Pět kroků pro dokonalý Halloween

| Vydáno:

Halloween. Je mezi námi někdo, kdo Halloween nemá rád? Já osobně tento strašidelný svátek zbožňuju. A to nejsem zrovna milovník hororů. Ale Halloween má své kouzlo. Temné, veselé, strašidelné i zábavné. A co nesmí chybět? Halloweenská párty! Je jedno, jestli ji budete pořádat na hradě, v mudlovském domově, pro spoustu lidí nebo jen ve dvou či pro rodinu. Tak jako tak si můžete užít dokonalý Halloween!

Olivový bibliokoutek XI.

| Vydáno:

Milí čtenáři, knihomolové, knihomilové, zkrátka všichni, kdo jste si vždy našli pár chvil přelouskat článek plný knížek a knižních doporučení. Po čase stráveném v mrazáku už mi zase cévami koluje teplá, kouzelnická krev a moje srdce stále bije pro knihy. Proto se pojďme společně podívat, co jsem pro vás vybrala za zajímavosti tentokrát. Hurá na to! Doufám, že se těšíte alespoň z poloviny tak, jako já.

Copak to tu praská?

| Vydáno:

Přesně takovou otázku jsem tuhle slyšel ve Velké síni! Nějaká drzá studentka si stěžovala, že při procházení kolem famfrpálového hřiště něco praská. Nevím, odkud slyšela praskání, ale shodou okolností se v tu dobu odehrával famfrpálový trénink fialových. Pojďte se podívat na to, jak fialové tréninky zatím probíhají. Čtěte dále a dozvíte se i to, co byste nechtěli!

7 magických tipů pro kouzelný podzim

| Vydáno:

Milí čtenáři, jak to máte s podzimem vy? Pro mě to dlouhá léta bylo spíše období smutku. Je brzy tma, začíná se kazit počasí, každý pokašlává a smrká, nic už není tak veselé a prosluněné. Ale i kouzelník se časem mění a stárne. A i já, olivová milovnice léta a tepla, jsem se naučila mít podzim ráda a poslední roky je to mé čím dál více oblíbené roční období. Je dost možné, že se propracuje až na pomyslný vrchol žebříčku oblíbenosti ročních období. Jak je to možné? Jak si i ten sychravý podzim užít? Připravila jsem si pro vás 7 magických tipů, jak si podzim užít. 

Zpověď stávajících kolejních ředitelek

| Vydáno:

V posledních dnech jste se na stránkách Denního věštce mohli setkat s novými i odcházejícími kolejními řediteli. Co ale kolejní ředitelky stávající? Ty, které už pár let stojí věrně ve vedení svých kolejí? Ani na ně se nezapomnělo. Oresty McCollin Vianuevy a Eillen McFir Elat jsem se ptala na to, jak nesou skutečnost, že jejich koleje v Létě 2020 výrazněji nezasáhly do boje ani o jeden z pohárů, nebo jak se jejich koleje vyrovnají s tím, že další dvě koleje mohou čekat vzpruhu od nových ředitelů. Jsem moc ráda, že jsem pro noviny mohla získat i názory těchto dam – a doufám, že si je přečtete.

Andrew Uroboros: Mrzimor byl, je a navždy bude mojí součástí.

| Vydáno:

Andílek, pAndy, Žabí princ a mnoho dalších přezdívek a přátelských pojmenování si za svá dlouhá léta osvojil nový mladší profesor, Andrew Uroboros. Roky a roky byl součástí mrzimorské koleje, dokonce by se dalo říci, že byl jakýmsi dinosauřím exponátem. Po letech se rozhodl opustit žluté řady a vydat se na profesorskou dráhu. Během rozhovoru jsme probrali opravdu vše a vás jistě bude velice zajímat, jak ho učení baví, co plánuje do budoucna, ale také jaká byla jeho minulost.

Patricia Baloure: Zo zvyku som už niekoľkokrát narazila hlavou do zamknutej koľajky

| Vydáno:

Proslulá pokladnice, módní nadšenec, milovnice jednorožců, účastnice Bradavické čtyřky, přítelkyně všech živých tvorů, duhová dáma – tím vším je nová mladší profesorka vzešlá z mrzimorských řad.
Tuto nadšenkyni do barviček jsem nalákala na lentilky do Komnaty nejvyšší potřeby, aby mi zodpověděla pár otázek, které vám jistě nedají spát…

Rozhovor s mrzimorským B4 týmem

| Vydáno:

Je to již několik týdnů, ba dokonce měsíců, co skončila celohradní soutěž B4. Za tu dobu se bohužel změnila spousta věcí, a tak merlinžel nepřináším rozhovor s celým týmem, ale pouze se třemi účastnicemi. Bylo velice zajímavé sledovat odpovědi, které se vzhledem k odstupu času mohly, ale nemusely změnit.

Tajemství Merlinova moře – Výsledky 4. kola

| Vydáno:
Léto se s námi rozloučilo, snad tedy každý z nás doplul tam, kam chtěl, tam, kam si přál, a dosáhl svého vysněného cíle. Všechny loďky, bárky, pramice i čluny dosáhly bezpečně svých přístavů. Každý účastník soutěže se zdárně vrátil, bez zranění, bez následků. Jediné, co zůstalo, jsou vzpomínky a skvělé zážitky. Přinášíme vám tedy výsledky posledního kola.