Podzim, vážení přátelé! Už je tu v celé své kráse! Někde vystrkuje drápky naplno, jinde se ještě drží babí léto. Teploty jsou podivné, přeháňky časté a vítr neuvěřitelný. Ale není se čeho bát… tak zle už dlouho nebude!
Rubrika: Jak to vidím já…
Jména podle pohádek? Aneb čím se inspirují rodiče…
| Vydáno:I letos se na hrad nahrnula spousta nováčků. Tentokráte jich na zařazování bylo rovných 231! A to už je něco! Našlo se mezi nimi velké množství zajímavých jmen. Pojďme se spolu na pár z nich podívat!
PETA: Další spolek na odpis?
| Vydáno:O školních spolcích se toho na stránkách Denního věštce psalo už hodně. Ať už to bylo o samotných spolcích, nebo o jejich smyslu obecně. Nejmladší z nich, PETA, přišel o svého zakládajícího člena a šéfa Jamieho Greye.
Olivový bibliokoutek I.
| Vydáno:Vítám všechny čtenáře, kteří baží po tipech na dobré knížky! Co jsem vybrala pro tento článek? Máte rádi drama a krev? Nebo raději psychologické příběhy? Či byste se rádi něčemu přiučili? Najdete zde vše!
Mlsání IV.
| Vydáno:Dneska si pochutnáme na takové celkem podivné pochoutce, a to jsou škrkničky v čokoládě. Můžete je ochutnat při každém famfrpálovém zápase u paní Rosmerty v jejím stánku. Jak vlastně škrkničky v čokoládě vznikly? Kde vznikly? To se vše dozvíte.
První pomoc pro nováčky
| Vydáno:Brány hradu se letos v létě otevřely potřetí a my můžeme mezi sebou přivítat nové tváře. I já jsem na Hogu nová, i když tu už pobývám několik týdnů. Ještě dnes si vybavuju své první pocity – nadšení a radost. Běhala jsem po škole z jednoho místa na druhé a nevěděla jsem, co obdivovat a objevovat první. Hrad a jeho pozemky jsou opravdu rozsáhlé…
10 rad nováčkům aneb nováčci sobě!
| Vydáno:Náš hrad je bezesporu úžasné a fascinující místo. Trávit čas tady je radost a pořád je co dělat a objevovat. Alespoň z pohledu nováčka. Ale jak vlastně začít? Kam se podívat nejdřív? Co zkusit jako první? Kam se nejprve vrtnout? A jak jsem to měla já?
Předpověď počasí z Veverčího oříšku – Letní speciál III
| Vydáno:Všimli jste si toho? Máme za sebou půlku prázdnin, brzy budou končit! Máte radost? Já ano, hroznou! Ale! Ještě nic nekončí, naopak něco začínat bude, a tím myslím další várku zájezdů od C. A. Part, takže se pojďme společně podívat, jak bude tentokrát!
Domy slavných
| Vydáno:Rozhodl jsem se, že se vydám mrknout na domy slavných kouzelníků. Dnes se podívám na zoubek domu zesnulého slavného kouzelníka Albuse Brumbála. Dočtete se, jak vypadá jeho dům a také jaké předměty se nachází v jeho domě.
Předpověď počasí z Veverčího oříšku – Letní speciál II
| Vydáno:Léto je v plném proudu, vaříme se ve vlastní šťávě a marně doufáme, kdy už bude konečně po nás. Někteří výletníci již výletničí, jiní se teprve chystají. A (nejen) pro ně je tu další díl letního speciálu předpovědi počasí. Neexistuje lepšího způsobu, jak se na dovolenou připravit!
Čokoládové žabky jsou k jídlu
| Vydáno:Onehdy jsem zavítala na oficiální diskuzi spolku PETA. Přinesla jsem vám z této události již jeden článek. Ale dnes vám donáším krátkou zprávu o tom, jak vidí PETA naše hradní čokoládové žabičky.
Hanbáři
| Vydáno:Móda každému říká něco jiného. Někomu třeba vůbec nic.
Když však otevíráme článek o módě obecně, předpokládáme, že autor bude popisovat oblečení lidí na hradě. Že je bude chválit a hodnotit.
Nedělám si iluze a tipnul bych si, že čtenáři Denního věštce spíše doufají, že autor bude někomu oblečení hanit a pomlouvat. S tím dneska nepočítejte.
Jednak já zásadně a nikdy nikoho nepomlouvám, ani o nikom nešířím lživé informace, jednak „modelové“, kteří dnes budou v mém článku předhozeni na pranýř módy, nemají na sobě nic, co by se dalo pomlouvat. Nemají totiž na sobě vůbec nic!
Když však otevíráme článek o módě obecně, předpokládáme, že autor bude popisovat oblečení lidí na hradě. Že je bude chválit a hodnotit.
Nedělám si iluze a tipnul bych si, že čtenáři Denního věštce spíše doufají, že autor bude někomu oblečení hanit a pomlouvat. S tím dneska nepočítejte.
Jednak já zásadně a nikdy nikoho nepomlouvám, ani o nikom nešířím lživé informace, jednak „modelové“, kteří dnes budou v mém článku předhozeni na pranýř módy, nemají na sobě nic, co by se dalo pomlouvat. Nemají totiž na sobě vůbec nic!
Mlsání III.
| Vydáno:Dnes si pochutnáme na dýňových paštičkách. Můžete si je pořídit v Rosmertině stánku při každém famfrpálovém zápase, taky jsem si jich tam pár vzal pro tuto příležitost. Stojí za to si vůbec kupovat dýňové paštičky? Jsou doopravdy vyrobeny z dýní? Vše se dozvíte.
Výprava k entům
| Vydáno:Prvního července jsem se s několika zmijozelskými studentkami a paní průvodkyní vydal do Zakázaného lesa, šli jsme hledat enty. Prvně jsem tento článek chtěl napsat někam jinam, ale pak jsem si uvědomil, že o entech se musí dozvědět daleko víc lidí, tak tento článek vyjde tady. A našli jsme ty enty vůbec? Stalo se někomu něco? Čtěte a dozvíte se všechno.
Bertíkovy fazolky na milion dalších způsobů
| Vydáno:Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak. Tato sladkost neodmyslitelně patří k našemu kouzelnickému životu, a především k životu tady na škole. Dokážete z hlavy vyjmenovat všechny příchutě, které se nám nabízejí? A nepřemýšleli jste někdy nad tím, že nám některé chybí? Jaké? Inu, podržte se, já jsem nad tím přemýšlela!