Dovolená s CAPartem : Athény – Řecko

| Vydáno:

Cestovní Agentura PART každoročně přináší nespočet zajímavých zájezdů, které nás kouzelníky mají provést po cizokrajných i domovských místech. Denní věštec se rozhodl přinést exkluzivní zážitky z těchto dovolených a ukázat tak obyvatelům našeho hradu, že se investice do profesionálně řízené dovolené vyplatí!

Krátká rekapitulace 4. úkolu

| Vydáno:
Na zveřejnění posledního úkolu čekal napjatě celý hrad. A počkat si musel až na závěrečnou slavnost, kde bylo nejprve odtajněno umístění jednotlivých týmů, teprve potom se diváci mohli podívat na jednotlivá vypracování a rozdělení kostiček. Jak tedy celé klání dopadlo? A jak soutěžní týmy pojaly Zmijozel?

Jaká je Osobnost Hogwarts roku 2020?

| Vydáno:

Marguerita Laux, zmijozelská dušice, která vyhrála Osobnost Hogwarts 2020. Její život před smrtí jako by zapomenul čas, jak už to u duchů bývá. Denní věštec přináší exkluzivní příběh průhledné dívky, která jako první duší existence tuto prestižní cenu, udílenou na našem hradě každý kalendářní rok, vyhrála.

Niane z Libelusie: „Neumím si představit, že bych neučila.“

| Vydáno:
Profesorka, šéfredaktorka Denního věštce, ale také zakladatelka ocenění Udílení novinářských cen. To vše se v minulosti vázalo k proslulé Niane z Libelusie. Po velmi skvělé kariéře si ji však zavolali mudlové a ona musela na téměř rok opustit hrad. Nyní je zpět! Jaký byl její návrat, co ho provázelo a jaké plány se madam honí v hlavě? O tom, ale i mnohém dalším, jsem si s ní měla možnost popovídat.

Rozhovor s nebelvírským B4 týmem

| Vydáno:
Když jsem vymýšlela otázky pro červený B4 tým, nepřišlo mi, že jsem se nějak rozjela. Když jsem pak ale holkám otázky rozeslala, došlo mi, na kolik věcí jsem se jich vlastně zeptala, zkrátka mě toho hodně zajímalo. Než se mi všechny odpovědi vrátily, trvalo to nějakou chvíli, což je více než pochopitelné… Každopádně je mi velkou ctí konečně představit tento vyčerpávající (čtyř)rozhovor i veřejnosti. Takže se pohodlně usaďte a pojďte se seznámit s pocity, dojmy a názory milých červených slečen.

Rozmazlujeme dostatečně svá zvířátka?

| Vydáno:
V minulém díle jsme zjistili, že zvířecí mazlíček je oblíbený kamarád téměř všech kouzelníků. Většina kouzelníků jej zde na hradě vlastní. Nyní mne však zajímalo, kolik času jim majitelé věnují a zda péči o ně vnímají pouze jako povinnost, a nebo je to stále baví a péče jim dělá potěšení. Hledali jsme a také jsme našli nejčastější problémy a starosti chovatelů. Mít zvířecího kamaráda je nejen radost, ale také velká zodpovědnost.

Den založení aneb šestnáctý rok oslav

| Vydáno:
Založení hradu, událost, bez které byste tyto řádky asi nečetli, nestáli na nádvoří našeho hradu a ani neměli možnost studovat pod tak úžasným profesorským sborem. Každoročně si ji připomínáme buď rozsáhlou večerní slavností nebo jinou akcí. Jednoduše řečeno, v Den založení je na hradě rušno a není nouze o melancholické tváře straších profesorů i studentů, kteří u této události byli. Letos vedení hradu opět připravilo krásnou večerní slavnost, na kterou nikdo z nás nezapomene.

Přes překážky ke hvězdám – 3. díl

| Vydáno:
Pokračování příběhu studentky prvního ročníku mrzimorské koleje.
V dnešní kapitole se dočtete o další cestě a osudu jezevčí holky. První nejisté krůčky se pomalu stávají pevnějšími a jistějšími. Společně objevíme Komnatu nejvyšší potřeby, budeme se ztrácet ve spletitých chodbách hradu a zjistíte, proč jsem dostala školní trest. Zamyslíme se nad tím, proč odjet, anebo zůstat na hradě navždy.
Dobrodružství pokračuje!

Závěrečná slavnost Léto 2020

| Vydáno:

Zazvonil zvonec a školnímu roku Léto 2020 je konec. Přinesl nám toho zase rozhodně spoustu – poučili jsme se ze svých chyb, radovali ze svých výsledků nebo si našli nové kamarády. Zbývá jediné, tedy patřičně se s uplynulým rokem rozloučit a zase přivítat ten nový. Jak už je zvykem, zhodnocení celého roku proběhlo na Závěrečné slavnosti, která se konala letos 27. června od 18 hodin již tradičně ve Velké síni. A co všechno se dělo, zaznělo a bylo řečeno?

B4-konec

| Vydáno:

1. místo v Bradavické čtyřce obsadil Zmijozel s 620 kostkami. Na 2. místě spočinul Nebelvír s 560 kostkami a na 3. místě je Mrzimor s 548 kostkami. Gratulujme vítěznému týmu a skládáme hold všem účastníkům soutěže, předvedli jste skvělé výkony!