Annie Reprobate: Hrad je skvělé místo, ale nikdy není zdravé brát vše až moc vážně

| Vydáno:

Annie Reprobate, bývalá havraspárská prefektka, milovnice veganské zmrzliny a popcornu a držitelka Řádu Roweny z Havraspáru z roku 2014. To vše je slečna, která nedávno převlékla svůj modrý kabát za fialový. Jak vzpomíná na své začátky na našem hradě, jaké má cíle a co ji vedlo k rozhodnutí zařadit se mezi „starší vrstvu“ obyvatel hradu? To vše a ještě více najdete v následujícím rozhovoru.

Report z večírku – Rozloučení s prázdninami

| Vydáno:

Slečny Gabrielle Sweet a Elizabeth Katherine Arlenová přišly s krásným nápadem, jak se rozloučit s prázdninami. Uspřádaly skvělou párty. Byla originální, neotřelá a domnívám se, že se všichni bavili. Jak večírek probíhal? Kdo všechno dorazil? A loučilo se s prázdninami do rána? To vše se dozvíte, stačí jen otočit stránku. 

Zpověď odcházejících kolejních ředitelek

| Vydáno:

Během prázdnin došlo k výměně hned dvou kolejních ředitelek. V Denním věštci se samozřejmě objevily rozhovory s novými tvářemi kolejí. Odcházející kolejní ředitelé jsou většinou odsunuti tak trochu na vedlejší kolej. Mě ale zajímaly i jejich dojmy. Jak dlouho slečny odchod plánovaly? Co říkají na své nástupce? Zasahovaly do výběru? A jak vidí budoucnost kolejí, které obě předávají v nejlepším? Na tyto otázky mi ochotně odpověděly Eleanor Blackfoot, bývalá kolejní ředitelka Havraspáru, kterou jsem odchytla ještě před odchodem do země ledové, a NaSaŠí Jackson, bývalá kolejní ředitelka Zmijozelu.

Veronica Narcissa Williamsová: „Nesnášela jsem Arietty“

| Vydáno:

Ještě před pár dny studentka rozšiřujícího studia, nyní nová kolejní ředitelka Zmijozelu, to je Veronica Narcissa Williamsová, osoba, která samozřejmě nemohla uniknout otázkám Denního věštce. Řeč byla o jejích bodových úspěších i neúspěších, o slabší registraci nováčků i o neúspěšném konkurzu na profesora. Můžete si ale také přečíst o tom, jaké okolnosti by musely nastat, aby kolejní ředitelka dovolila zmijozelským flákání anebo o důvodech velkého čarostavitelského vývoje zeleného týmu v Bradavické čtyřce. Pojďte s námi poznat novou kolejní!

Každoroční dobrovolný běh za předměty – Zima 2020

| Vydáno:

Pojďte se s námi podívat napříč kolejemi, o zápis jakých předmětů byl letos největší zájem. Které se zaplnily jako první a které učebny zůstanou zcela prázdné? Zabodují předměty nové, či studenti zvolí starou známou klasiku? To vše a ještě víc se dozvíte na následujících řádcích, okořeněných číselnou statistikou. Důkaz, že statistika nemusí býti nuda!

Bibi Anne přiznává veřejné tajemství: „Newika je moje dcera“

| Vydáno:
„Dvojnásobný Snaživec roku a já ji mám před sebou na rozhovor, taková vzácnost,“ běželo mi minulé léto hlavou, když jsem zpovídala Arietty Liellu Minette. Rok se s rokem sešel a já tu příležitost dostala znovu. Tedy dostala. Rozhovor pro Denní věštec jsem si zamluvila už dávno před koncem roku. Nic bych za to nedala, že na tento rozhovor si brousilo brky více redaktorů. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem si řekla první, patřím k služebně nejstarším a nebo obavou, že bych si dotyčného redaktora mohla vzít na paškál sama…, důvody mi jsou upřímně volné, důležité je, že jsem trofej v podobě Bibi Anne, bodohrotičky, která všem budoucím adeptům na titul doporučuje nosit vždy u sebe blok a tužku, získala já. Výsledek našeho klábosení vám teď s nadšením předkládám.

Zendaer Amattis: „Řada obyvatel hradu byla reinkarnována“

| Vydáno:
Úkol vyzpovídat nového kolejního ředitele Havraspáru připadl na mě. Vyslala jsem tedy sovu se žádostí o rozhovor. Odpověď se vrátila zanedlouho. Pan profesor skromně podotkl, že rozhovor s ním byl v Denním věštci otisknut nedávno a že si není jistý, jestli bude o čem povídat. Já mám ale otázek vždycky nespočet, nakonec se mi tedy dostalo kladné odpovědi a nyní vám s potěšením můžu předložit výsledky našeho povídání. S panem profesorem jsem se bavila nejen o představě vedení koleje, ale také o problematice úbytku hradního obyvatelstva. Řeč padla i na Bradavickou čtyřku a mnohá další témata. Tak na nic nečekejte a pojďte s námi číst…

Jména sem a jména tam

| Vydáno:
Už je to nějaká chvíle od doby, co přišli nováčci. Někteří se vrhli do Velké síně jako velká voda, jiní se radši zavřeli ve věži a málokdy je můžeme vidět. Ale co jejich jména? Jsou z čistokrevného rodu, nebo sem přišli až z dalekého mudlovského světa? Dostala jsem od nováčků devět odpovědí. Tak se na ně pojďme podívat!