Zjistěte svou budoucnost!

| Vydáno:
Možná jste si už všimli a možná ještě ne, blíží se rozřazovací slavnost, zápis na předměty a jiné důležité mezníky ve vašich životech! A to je ideální doba na zjištění vaší budoucnosti a zdarma! Nepropásněte proto svou šanci, když příležitost buší na dveře!

Bez C. A. PARTA na Divoký západ

| Vydáno:
Milujete nekonečné louky? Modro nad hlavou? Vítr ve vlasech? Já tedy ano. Proto jsem se na dnešní výlet tolik těšila. Divoký západ tohle všechno v sobě má. A navíc koně. Pravé nefalšované živé koně. Toto zvíře jsem doteď viděla jen na obrázku v encyklopedii o mudlech, ale říká se, že jízda na koni je stejně návyková jako létání na koštěti. Nechme se tedy překvapit, co všechno nás dnes čeká.

Tadäus Trottertickler: „Ze sekundy na sekundu se změní úplně všechno, na co jste byli zvyklí.“

| Vydáno:
Stále veselý, usměvavý, bláznivý, milý a ochotný – tak bych popsala našeho dlouholetého spolužáka a kamaráda Tadäuse Trotterticklera, který se však letos rozhodl změnit barvu hábitu a dát se k profesorstvu. Mrzimorskou kolej, kde zastával nějakou dobu i post prefekta a byl posilou nejenom famfrpálového družstva, opustil hned po zkouškách OVCE. Jak se mu daří a jak všechny změny zvládá? Prozradil snad, co letos připravuje pro studenty?

Stezkou čarodějů 2: Jak dopadla 1. část?

| Vydáno:
Milí naši čtenáři, jistě už jste zvědaví, jak to dopadlo v prvním kole Stezkou čarodějů. Porota to neměla vůbec lehké. A ani dobrodruzi sami, protože hned na počátku museli stvořit plavidlo pro svoji duši, aby si kdesi v neznámu díky ní otevřeli magický portál k další cestě. Jak si vedli a co za hodnocení od poroty získali?

Bez C. A. PARTA na Bermudy

| Vydáno:
Tedy, řeknu vám, když jsem si četla přihlášku na zájezd Bermudské blaho, nevěděla jsem, co si mám pod tímto zájezdem představit. Informace mi přišly dost neurčité a navíc ta poznámka o tom, že mudlové považují toto místo za prokleté… Přiznám se, že jsem docela bábovka. To jste mohli poznat už při stezce odvahy na táboře (tady). Ale nakonec jsem se rozhodla, že i tohoto výletu se zúčastním. Takže: hrrr na Bermudy!

Snaživec roku – Aya Watanabe: „Jediné, o co mi ten rok šlo, byl Havraspárský diadém.“

| Vydáno:
Není lepší čas na zpovídání snaživce roku než těsně před začátkem nového školního roku. Všichni už jste jistě natěšení a zvědaví. Jistě nedočkavě přešlapujete před kabinetem inspektorky výuky, co za předměty letos bude vypsáno. Nebo ne? Tak jako tak si přečtěte, jak jsme si povídaly u Rosmerty s Ayou Watanabe, která loni zažila dokonale úspěšný rok a podařilo se jí vyhrát cenný titul Snaživce roku! Za ten rok ale získala i to, po čem její srdce toužilo ještě více. Co to bylo? A namotivuje vás rozhovor, abyste bojovali o titul Snaživce roku Zima 2019 i vy?

Hradní sůvy a jejich oblíbenost II

| Vydáno:
Nedávno vyšel článek o tom, jaké sovy u nás na hradě preferujeme, jaká je ta úplně nej a podle čeho nové sově vybíráme jméno. Odpovědí mi na mé dotazy přišlo tolik, že už nezbyl prostor na vyjádření fialového osazenstva hradu. A protože jsem osoba velice zvědavá, nedalo mi to a oslovila jsem i je. Pojďme se společně podívat, jak je to s oblíbeností sov u profesorů a zaměstnanců školy.

Bez C. A. PARTA za Ježibabou

| Vydáno:
Ubytování ve stylových jizbičkách (pod zámkem a s mříží na okně), vykrmování tučnými jídly, bytná coby kanibalka se zálibou v ohni… Lákavá nabídka, pomyslela jsem si ironicky, když jsem si prohlížela katalog cestovky. Dejte mi pokoj! Ani za milion! Můj názor nemění ani malá noticka, že výletníci budou letos přesměrování do perníkové chaloupky. Babě Jaze totiž nedávno vypršela pracovní smlouva.

Spící móda

| Vydáno:
Zpytlehněv Zďáblíkov je mladý a dle jeho vlastního názoru i nadaný módní návrhář. Krátce po vydání návrhářského článku od madam Jackson přišel k nám do redakce s hromadou střihů a trval na tom, že jeho návrhy musíme v Hadím králi také otisknout. Konstruktivní kritice jeho výtvorů se bránil slovy „ale máma říkala, že je to pěkný“, a jelikož odmítal odejít, dokud nedostal slib, že jeho návrhy zveřejníme, přinášíme vám tedy další, neplánovaný díl návrhářské rubriky.

Olivový bibliokoutek IX.

| Vydáno:
Moji milí knihomolové. Vítejte u srpnového vydání našeho (doufám milovaného) bibliokoutku. Tentokráte mám pro vás opět pět knih. Ovšem musela jsem udělit i přísnější hodnocení… Zajímá vás kterým a proč? A rádi byste věděli, jestli mám přesto přichystanou nějakou tutovku? To si pište, pojďte si o všem přečíst!