Zjistěte svou budoucnost – Speciál

| Vydáno:
Zjišťování budoucnosti se v Denním věštci věnujeme už nějakou dobu. Tentokrát však pro vás máme hotovou specialitu! Při příležitosti konání Sedmiboje se uvolila hvězda moderního věštění! Nenechte si ujít jedinečnou příležitost! Možná, že je to také vaše poslední!

Zkoušky v Létě 2018

| Vydáno:
Koordinátor zkoušek letos opět úřadoval, a tak možná právě v tuto dobu již někdo píše své zkoušky nebo nechává po hradě kolovat dotazníky. Podívejme se na zkoušky v roce Léto 2018 okem statistickým, už teď vám můžu například prozradit, že se od sebe studenti a profesoři až tak neliší!

Midar Kilahim: „Fialová mi seděla vždycky.“

| Vydáno:
Čas od začátku školního roku pomalu plyne a studenti si postupně zvykají na to, že i tento rok nám přinesl nové profesory a jejich předměty. Letos oblékla hábit osobnost, která je pro hrad velmi významná… k učení se totiž po letech vrátil Midar Kilahim. Jak se ve fialovém hábitu cítí, jak se těší na letošní ročník Sedmiboje, kterému porotcuje, a jaká vypracování úkolů má nejraději?

Patrikovské sou(tě)žení

| Vydáno:
17. březen je den, který pro část světa představuje bujaré veselí a oslavy sv. Patrika, patrona Irska. Keltské národnosti od Irů po Skoty propadají legráckám, tanci a svěžímu štěstí, pravda, v případě kouzelníků často podpořeným nejen ohnivou whisky či máslovým ležákem. V našich končinách jsou oslavy spíše komorní, přesto existují. K tomuto dni jsme si pro vás připravili takový průřez některými zajímavými aspekty keltských pohádek, mýtů a života. Věříme totiž, že tyto oslavy jsou víc než jen pinta máslového ležáku či bezduché vtipkování. Dojdete přes naše nástrahy až k duze za obzorem, nebo vás pohltí bažiny dávných míst keltské, často krvavé historie?

Do čeho se šatilo na Valentýna?

| Vydáno:
Valentýn je již dávno za námi a na chodbách není vidět nikoho, kdo by ještě oblékl růžovou nebo se samou radostí rozplýval (což může mít něco společného i s tím, že třetí termín klepe na dveře a omluvy došly). Denní věštec ovšem nezahálel, oprášil fotografie nafocené před více než měsícem na samotného svatého Valentýna, a vy se teď můžete pokochat trochou lásky, která se během těch čtyř týdnů ztratila!

Losování sedmibojařů: Napětí až do konce!

| Vydáno:
Poté, co se v pondělí 5. 3. objevily nominace všech čtyř kolejí, všichni netrpělivě čekali na středu 7. 3., kdy měla být vybrána trojice z každé koleje, která se proti sobě utká v Sedmibojařské aréně a pokusí se pomoci zpacifikovat časoprostorovou trhlinu. Ptáte se, jak losování probíhalo? Nebojte, vše jsme pro vás zaznamenali!

Poznávání kmenů II.

| Vydáno:
Dneska pojedeme opět do Afriky a navštívíme Pigmeje, konkrétně kmen Aka, který se nachází ve Středoafrické republice. Pamatujete si na Masaje? Ti jsou hrozně vysocí. Pigmejové jsou naopak malincí, normálně velkému člověku nejsou ani po ramena. Nejvyšší Pigmejové mají 150 cm. Tak pojďme se na ně podívat.