UNC 2017 – nominace ve čtenářských kategoriích

| Vydáno:
Práce redaktora není zrovna zlatý důl. Sem tam sice pár srpců za svou práci dostane, zbohatnout se na tom ale nedá. Proč to tedy děláme? Proč trávíme hodiny sběrem informací a zpracováváním viděného a slyšeného? Proč sedíme hodiny u svých pergamenů a psacích strojů, zatímco nás čím dál tím víc bolí záda a oči? Přece pro tu nejlepší redaktorskou výplatu – pro nadšení našeho čtenáře.
Milí čtenáři, dejte hlas těm, které rádi čtete!

O spolcích aneb poplatky nejsou všechno

| Vydáno:
I když jsem na hradě teprve půl roku, vím už jistě, že k našemu hradu patří i spolky. Momentálně jsou tři. Spolek literárních fanatiků pod vedením Zoraidy Boyer, spolek PETA: Lidé pro etické zacházení se zvířaty pod vedením Hannabell Cavanaugh, a momentálně nový Elitářský klub pod vedením studenta prvního ročníku Lucretia McBrave.

Spouštíme UNC – již počtvrté!

| Vydáno:
Opět po roce se u kulatého stolu sešlo v různých časech různé množství lidí – redaktoři Denního věštce, hradní šéfredaktoři, skřítci, Rosmerta… Ti všichni měli před sebou množství práce, která se dala shrnout do tří písmenek. A právě ta jsme poslední dny snad nejvíc skloňovali (i když jsme je vůbec neskloňovali!) – UNC. Udílení novinářských cen. Slavnostní večer, který stejně jako noviny samotné spojuje čtenáře, redaktory, členy redakce, šéfredaktory. Jaké to bude letos?

Zjistěte svou budoucnost!

| Vydáno:
Nový rok! Přináší nová předsevzetí, která většinou stejně nejsme schopni dodržet, ale také spoustu otázek. Přeci jen, čekají nás prázdniny a pak další školní rok. Máte nějakou otázku, která vás trápí? Tady rozhodně najdete svou odpověď! Na cokoliv…

Závěrečná slavnost Zima 2018

| Vydáno:
Závěrečná slavnost za rokem Zima 2018 přinesla spoustu momentů překvapení, dojetí i úsměvů. Zaslouženě byli odměněni ti nejpilnější, nejpracovitější a nejlepší z řad studentů i profesorů. Slavnostní večer konaný ve čtvrtek 25. ledna se tak zapsal do dlouhé a důležité historie naší školy.

Poslední kolekce Seleny Enail Smithové

| Vydáno:
Než vládu na Příčné ulici převzala Kate Resea, dlouholetá správkyně Selena Enail Smithová si užila slávu se svou poslední kolekcí, která vyšla ve dvou vlnách. První se věnovala oslavě alchymistů a nabídla jim stylové doplňky do laboratoře, ta druhá byla na pulty uvedena ku příležitosti vánočního času. Pojďte se spolu s námi podívat na kousky z posledního působení madam Smithové, které potěšily nejednu módní duši.

Vyslovte se! – lednová soutěž

| Vydáno:
Je už téměř zvykem, že si na vás Denní věštec připraví každý měsíc nějaké to soutěžní klání, luštěninu či více nebo méně složitější hádanku. Nejinak tomu bude i na konci ledna. I když víme, že máte tuze rádi křížovky všeho druhu, je třeba to trochu prostřídat a vyzkoušet i jinak. Přijmete výzvu?

Udílení novinářských cen – ohlédnutí za minulým

| Vydáno:

Je to už nějaký ten rok, kdy se objevily úplně první myšlenky na založení cen pro redaktory. Když se tedy na přelomu ledna a února 2015 objevila první zmínka o UNC – Udílení novinářských cen, bylo cítit napětí hlavních organizátorů, především tedy té, které za tento projekt vděčíme nejvíce, Niane z Libelusie. Niane kolem sebe shromáždila své studenty Šéfredaktorského minima a hrstku hradních novinářů, aby představila projekt, jenž měl ocenit práci těch nejlepších a nejpilnějších z hradní novinařiny.

Famfrpálová sezóna Zimy 2018

| Vydáno:
I letošní školní rok zpestřoval famfrpál hradní dění. Všechny čtyři týmy poctivě trénovaly, aby následně mohly změřit síly během šesti utkání Školního famfrpálového mistrovství. Mnohdy rozhodovala nejen připravenost, ale také určitá dávka štěstí. Zavzpomínejme společně na tuto famfrpálovou sezónu souhrnným článkem!