Uzavření Žluté tlapy

| Vydáno:
Jistě jste si stačili všimnout, že se Žlutá tlapa zavřela. Ale proč se Žlutá tlapa po tolika letech zavřela? A jak to ovlivní peněženky studentů? Na tyto otázky nám odpověděl nejen sám pan ředitel, ale také mnoho zdejších studentů. Tak neváhejte a čtěte, co pro vás Denní věštec byl schopen zjistit.

Z deníčku křivd: Případ nevinného koštěte

| Vydáno:
Žijeme ve světě plném křivd, útlaku a nespravedlnosti. Je pak smutnou ironií, že se tyto nepravosti dějí ze všeho nejvíce lidem, kteří si to ani trochu nezaslouží. Dobráci, slušňáci a obecně ti hodní, bezúhonní, milí, nesobečtí, skromní a obětaví lidé, kteří všem nezištně pomáhají a ochotně by se pro ostatní rozdali, jsou utlačováni po celém světě. A jelikož mezi tyto lidi patřím, jsem i já vystaven nehorázné šikaně, nespravedlnosti a útlaku.

Potterfest 2019

| Vydáno:
Dne 7. září proběhl v Praze nejkouzelnější den v roce. Už od brzkých ranních hodin se začali kouzelníci a čarodějky ze širokého i blízkého okolí sjíždět do Prahy, konkrétně pak do Národního domu na Vinohradech, aby společně prožili den plný čar a kouzel. Chcete vědět, co všechno bylo na programu? O co jste přišli? Kdo byli pozvaní hosté? Pak čtěte dále.

První termín v trapu

| Vydáno:
Zápis do výuky máme zdárně za sebou. Studenti se už popasovali s prvními úkoly a někteří z nich stihli vypracovat i pár soutěží. Zajímá vás, která kolej má v tuto chvíli zapsáno nejvíce předmětů? Kde jsou nejjalovější nováčci a kdo to zatím nejvíc rozjel? Tak se pojďte s námi mrknout na první letošní statistiku ze světa bodování…

Soubojový klub očima staronových třeťáků

| Vydáno:
Každým rokem se do Soubojového klubu pouští noví třeťáci a každým rokem se množství získaných zkušeností liší podle aktivity. Předchozí rok (Léto 2019) byl považován za jeden ze silnějších ročníků, kdy se před dveřmi Soubojového klubu třeťáci jen mačkali (především ti zmijozelští). Jak si vedli letos? To se dozvíte v tomto článku!

Mudlovské pohádky očima kouzelníka: Červená Karkulka

| Vydáno:
Po vydání posledního dílu pohádek se na mou osobu snesla nebývalá vlna kritiky. Čtenáři Denního věštce posílali hromadné sovy, sepisovali petice, kolemjdoucí na hradních chodbách po mně vrhali nehezké pohledy, v kuchyni po mně vrhali zbytky jídla a šéfredaktorka Denního věštce byla přímo zahlcena žádostmi o to, aby další mé články již nebyly publikovány. Stížnosti upozorňovaly na fakt, že Denní věštec čte v hojné míře i kouzelnická mládež, a proto není vhodné nechávat v tomto plátku publikovat někoho, kdo mládež svými články traumatizuje. Vyprávění pohádek, jejichž hlavním obsahem je týrání dětí, prý ani v nejmenším není vhodné. Po zvážení všech připomínek a stížností jsem chtě nechtě musel uznat, že tentokrát mají čtenáři pravdu a že požadavek, aby pohádky byly příště mírnější a veselejší, je zcela na místě.
Pojďme si tedy dnes povědět pohádku o týrání zvířat!

Školní tresty v průběhu věků

| Vydáno:
Školní tresty – nástroj spravedlnosti nebo novodobá zábava? Když už profesorům dojde se zlobivými studenty trpělivost, naskýtá se jim jedinečná příležitost udělit těmto darebákům školní trest. Studenti by se následně měli nad svým prohřeškem pořádně zamyslet, zpytovat svědomí a uvědomit si, že takové chování je nepřípustné. Jak se to má s tresty v dnešní době? Jsou stále nástrojem spravedlnosti? Čtěte a dozvíte se vše, co jste chtěli vědět!

Úvodní promo: Kdo přežije Hog?

| Vydáno:
Přemýšleli jste někdy, jaké je to ztroskotat na pustém ostrově a živořit několik měsíců jako trosečník? Chtěli byste takovou zkušenost zažít na vlastní pěst a vyzkoušet si nemilosrdný boj nejen s přírodou, ale i s dalšími spolutrosečníky, kteří vám rozhodně nedají nic zadarmo? Pokud máte rádi výzvy a nezaleknete psychicky ani fyzicky náročných úkolů, potom je letošní celohradní soutěž pro vás jako stvořená! Představujeme vám… Kdo přežije Hog?