Hekatea Centaurix: „OH mi změnila život!“

| Vydáno:
Kdo by neznal talentovanou, usměvavou a milou Hekateu Centaurix, která o sobě tvrdí, že není ničím zajímavá? My ale víme, že to není tak úplně pravda, a nejen proto jsme ji poprosili o rozhovor pro naše noviny. Je zajímavá, ale také je to letošní Osobnost Hogwarts a také nová posila profesorského sboru. To už stojí za zpověď.

O postu primuse s Tessou di Maristellou

| Vydáno:
Mezi studenty je mnoho těch, kteří v koleji pracují nad rámec svých povinností. Jen čtyři z nich se však mohou pyšnit zlatým odznakem primuse, jenž jim zajišťuje nejvyšší možné studentské postavení a spoustu práce navíc. V Nebelvíru je jeho současnou držitelkou Tessa di Maristella.

Předměty jako předmět článku

| Vydáno:
Vzdělání říká každému něco jiného. Někomu třeba vůbec nic. Existují však i lidé, kteří z nějakého důvodu považují vzdělání za svou absolutní prioritu. Každý rok utratí celé jmění za zápis do předmětů místo toho, aby na soutěžích vydělávali jako každý normální člověk, žádají o body namísto srpců, a jelikož už nemají peníze, během roku se výrazným způsobem zadlužují kvůli seminářům.

O postu primuse s Freddym Reddym

| Vydáno:
Mezi studenty je mnoho těch, kteří v koleji pracují nad rámec svých povinností. Jen čtyři z nich se však mohou pyšnit zlatým odznakem primuse, jenž jim zajišťuje nejvyšší možné studentské postavení a spoustu práce navíc. V Mrzimoru je jeho současným držitelem Freddy Reddy.

O postu primuse s Lessien Posie

| Vydáno:
Mezi studenty je mnoho těch, kteří v koleji pracují nad rámec svých povinností. Jen čtyři z nich se však mohou pyšnit zlatým odznakem primuse, jenž jim zajišťuje nejvyšší možné studentské postavení a spoustu práce navíc. V Havraspáru je jeho současnou držitelkou Lessien Posie.

Letní věštecká soutěž: 9. kolo a vyhlášení 7. kola

| Vydáno:
Vážení a milí čtenáři a pravidelní účastníci Letní věštecké soutěže,
je to tady! Poslední kolo soutěže. Zdá se, že nám léto uteklo rychleji, než jsme chtěli, že? – trochu smutně se usměje – Všichni jste určitě nedočkaví, k čemu budete potřebovat hobliny a odřezky z pastelek či tužek, viďte? A také zvědaví, jak dopadlo další kolo. Pojďme se tedy na to vše podívat.

Modrá na hrad

| Vydáno:
Nebojte! Nevybízím havraspárské spolužáky k demonstraci ve Velké síni. Modrá barva, kterou tu chci zmínit, nemá s kolejní příslušností nic společného. Teoreticky by tahle modrá barva mohla spojovat všechny koleje. A o čem bude tedy řeč? Představte si, že o chovu žab!

O postu primuse s Androu Tigers

| Vydáno:
Mezi studenty je mnoho těch, kteří v koleji pracují nad rámec svých povinností. Jen čtyři z nich se však mohou pyšnit zlatým odznakem primuse, jenž jim zajišťuje nejvyšší možné studentské postavení a spoustu práce navíc. Ve Zmijozelu je jeho současnou držitelkou Andra Tigers.

Oznámení o přesunutí Návrhářského koutku

| Vydáno:
Vážení čtenáři Denního věštce, hradní obyvatelstvo, Zmijozelští, Nebelvírští, Havraspárští, Mrzimorští, profesorský sbore, duchové, Nejvyšší, nejnižší, nováčci, redaktoři a jiné podivné bradavické existence… Dnes dochází na naší škole k situaci, která je v historii hradních periodik zcela nevídaná, totiž k přesunu projektu z jednoho časopisu do druhého. Jedná se o rubriku „Návrhářský koutek“, jež vznikla v Hadím králi v srpnu minulého roku. Tato rubrika již nebude nadále vycházet ve zmijozelském kolejním časopise, ale bude kompletně přesunuta pod křídla Denního věštce i se všemi svými starými články.

Martin Javor podruhé knihovníkem

| Vydáno:
Je tomu pár týdnů, kdy oddělení knihovny získalo nového vedoucího pracovníka. Martin Javor již jednou funkci zastával, a tak mne zajímala nejen jeho knihovnická budoucnost, ale také minulost. Co vše mi prozradil o svých plánech se dozvíte v následujícím rozhovoru, který byl proložen několika máslovými ležáky.

Oliver McCollin: „Opuštění funkce kolejního ředitele bylo hořkosladké.“

| Vydáno:
V průběhu celého léta hrad prochází změnami na důležitých postech ve vedení školy. Jednu z nejdůležitějších pozic obsadil profesor Oliver McCollin, který se před několika dny stal novým inspektorem výuky. Krátce po dosazení do této funkce opustil pozici kolejního ředitele Nebelvíru. Profesor nepochybně čelil žádostem o rozhovor mnoha redaktorů, pro Denní věštec jsem ho ale vybojovala nakonec já. Mohla jsem si tak s ním popovídat nejen o odchodu z Nebelvíru a inspektorských vizích, ale potrápila jsem ho také několika otázkami na ne vždy příkladnou profesorskou minulost. Zajímá vás zpověď Olivera McCollina? Tak čtěte s námi…