvláštněný! Podnik U Veselé dýně umožňuje pronájem kostýmů, který si za symbolický 1 srpec může pronajmout každý. Pojďme se podívat na to, jak to obyvatelům hradu v kostýmech slušelo!

Ďábelský rozhovor

| Vydáno:
Znáte Prasinky? A znáte Ďáblovu jámu? A Ďábla samotného… taky znáte? Ne? Tak teď máte jedinečnou příležitost ho poznat! Vypravila jsem se za ním, abych zjistila ty nejčerstvější drby ohledně blížícího se svátku – Halloweenu. A bude to ďábelské!

Halloweenská hostina aneb na čem byste si (ne)pochutnali!

| Vydáno:
Vítám zde všechny čtenáře, ale dnes především ty, co stejně jako já milují Halloween. A taky jídlo. To je podle mě totiž jedna z nejlepších kombinací, co kdy byla vymyšlena. Kombinace svátku a jídla. Prostě TOP! A protože Halloween je spojen se strašidly, strachem i nechutnostmi, tak vám mohu slíbit, že tento článek bude pořádně výživný!

Ach, ta inzerce!

| Vydáno:
Znáte to! Čekáte na soupeře v Siláckém ringu, a tak se jen tak procházíte Prasinkami, abyste zabili trochu času. U Žluté tlapy už jste udělali vše, co jste odpracovat mohli, Rosmerta vám U Tří košťat už nic dalšího na sekyru nenalije, a do Malé herny U Čmouda raději nějakou dobu nepláchnete, když máte od karetní hry Černý Petr obličej plný monoklů. A tak nezbývá nic jiného, než se posadit k Chytrákovi a přečíst si, kdo se čeho potřebuje zbavit a naopak kdo co urgentně shání. Četba některých inzerátů mě však natolik zaujala, až jsem se rozhodl podělit se o některé z nich se čtenáři Denního věštce. Nastává pouze jedna otázka, a sice: „Co tím autor myslel?“

OVCE – Oblíbenost předmětů v historii

| Vydáno:
Zkoušky OVCE může skládat každý student 7. ročníku a každý rok se najde alespoň jeden odvážlivec, který svou zkoušku dospělosti složí. Zamýšleli jste se však někdy nad tím, jaké předměty jsou voleny nejčastěji? A že některé oblíbené zvoleny ještě nikdy nebyly? Pojďme se teď společně podívat na to, jaké předměty si volily generace před námi.

Zápis z konkláve 2017

| Vydáno:
I letos se během letního semináře v Honorově konalo konkláve, na kterém dostali účastníci možnost položit vedení hradu své dotazy, návrhy na zlepšení a připomínky. Na následujících řádcích si můžete přečíst o tom, co se letos řešilo a jak vedení odpovídalo na položené dotazy.

Přehled složených zkoušek KOZA

| Vydáno:
Prestižní zkouška KOZA se na naší škole těší největší důležitosti. Absolvovali ji totiž jen ti nejlepší z těch, co na hradě straší nejdéle; aby se k ní člověk mohl přihlásit, musí aktivně studovat či profesorovat nejméně čtrnáct školních let. Pojďme si společně připomenout prvopočátky zkoušky, ty, kteří zkoušku už mají více či méně úspěšně za sebou a zjistit, u kterých profesorů a ze kterých předmětů se KOZA nejvíce skládá.