Tajemství Merlinova moře – 1. kolo

| Vydáno:
Milí čtenáři, pomalu nám začínají letní prázdniny a nepotrvá dlouho, než i do Prasinek dorazí C.A. Part. Jednou z jeho nabídek bývá i pohodová dovolená u Merlinova moře. Málokdo ale ví, že kromě poklidných pláží je Merlinovo moře protkané i řadou ostrovů, na nichž by pohodlí hledajícím turistům vstávaly vlasy na hlavě hrůzou. A právě na taková místa se budeme v našem letním putování soustředit. Jste zvědaví? Čtěte dále!

Shrnutí famfrpálové sezóny Léta 2020: Jak se s odchodem 13 hráčů do profesionální ligy vypořádají kolejní týmy?

| Vydáno:
Famfrpálová sezóna je za námi, pojďme se tedy podívat, co vše nám přinesla a koho z hráčů nám odnesla. Do profesionální ligy totiž letos odešlo až překvapivě moc hráčů. Kdo je nahradí? Kromě toho jsme rovněž byli svědkem zajímavého souboje o famfrpálový pohár, který v článku rozebereme také.

S Anseiolou Jasmis Rawenclav o minulosti i budoucnosti Hogwarts

| Vydáno:
Madam Ansí, známá také jako Upír našeho hradu, který jen horko těžko nepožírá studenty, ač by velice ráda. Specialistka na výuku psaní a poezie na našem hradě. Je tu od samého počátku. Od nejdávnější historie hradu. Je jeho součástí a jen těžko bychom si představili hrad bez této dobré duše. A právě proto, že je neodmyslitelnou součástí našeho společenství, jsem se jí v rámci oslav založení hradu zeptala na pár otázek…

Lilien Emity Meissed: „Chci teď být trochu sobec“

| Vydáno:
Právě skončil termín pro hodnocení posledního úkolu Bradavické čtyřky. To měly v rukou čtyři porotkyně, se třemi z nich jste se už mohli na stránkách Denního věštce potkat. Poslední, ale neméně důležitou, je Lilien Emity Meissed. Milá povinnost vyzpovídat ji připadla na mě. Sympatické profesorky jsem se ptala na problematiku hradních klání, zabrousily jsme ale také k jejímu odchodu z pozice kolejní ředitelky Havraspáru, novinařině a spoustě dalších témat. Tak na nic nečekejte a pojďte s námi číst.

Krátká rekapitulace 3. úkolu

| Vydáno:
Klání se již dávno přehouplo do druhé poloviny, a tak je čas se podívat na to, jak dopadlo třetí kolo. Kostky byly rozdány tak, že se dvě koleje nejenže umístily na prvním místě se svým zpracováním, ale dokonce i v celé soutěži před cílovou rovinkou. Které to jsou? A jak si soutěžící poradily s červenou kolejí?

Kde se kdo nachází na Pobertově plánku? Záhada záhadných míst snad konečně vyřešena!

| Vydáno:
Pobertův plánek vám snad nemusím dlouze představovat. Kdo viděl třetí díl Harryho Pottera, jistě ví, o čem je řeč. Kdo ne, měl by si doplnit znalosti. Na našem hradě se taktéž nachází, ale nemá k němu přístup jen jeden člověk, ale celá škola. Co však znamenají podivné názvy, co dané osoby dělají? Co se skrývá pod nápisem „má neviditelný plášť“ nebo „na cestě“? Zkusím vám poodhalit tajemství těchto i dalších názvů…

Mezinárodní den trpaslíků

| Vydáno:
Trpaslíci patří do života kouzelníků stejně jako domácí skřítci. A stejně tak, jako patří ke kouzelníkovi hůlka, mají i trpaslíci své důležité místo. A proto slaví svůj mezinárodní den. Říká se, že přinášejí štěstí a jsou symbolem pomocníků v zahradě. Objevují se v pohádkách, filmech, legendách, jsou hrdiny a dokonce se o nich i zpívá. Pojďme se o nich dozvědět něco víc.

Jak jsem spatřila mé milované Sudičky!

| Vydáno:

Sudičky, nejznámější kouzelnická kapela široko daleko. Všichni ji jistě znáte. Ten, kdo nikdy netančil na její hitovky, jako by nebyl. Kdo neměl vylepený plakát rockujícího frontmana ve svém pokoji, jako by nebyl kouzelníkem. A přiznejte se, chlapci, kolik z vás si nechalo narůst dlouhé vlasy, aby se alespoň na sekundu cítil jako zpěvák zmíněné kapely? Ano! Skupina Sudičky je celosvětově proslulá a já měla to štěstí, že jsem se dostala na jejich koncert!

Krutých 48 hodin bez kávy

| Vydáno:
Káva je snad nejčastěji skloňované slovo na hradě. Co ale udělá se školou nečekané oznámení o konci podávání kávy? Přežili všichni bez újmy na zdraví?
Káva je druhý nejčastěji prodávaný produkt na světě (po ropě). Tuto pochutinu konzumuje 80 % lidské populace. Závislost na kávě. Tři slova k zamyšlení. Je náš hrad prostoupen onou závislostí od sklepení až po věže, nebo není?