Návrhářská horečka opět zaútočila!

| Vydáno:
Už dlouho nikdo nepřidával žádné návrhářské články, kde se návrhář chlubí svými výtvory a snaží se přimět čtenáře koupit si jejich modely. Do nedávna jsme ji mohli považovat za mrtvou, dokud k nám nepřišla slečna Wenai a nezačala zveřejňovat své návrhy. Čtenáře a redaktory Hadího krále chytla znova touha a ambice šít a podplácet správce Příčné ulice, aby jejich modely zveřejnili dříve než těch ostatních. Někteří šli naopak trochu jinou cestou a začali učit nezkušené držet jehlu a nit v ruce. Ano, mluvím o našem bývalém zmijozelském pokladníkovi Zpytlehněvovi, který jako znovuzrozený s chutí učit nováčky zaučil i zmijozelskou šéfredaktorku, která podlehla nátlaku svého hadonoše a začala též navrhovat. A věřte, nevěřte, začalo ji to bavit!

Ve dvou se to lépe táhne

| Vydáno:
Již je to nějaký čas, co byla vypsána a ukončena soutěž „Ve dvou se to lépe táhne“, která ve Velké síni způsobila menší rozruch, nebo spíše oživení, a z některých studentů a studentek se stali horečnatí dohazovači. Navzdory tomu, kdy nadšení v síni bylo veliké, konečný výsledek příspěvků byl vcelku žalostný. Jak to tedy vše nakonec dopadlo?

Název článku? Nemám tucha!

| Vydáno:
Krátce po zveřejnění článku „Návrhářské začátky“ od talentované havraspárské návrhářky Isabell Tenebris přiběhl k nám do redakce celý uřícený Zpytlehněv Zďáblíkov a nesrozumitelně něco křičel. Když se nám podařilo ho uklidnit natolik, že byl schopen souvislého slova, podařilo se nám z něj vypáčit, že se prý modrou návrhářkou cítí zahanben. S sebou také přinesl hromadu vlastních návrhů a trval na tom, abychom je nafotili a také otiskli.

Návrhářské začátky

| Vydáno:
Už v prvním ročníku jsem si říkala, že jednou musím zkusit něco navrhnout. Na počítači se mi do toho ale nějak nechtělo a tablet jsem v té době nevlastnila. Teď už je ale vše jinak, protože tablet mám a sem tam i nějaký volný čas, kdy se můžu návrhům věnovat.

Letní věštecká soutěž – 4. kolo a vyhlášení 2. kola

| Vydáno:
Vážení a milí čtenáři,
dalších pár dní uteklo a máme před sebou zadání dalšího, tentokrát čtvrtého kola. Konečně se nebude malovat ani trošičku, takže účastníci, kteří se tímto talentem zdají být indisponovaní, mohou jásat! Zároveň se dozvíme tři nejlepší vypracování kola druhého. Pojďme tedy honem na to!

Závěrečná slavnost Léta 2019

| Vydáno:
Závěrečná slavnost roku Léto 2019 se konala 28. června 2019 od 19 hodin ve Velké síni. Zaznělo na ní mnoho poděkování, uděleno bylo hned několik řádů, někteří se se svými funkcemi také symbolicky rozloučili. Večer plný magie završil další z letních semestrů na naší škole. Pojďme si jej připomenout.

Historie bodů

| Vydáno:
Skončil další školní rok, na naší škole jubilejní třicátý. Jedna z kolejí se nepřehoupla přes deset tisíc bodů, jiná získala tisíců více než půl sta. Jde o nějaké výjimečné výsledky?

Letní věštecká soutěž – 2. kolo

| Vydáno:
Mnoho z vás odjíždí na prázdniny, fialové osazenstvo si bere zaslouženou dovolenou, ale… ale i přesto zde zůstává mnoho obyvatel hradu a okolí, kteří se nikam nechystají a jen tiše čekají, zda jim sova nepřinese čumkartu od přátel z dalekých i nedalekých cest. A právě pro tyto čekající duše připravil Denní věštec celoletní hru plnou nejrůznějších kreativních úkolů.