1000 a 1 způsob, jak všichni porušujeme školní řád

| Vydáno:

Kdy naposledy jste četli školní řád? Dobře, zeptám se jinak – četli jste někdy školní řád? Nebo jste na něj narazili jen omylem, když vás schody velice vtipně odmítly dovést do Velké síně? Pokud je vaše odpověď ne, bude vás zajímat tento článek. Já jsem totiž školní řád přečetla i za vás a zjistila jsem při tom nemálo zajímavých věcí…

Rozhovor s Madam Hekateou aneb Jak se zvířátkům malují nožky

| Vydáno:

Vox Scholaris či Picatrixův řád. Řádů je nepřeberné množství. Mnoho kouzelníků si je zaslouží. Avšak nejen řády svědčí o oblíbenosti. Ta se skrývá jinde. Uvnitř člověka. V jeho laskavosti a empatii. V jeho vlastnostech a všímání si druhých. A právě těmito řády se pyšní madam Hekatea Centaurix. S radostí a bez váhání nám věnovala rozhovor. Tajemná a skromná žena s vlídným úsměvem se rozpovídala a nyní se můžete potěšit i vy příjemným počtením.

Nerys Heliabel Ghostfieldová: „Já a šéfredaktorka DV? U Merlinova vousu, to ne!“

| Vydáno:

Nerys Heliabel Ghostfieldová, čerstvá držitelka Vox Scholaris, prestižního řádu profesorů, loňská vítězka UNC v kategorii Neviditelná tvář roku, držitelka Řádu ostrého brka, ale také neuvěřitelně milá a hodná osůbka, která se již nějaký ten pátek pohybuje po chodbách našeho hradu. Paní profesorka, která je známá svými poutavými výklady, ale také hodnoceními, jež jsou delší než samotná vypracování úkolů, je stejně tak neohroženou lví duší. I pro Denního věštce je slečna Nerys nepostradatelnou a neodmyslitelnou součástí redakce. Jak se právě ona dívá na vše, co na hradě dokázala, jak ji baví profesorování a co by změnila?

Statistika zkoušek OVCE a KOZA Zima 2021

| Vydáno:

Už jste měli možnost počíst si v Denním věštci, kdo se v uplynulém  roce rozhodl skládat zkoušky NKÚ nebo CKÚ, dnes jsem si, pro úplnost, vzala na paškál zkoušky trošku možná obtížnější a výjimečnější – za život na hradě můžete složit jen jednu a součástí je mimo jiné i zkouška ústní. Snahu takových šikovných kouzelníků je třeba vyzdvihnout a složení této zkoušky patřičně oslavit. A o kterých z nás je tady vlastně řeč?

Salon Stříbrná NiT doslova na roztrhání

| Vydáno:

Každá nová a jedinečná kolekce madam Niam se setkává s úspěchem a ohlasem. Důkazem jsou naprosto vyprodané regály Salonu Stříbrná NiT, a to ve velmi krátké době. Tady prostě platí, kdo zaváhá, nekupuje. A že poslední rok bylo nač se dívat! Pojďme se tedy ohlédnout za kolekcemi, připomenout si nákupní bláznění a čeká vás také milý rozhovor.

Snaživec roku Newika Shelley Lovecraft: „Meze mám, a těmi je mudlovský svět.“

| Vydáno:

Dívka, která již zvládla přepsat historii a překonat rekord v počtu nasbíraných bodů, se po roce odpočinku letos vrátila zpátky na vrchol bodovacího žebříčku. Nebelvírská prefektka a studentka třetího ročníku zvládla za tu krátkou dobu na hradě více než většina z nás za svůj celý pobyt. Vzor všech pracantů, sen všech lenochů. Dnes vám přinášíme rozhovor s na hradě poměrně již známým jménem, a to s Newikou Shelley Lovecraft, které se letos podařilo nabírat krásných a neuvěřitelných 10 890 bodů!